מחפשים פעילויות בפסח לילדים? כמו בכל שנה, עיריית חדרה מציעה לתושבים שלל פעילויות, אטרקציות למשפחה ולילדים. ריכזנו עבורכם את כל האירועים לימי החופשה
מגלים עניין
"מגלים עניין" סדנה ליצירת עששיות עם מיכל אדלר. לפי סיפורי טיולים בארץ ישראל, לכבוד האביב וחג הפסח. לגילאי 9 ומעלה, מספר המקומות מוגבל.
ראשון, 14 באפריל, בשעה 11:30. הספרייה העירונית, הנשיא 44. לרכישת כרטיסים:
reneshani.smarticket.co.il
הקרקס הנודד (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
עיצוב בתלת מימד
סדנת עיצוב בתלת מימד עם עידית שביט. סדנה חדשנית וחווייתית לילדים, להכרה והתנסות במדפסת תלת מימד ושימושיה השונים במדע. לגילאי 9 ומעלה, מספר המקומות מוגבל.
ראשון ושני, 14 ו-15 באפריל, בשעה 17:00. הספרייה העירונית, הנשיא 44. לרכישת כרטיסים:
reneshani.smarticket.co.il
פסטיבל האביב
פסטיבל האביב יתקיים בסימן "צלילים בפארק" ויתמקד במגוון פעילויות, הפעלות מוזיקליות לילדים, שחקנים, תלבושות מרהיבות וסדנאות לכל המשפחה. מתקנים מתנפחים, ג'ימבורי, סיורים מודרכים ועוד. מתחם וודסטוק עם סדנת תופים וקצב, סדנת הולה הופ, צביעת מנדלות; מתחם "כלבים וחברים" בשיתוף ההתאחדות הישראלית לכלבות; מתחם צילום וקבלת מגנט למזכרת; מתקנים מתנפחים; מתחמי קטנטנים; סיורים מודרכים לכל המשפחה, כולל סיור מונגש לאנשים עם צרכים מיוחדים. חניית נכים במתחם הפסטיבל למכוניות עם תו נכה). חנייה כללית בחניון פארק נחל חדרה וחניון כפר הים, ממנו יופעלו שאטלים לפארק ובחזרה.
המתחם נגיש. מתחמי הפעילות מוצלים. כניסה חינם.
חוה"מ פסח. שלישי, 23 באפריל, בין השעות 10:00 עד 16:00. פארק נחל חדרה.
הרשלה (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
אליפות קט-רגל
העיר חדרה נבחרה כעיר מארחת הרשמית את משחקי הקט-רגל, SOCCER X 5. משחקי הגמר יתקיימו בחוה"מ פסח, יום רביעי, 24 באפריל. 8 הקבוצות שהעפילו לשלב משחקי הגמר ישחקו במתקן האימונים החדש של העיר לשפת ימה של העיר. הקבוצה המנצחת תייצג את ישראל באליפות העולם שתתקיים באוקטובר בלאס וגאס.
חוה"מ פסח. רביעי, 24 באפריל. מתקן האימונים, שכונת גבעת אולגה, חוף חדרה.
סודות הבריכה האחרונה
סיור לילה ייחודי ליד הבריכה האחרונה. הסבר על ייבוש הביצות ולמה חייבים לשמר את מה שנותר. פרטים על חיי הלילה בנוף הלח של בעלי החיים וצמחייה, ולקינוח מתרווחים על מחצלות וכריות, לשירה בציבור עם טדי פרנקל, תפוחי אדמה מהאש ופעילויות לילדים. מתאים לכל בני המשפחה (לא לעגלות). ציוד מומלץ: נעליים סגורות, ביגוד מתאים לערב, מים, תכשיר נגד יתושים, והרבה מצב רוח טוב. משך הסיור כשעה וחצי.
חוה"מ פסח. ראשון, 21 באפריל. יציאה בשעה 18:30 מתחנת הדלק דור אלון על כביש 4 (צמוד לגן האירועים "ערוגות בושם").
הרשל'ה
מחזמר למגזר החרדי (אירוע בהפרדה). הפקה מוזיקלית עשירה, מלאת הומור, דרמה ורגש. סיפור נוגד ללב על חברות אמת, סטיגמות ואומץ לב.
חוה"מ פסח, שני, 22 באפריל, בשעה 17:45. אולם הספורט בבית ספר "צפרירים", האלון 28.
משחקי אליפות (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
סיפורי מסע
בח'אן של חדרה התגלה דרכון היסטורי ובו דמויות מסקרנות מתקופת העלייה הראשונה ועד
לשנות ה-50. בואו לגלות את סיפורי הדמויות, ולהכיר את סיפורה של המושבה שהפכה לעיר.
משך הסיור כשעה. הפעילות מותאמת לכל המשפחה, בהרשמה מראש. לגילאי 3-6 פינת יצירה.
חוה"מ פסח. ימים א'-ד', 21 עד 24 באפריל, בשעות 10:00 ו-12:00. מוזיאון החאן, הגיבורים 74 חדרה. טל' 04-6324562, 04-6322330. מידע נוסף www.museum-khanhadera.org.il
ביקור במוזיאון
מוזיאון החאן שוכן באתר הלאומי הח'אן של חדרה, במרכז ההיסטורי של העיר. מבנה הכורכר שימש למגורים זמניים לראשוני המתיישבים. במוזיאון תערוכות קבע מרתקות, תערוכות מתחלפות, ומאות מיצגים המספרים את סיפורה של הקמת חדרה המושבה שהפכה לעיר.
חוה"מ פסח. ימים א'-ד', 21 עד 24 באפריל, מוזיאון החאן פתוח עד 14:00. מהגיבורים 74 חדרה. טל' 04-6324562, 04-6322330. מידע נוסף www.museum-khanhadera.org.il
קרקס מדעי
חווית קרקס מדעית לכל המשפחה בטכנודע חדרה. הפנינג קרקסי שמח וצבעוני החושף את המדע המסתתר מאחורי נפלאות הקרקס, ביניהן: מרכז כובד, כוח צנטריפוגלי, נפלאות הגליצרין ועוד.
קרקס נודד - מופע קרקס זוגי לכל הגילאים. תפאורה ותלבושות, מתקן גדול לאקרובטיקה אווירית, קטעי להטוטנות, ליצנות, לוליינות וקטעים בהשתתפות הקהל; קלי קלות - סדנת מרכז כובד; הקרקס המדעי - חידון מאתגר נושא פרסים; להטוטי פלא - סדנה היתולית בה יוטס "תותח אנושי" ותסתובב קרוסלת מים, כאשר המדע מסייע לצורך שיגור. על חבל דק - הזדמנות נדירה להיות אקרובט הולך על חבל. חידון הקרקס הגדול - חידון אינטראקטיבי מלווה בניסויים והדגמות בשיתוף הקהל. הכניסה היא עד שעתיים לפני סגירת המוזיאון. הכניסה לפלנטריום בעלות נפרדת.
חוה"מ פסח. ימים א'-ד', 21 עד 24 באפריל, בין השעות 9:00 עד 16:00. טכנודע חדרה, רח' הרב ניסים 2, שכונת גבעת אולגה. לפרטים ומידע נוסף: www.technoda.org.il, בפייסבוק, ובטל' 04-6333505.
פסטיבל האביב. מפת המתחמים (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
מדברים על זה
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!