תקציב 2020: עיריית חדרה מציבה את החינוך בראש סדר העדיפויות
ראובן יגיל יום רביעי,
27 בנובמבר 2019, 10:24
התקציב עומד על כ-715 מיליון שקלים, תוך שימת דגש על תחומי חינוך, רווחה, ושמירה על חזות העיר. תקציב 2020 גבוה בכ-3.5 אחוזים ביחס לתקציב שנת 2019
הנהלת הקואליציה אישרה את הצעת התקציב השוטף של עיריית חדרה לשנת 2020, אשר יעלה לאישור מועצת העיר בישיבת מועצה מיוחדת שתתקיים בדצמבר. תקציב 2020 גבוה בכ-3.5 אחוזים ביחס לתקציב שנת 2019, ובהכנתו הושם דגש על תחומי חינוך, רווחה, תרבות הפנאי ושמירה על חזות העיר.
התקציב עומד על 715,241,000 שקלים, ומהווה המשך להתנהלותה הכספית האחראית של הנהלת העיר, שהביאה לאיזון תקציבי ב-5 השנים האחרונות וקיבעה את מעמדה של העיר כעיר יציבה מבחינה כספית על-פי הגדרת משרד הפנים, בדרך לעיר איתנה.
הנתח הגדול ביותר, 27 אחוז מהתקציב, מיועד לחינוך. בתקציב 2020 חל גידול של 8,250 מיליון שקלים, והוא עומד על כ-189,473 מיליון שקלים. זאת בנוסף להקמת מינהל חברה וקהילה המגבש ומוציא לפועל תוכניות בתחומי חינוך, רווחה, תרבות, ספורט וקהילה.
החינוך במקום הראשון. גנדלמן (צילום: שלומי גבאי)
גם בתקציב הרווחה חל גידול, והוא עומד על כ-124,258 מיליון שקלים, שהם 17 אחוז מכלל התקציב העירוני. במסגרת זו גדל תקציב הטיפול בניצולי שואה, באוכלוסיות מבוגרות, נכים וילדים בסיכון במעונות יום. לראשונה ניתן גם תקציב לפיתוח מנהיגות קהילתית בשכונות הוותיקות.
תקציבו של אגף שפ"ע - שיפור פני העיר יעמוד השנה על כ-99.9 מיליון שקלים המיועדים לשמירה על חזות העיר, איסוף אשפה, טיאוט, גינון ועוד.
עיון בתקציב 2020 מעלה בשורות חדשות לקידום העיר בכל התחומים, כולל תקצוב בסך 317 אלף שקל להפעלת תיאטרון עירוני, 1.42 מיליון שקלים לפתיחה ותפעול של היכל ספורט רב-תכליתי "אנרבוקס", 2.1 מיליון שקלים לפתיחה ותפעול מוזיאון הרפואה, 820 אלף שקלים לפתיחת המרכז ההוליסטי, מיליון שקלים תגבור הניקיון, 100 אלף שקלים תמיכה בארגונים חברתיים, וכן השקעות עירוניות בפעילות חינוכית ענפה: יותר מ-2 מיליון שקלים תגבור יוזמות חינוכיות ופעילות בגני ילדי, כ-4.25 תגבור יוזמות חינוכיות בבתי ספר יסודיים, 2 מיליון שקלים תגבור יוזמות חינוכיות בבתי ספר על-יסודיים.
כמו כן הוקצבו 440 אלף שקל לתגבור כוח-אדם בספרייה העירונית על כל סניפיה. להכנת התקציב התקיימו דיונים מקצועיים רבים, הצוות המקצועי בעירייה וחברי הקואליציה השקיעו רבות בגיבוש תקציב שיהיה תקציב חברתי הרואה לנגד עיניו את טובת תושבי חדרה ונותן מענה לצורכי האוכלוסיות השונות ולהמשך פיתוחה ושגשוגה של העיר.
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!