מתקני כושר שהוצבו בפארק הנחל משדרגים את חוויית הבילוי בפארק, בנוסף לפינות ישיבה, מתקני משחקים, אטרקציות תיירותיות וטיולים בחיק הטבע
עיריית חדרה, באמצעות "נחלים" החברה לפיתוח תיירות, הציבה מתקני כושר בפארק נחל חדרה, בסמוך למתקני המשחקים בפארק.
מתקני הכושר נועדו לשפר את חוויית הבילוי וההנאה של המבקרים בפארק, בו מותקנות גם פרגולות הצללה לפינות הישיבה והתצפית. בנוסף לפרגולות הותקנו ברחבי הפארק גם מצלמות אבטחה ומערכת כריזה לשיפור השירות והבטיחות.
מכשירי כושר על גדות הנחל (צילום: דוברות העירייה)
בנוסף למתקני הכושר והפינות המוצללות, נהנים באי הפארק ממסלולי טיול מגוונים, שולחנות פיקניק, ובעונת החורף גם תצפית על כרישים הנמשכים לשפך הנחל. ברחבי הפארק מוצבים מתקני משחקים ייחודיים, כולל התאמה לנגישות, המשלבים מוטיבים של אנרגיה חלופית אקולוגית ומוטיבים המתאימים למאפייניו של הפארק, למשל נחל וטבע. כמו כן משולבים צבעי ים וחוף, אף הם בין מאפייני הפארק.
הפארק משופע באטרקציות תיירותיות כמו אנדרטת אבשלום פיינברג, והפסל הקינטי לזכר נחצ'ה היימן שהלחין את שירו של נתן יונתן "חופים", אשר נכתב על נחל חדרה.
הנחל עצמו הינו נכס טבעי חשוב המשולב בפארק, עם שכיות חמדה טבעיות רבות ובתי גידול חשובים לשימור הטבע והסביבה. את גדות הנחל מחבר גשר המשמש הן הולכי רגל והן רוכבי אופניים, ומהווה אטרקציה נופית ותיירותית לבאי הפארק.
פארק הנחל הוא ריאה ירוקה ברמה אזורית, והפך בעשור האחרון לפנינת פנאי אמתית המושכת מבקרים רבים. הפארק נגיש לאוכלוסייה עם מוגבלות, כולל חנייה מרווחת, מדשאות ושבילים.
בנוסף, במהלך השנה ובחופשות חגים מתקיימים בפארק מופעי תרבות, פסטיבלים ופעילויות לכל המשפחה, המושכים משפחות ומטיילים מכל רחבי הארץ.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!