החפ"ק משפר משמעותית את רמת המוכנות של העירייה לתרחישי חירום שונים, ויסייע בניהול אירועים בזמן אמת מתוך אזור ההתרחשות
עיריית חדרה רכשה חפ"ק נגרר, חדר פיקוד קדמי נייד שבאמצעותו ניתן להגיע בשעת חירום למקום האירוע ולנהל מהשטח כל תרחיש.
החפ"ק הנגרר מצויד כנדרש לאירועי חירום ואירועים לא שגרתיים אחרים, ומשפר את יכולת השליטה של צוותי החירום והביטחון העירוניים בתוך או סמוך לאזור האירוע.
בין היתר מצויד החפ"ק באוהלים, כסאות ושולחן לדיונים, טלפונים, מכשירי קשר, ראוטר המאפשר קשר מקוון שוטף, מחשבים, מערכות איתור וקישור למצלמות המוקד, גנרטור עצמאי ועוד.
בנוסף לחפ"ק נרכש גם עגלת תאורה, עם ציוד תאורה טלסקופי המתרומם ויכול להאיר שטח ברדיוס של קילומטר. עגלת התאורה, שגם היא מצוידת בגנרטור, יכולה להגיע לכל אתר ולסייע בשעת חירום בתרחישים כמו חיפוש נעדרים, חיפוש בהריסות וכדומה.
חנוכת החפ"ק הנגרר (צילום: חפ"ק עיריית חדרה)
השבוע חנכה העירייה את החפ"ק הנייד ואת עגלת התאורה. במעמד החנוכה השתתפו ראש העיר צביקה גנדלמן, מנהל אגף ביטחון ואכיפה איתן כהן, עוזר ראש העיר איציק נחמני, מנהלי מחלקות הביטחון והפיקוח העירוני, ועובדי האגף.
מנהלת אגף ביטחון ואכיפה איתן כהן, שיזם והוביל את רכישת החפ"ק ועגלת התאורה לעיריית חדרה, ציין כי הפעלתם תוכל לסייע גם לגופי חירום והצלה נוספים לפעול ביעילות ובמקצועיות בתנאי חירום בשטח.
יצוין כי עיריית חדרה זוכה לשבחים על רמת מוכנותה למצבי חירום ועל ביצוע שוטף של תרגול להעלאת המוכנות להתמודדות במצבי חירום בתרחישים שונים.
עוד זוכה העירייה לשבחים על שיתופי הפעולה ועל הסנכרון עם גופי חירום, הצלה, צבא, גופי סמך, וכוחות חבירים כמו בית החולים, חברת החשמל, משטרת ישראל ורבים אחרים, במטרה לשפר כל הזמן את רמת המוכנות הכלל מערכתית בעיר.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!