העבריין החדרתי איציק בן שבת, הצליח לבסס את מעמדו בעולם הפשע המקומי ולגרום לכאבי ראש למשטרה. בעוד אנשיו נעצרים ושמו נקשר במספר רב של אירועי פשיעה חמורים המשטרה לא מצליחה לאסוף נגדו ראיות מפלילות
בתחילת שנת 2019 הוחלט בצמרת מחוז חוף של המשטרה למגר את הפשיעה החמורה בחדרה. אנשי מחלק המודיעין זיהו כנופיה מקומית המונה עשרות חברים ומטילה אימה על האיזור כולו. כדי להילחם באותה כנופיה הוקם בימ"ר המחוזי כח משימה מיוחד שיפעל באופן נקודתי כנגד החבורה יצר את צעדיה ויביא להפללתם של ראשי החבורה ולשליחתם לתקופה ארוכה מאחורי סורג ובריח.
ביסס את מעמדו בעולם הפשע. איציק בן שבת (צילום: שלומי גבאי)
אחד היעדים הבכירים של הימ"ר הוא העבריין איציק בן שבת בן ה-30 , תושב העיר. בשנים האחרונות הצליח בן שבת לבסס את מעמדו בעולם הפשע המקומי ולגרום ללא מעט כאבי ראש למשטרה. שמו נקשר במספר רב של אירועי פשיעה חמורים אולם עד כה לא הצליחה המשטרה לאסוף ראיות מפלילות כנגדו ולהעמידו לדין.
בן שבת ששרד ניסיון חיסול לפני כשנתיים לאחר שאלמונים ירו בו השתקם ובנה לעצמו מיני ארגון פשיעה הכולל עשרות חיילים נאמנים שנשמעים להורואתיו ומקפידים שלא להפלילו הגם שנעצרים ונשלחים למאסר. הוא עצמו הבין כי המשטרה בעקבותיו ולכן הוא מרבה לנדוד בחו"ל בניסיון להקשות על יחידות העיקוב השונות הדולקות אחריו.
עו"ד שי לוי (צילום: שלומי גבאי)
בימ"ר זיהו את הכוכב העולה והחליטו שהשנה הוא יטופל על ידם. בשבועות האחרונים ישבו בלשי הימ"ר על אנשיו והצליחו להעמיד לדין 5 מהם שכנגדם הוגשו כתבי אישום חמורים בשלל עבירות פשע.
בן שבת עצמו זוכה לעיתים תכופות לביקורי בית של הבלשים אשר מגיעים חמושים בצו בית משפט הופכים את ביתו ורכבו ומעכבים אותו לחקירות בהם הוא מקפיד בעיקר לשמור על זכות השתיקה. כך למשל הבוקר, סמוך לשעה 9:00, עצרו הבלשים את בן שבת יחד עם חברו באחד הרחובות בעיר נתניה והובילו אותו היישר לחדר החקירות בימ"ר שם הוא נחקר במשך כמה שעות.
החוקרים דרשו ממנו הסברים לפשר אורח חייו הראוותני ותדירות ביקוריו התכופים בשלל הארצות בהן ביקר לאחרונה. בן שבת שלא כהרגלו ענה לחוקרים על השאלות אולם תשובותיו לא ממש סיפקו אותם והחקירה בעניינו בפן הכלכלי נמשכת, בימ"ר ינסו לברר כיצד בדיוק הוא מלבין את כספיו ולאיזה עסקים בעיר הוא קשור.
פרקליטו של בן שבת שי לוי מסר בתגובה: "ושוב, הרבה מהומה על לא מאומה."
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".