נשיא המדינה הסב אמש לשולחן הסדר ביחד עם הרמטכ"ל, רב אלוף אביב כוכבי ו-400 חיילים בודדים מכ-35 מדינות ברחבי העולם
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין הסב אמש, ערב חג הפסח, י"ד בניסן, 19 באפריל, לשולחן הסדר לצד הרמטכ"ל רב אלוף אביב כוכבי ו-400 חיילים בודדים מכ-35 מדינות ברחבי העולם בכפר הנופש של 'יחד למען החייל' בגבעת אולגה. איתם הסבו יו"ר יחד למען החייל, אלוף (במיל') יורם יאיר ייה, קצין החינוך הראשי, תת אלוף צביקה פייראיזן, ומנכ"ל יחד למען החייל, תת אלוף (במיל') אילן טל.
נשיא המדינה עם החיילים (צילום: צלמים בקליק)
בדבריו בליל הסדר אמר הנשיא לחיילים: ״אני שמח לחגוג אתכם, חיילים וחיילות יקרים, את הערב החגיגי הזה. את הפסח הראשון חגגו אבותינו ביציאתם ממצרים לישראל, והוא סימל את יציאתם מעבדות לחירות. כיום, פסח הוא חג שבו כל המשפחה מתכנסת יחד לסעודת ליל הסדר. אנחנו המשפחה שלכם ואתם המשפחה שלנו. אתם שייכים לנו - ואנחנו שייכים לכם. חירות איננה נקנית ביום אחד. חירות היא מאמץ מתמשך - רוחני ופיזי. גם כיום, אנו נאלצים להגן על חירותנו, ועל זכותנו לחיות במדינת ישראל. לשם כך, אנחנו עדיין זקוקים לצבא חזק. לכל אחד ואחת מכם, רקע שונה ונסיבות חיים אחרות. אבל - המשותף לכולכם הוא, שבחרתם לתת מעצמכם לטובת עם ישראל ומדינת ישראל."
"למרות הקושי הכרוך בלהיות חייל, ואף יותר מכך - בלהיות חייל בודד, בחרתם לשרת את המדינה כדי להגן על כולנו. אתם אנשים אמיצים ומעוררי התפעלות. זוהי זכות גדולה לשבת כאן אתכם, עם הרמטכ"ל ועם ראש "יחד למען החייל" האלוף במילואים יורם יאיר. אני מברך על היוזמה הנהדרת לקיים ליל סדר עבורכם - החיילים והחיילות, כאן בכפר הנופש בגבעת אולגה. זו ההזדמנות שלנו לתת לכם בחזרה.״
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!