ראש העיר ערך מפגש היכרות עם מועצת הנוער העירונית החדשה, והביע תקווה לשיתופי פעולה לטובת פרויקטים בתחומים הקשורים לבני נוער בעיר
ראש העיר צביקה גנדלמן ערך מפגש היכרות עם המזכירות הנבחרת של מועצת הנוער העירונית החדשה. במפגש, שהתקיים באולם הישיבות בעירייה, השתתפו גם מנכ"ל העמותה העירונית "פנאי העיר חדרה" אייל עפגין, מנהלת מחלקת הנוער בעמותה יעל איטח, מרכז מועצת הנוער שרון בר, ועוזר ראש העיר איציק נחמני.
מזכירות המועצה היא קבוצת בעלי התפקידים במועצת התלמידים והנוער, אשר נבחרו בבחירות דמוקרטיות.
בבחירות שהתקיימו לאחרונה נבחרו בעלי התפקידים החדשים במועצה הנוער: לתפקיד יו"ר מועצת התלמידים והנוער העירונית נבחר אילון עומסי, תלמיד כיתה י' בבית הספר הרב תחומי למדעים ואמנויות; לתפקיד סגנית יו"ר המועצה נבחרה חן שחר, אף היא תלמידה בכיתה י' בבית הספר הרב תחומי; דוברת המועצה ויו"ר פרסום ושיווק היא מישל מיזה, תלמידת י' בבית הספר הרב תחומי; יו"ר ועדת תרבות ופנאי הוא אמיר צולמן, תלמיד כיתה י' מישיבת בני עקיבא "בית שמואל"; יו"ר הוועדה האתית משפטית הוא אלירן דגן, תלמידי כיתה ט' מחטיבת תיכון חדרה בית אליעזר; למבקרת המועצה נבחרה רותם אברהם, תלמידת כיתה י"ב מתיכון חדרה.
מועצת הנוער העירונית עם ראש העיר (צילום: דוברות העירייה)
ראש העיר אמר לנבחרת החדשה של מועצת הנוער כי הוא רואה חשיבות רבה בשיתופי פעולה בין הגורמים העירוניים לבין נציגי הנוער בחדרה, לקידום העשייה לטובתם ורווחתם של בני הנוער בעיר.
ראש העיר סיפר על העשייה שהתבצעה בנושאים הקשורים לבני הנוער, והביע תקווה שגם המועצה החדשה תהיה שותפה פורייה לקידום נושאים ופרויקטים עירוניים בתחומי עניינם.
חברי המזכירות סיפרו לראש העיר על פרויקטים שבכוונתם להתמקד בשנה הנוכחית, ובראשם פעילות למען ניצולי שואה, במטרה להעלות את המודעות לנושא, ולמען חיילים בודדים, במטרה לקשר בין בני נוער לחיילים ויצירת תהליך של היכרות ומשפחתיות.
יו"ר המועצה אילון עומסי סיפר לראש העיר כי מועצת התלמידים הנוער העירונית היא גוף שמייצג כ-9,000 תלמידים, ותפקידה להשמיע את קולם של בני הנוער ולהנחיל ערכים של דמוקרטיה ואזרחות פעילה. בנוסף מיוצגת המועצה גם במועצת התלמידים והנוער המחוזית.
עומסי: "זו לא השנה הראשונה שאנו משתפים פעולה יחד עם העירייה. שיתוף פעולה זה קיים כבר שנים רבות, ואנו קוצרים את פירותיו בכל שנה מחדש. אין ספק ששיתוף הפעולה תרם רבות למועצות התלמידים הנוער, ועם הנוער בכלל, וברצוננו להמשיך בשיתוף הפעולה לעוד עשרות פרויקטים ומיזמים משותפים".
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.