תקציב 2019: יותר חינוך, יותר רווחה ויותר פעילות תרבות ופנאי
ראובן יגיל יום ראשון,
10 בפברואר 2019, 15:02
התקציב השוטף של עיריית חדרה עומד על כ-675 מיליון שקלים, תוך שימת דגש על תחומי חינוך, רווחה, תרבות הפנאי ושמירה על חזות העיר
התקציב השוטף של עיריית חדרה לשנת 2019, אשר יעלה בשבוע הבא לאישור מועצת העיר, עומד על 675,646.265 מיליון שקלים, ומהווה המשך להתנהלות הכספית האחראית של הנהלת העיר, שהביאה לאיזון תקציבי ב-4 השנים האחרונות וקיבעה את מעמדה של העיר כ"עיר יציבה" מבחינה כספית על-פי הגדרת משרד הפנים.
תקציב 2019 גבוה בכ-4.2 אחוזים ביחס לתקציב שנת 2018, ובהכנתו הושם דגש על תחומי חינוך, רווחה, תרבות הפנאי ושמירה על חזות העיר. כמו כן, כפי שנהג ב-5 השנים האחרונות, גם בתקציב שנת 2019 הנחה ראש העיר לא להעלות את שיעור הארנונה לתושבים מעבר לעדכון המחייב שקבע משרד הפנים.
חלוקת התקציב לשנת 2019 (צילום: דוברות העירייה)
הנתח הגדול ביותר בתקציב מיועד לחינוך. בתקציב 2019 חל גידול של 10 מיליון שקלים, והוא עומד על כ-178 מיליון שקלים המהווים כ-28 אחוזים מכלל התקציב. בין היתר יוקם מינהל חינוך וקהילה שיגבש ויוציא לפועל את תוכניות הפעילות החברתית, חינוכית, קהילתית של עיריית חדרה בתחומי החינוך, הרווחה, התרבות, הספורט והקהילה. כמו כן תקודם תוכנית מצוינות לתלמידי חטיבות הביניים והתיכון, ותועצם תחושת השייכות של התלמידים לעיר במסגרת תוכנית "אני חדרתי".
בתחום החינוך הלא פורמאלי גדל תקציב תנועות הנוער ב-100 אלף שקלים, כך שבתקציב הנוכחי הוט יעמוד על סך של 350 אלף שקלים. בנוסף, גם בשנה זו תמשיך העירייה לתמוך בקבוצות הספורט ההישגי והספורט העממי.
גם בתקציב הרווחה חל גידול של כ-10 מיליוני שקלים, והוא עומד על כ-113 מיליון שקלים. במסגרת זו גדל תקציב הטיפול בניצולי שואה, באוכלוסיות מבוגרות, נכים וילדים בסיכון במעונות יום. לראשונה ניתן גם תקציב לפיתוח מנהיגות קהילתית בשכונות הוותיקות.
באגף שפ"ע (שיפור פני העיר), אשר תקציבו אשתקד עמד על כ-89 מיליון שקלים, חל גידול של כ-6 מיליון שקלים בתקציבו השנה, העומד על כ-95 מיליון שקלים. יודגש כי רוב תקציב האגף אכן מיועד לשמירה על חזות העיר, איסוף אשפה, טיאוט, גינון ועוד.
הישג נוסף בתקציב 2019 היא עלייה מינורית של כ-0.9 אחוז בלבד בסעיף עלות העובדים ביחס לשנה קודמת, וזאת בעקבות שינויים ארגוניים ופרישת עובדים. סך כל עלות שכר העובדים לשנה זו מגיע לכ-271 מיליון שקלים.
ראש העיר צביקה גנדלמן אמר כי הצוות המקצועי בעירייה השקיע רבות בגיבוש תקציב שהינו תקציב חברתי הרואה לנגד עיניו את טובת תושבי חדרה. התקציב מביא לידי ביטוי כספי את ההתנהלות האחראית של העירייה, תוך מתן מענה לצורכי האוכלוסיות השונות והמשך פיתוחה ושגשוגה של העיר.
תערוכה חדשה: ״עגלת חיי״ – של רינה פלג. פירוק, תנועה עצורה והנכחה של גוף חסר חוזרים ומופיעים בעבודותיה של רינה פלג המוצגים בתערוכה "עגלת חיי". ניכר כי פלג חשה ביטחון רב הן בעשייה והן באמירה שמקופלת בה- היא זונחת את העבודות המושלמות, הקלאסיות שנארגו על ידה שתי וערב בסבלנות אין קץ, רצועה קרמית על גבי רצועה אחרת עד היווצרותו של אובייקט המעניק לצופה תחושה הרמונית ושלווה אך עם זאת חסרה ולא שלימה. אוצרת התערוכה: שרי פארן. מיקום: גלריה פריסקופ , רח' בן יהודה 176 תל אביב. פתיחה: שבת ה-24.5 - נעילה: 14.6.2025.
השחקנית והזמרת לירז צ'רכי בחרה להפתיע את אמה דיאנה לרגל יום הולדתה במלון גליליון, בגליל העליון. צ'רכי ואמה דיאנה הגיעו לסופ"ש ארוך שם סיפרה צ'רכי שבקרוב היא טסה לגרמניה להופיע בפסטיבל המוסיקה פיוז'ו, בבמה המרכזית מול 15 אלף איש, ומייד לאחר מכן טסה לפריז להקליט אלבום חדש בפרסית. שעזבו את המלון הבטיחה צ'רכי שתחזור והפעם לחופש המשפחתית עם בעלה תום אבני והילדים.
הגליל שב לפרוח! 2 אירועים אביביים ביוזמת עמותת זמן גליל מערבי. הראשון: יריד טעם הגליל – יריד ביכורי תוצרת הגליל ושוק איכרים, ב- 16 במאי 2025, ביקב כישור. השני: פסטיבל אביב זמן גליל מערבי - מפגשים מעוררי השראה בין קולינריה, אמנות, טבע ורוח - 22-24 במאי 2025 | ברחבי הגליל המערבי. פרטים נוספים על כל אירועי הפסטיבל באתר עמותת התיירות זמן גליל מערבי. תהנו!
סלבס, מובילי דעת קהל, כוכבות רשת ואישיות תרבות ואמנות הצפינו בשבוע שעבר לצפון, לרגל אירוע השקת פתיחת מייצגו החדש של האמן הבינלאומי סאם חלבי בעופר גרנד קניון חיפה. האירוע נפתח בקוקטייל, מינגלינג וחשיפת המייצג החדשני. הגיעו להתרשם מהאמנות: כוכבת רוקדים עם כוכבים סנה סוקול כוכבת "רוקדים עם כוכבים", לירן שטראובר וטל טלמון שהגיעו עם בנם אולי בן ה – 4 וחצי, גל רובין שהפתיעה עם הבן זוג מודי ספורי מחובקים ומאוהבים, שרית פולק שחזרה ממקסיקו ,פאני בוזגלו – גרושתו של אוהד בוזגלו שהגיע יחד עם חברה הטוב דניאל עציוני כוכב הישרדות, עוד ועוד.