בעקבות פנייתו של ראש העיר לשר האוצר, הגיע השר לסיור משותף במפעל "מרכבים" בקיסריה, במסגרת הניסיון למנוע צמצום הפעילות וחשש לפיטורים
בעקבות פנייתו של ראש העיר צביקה גנדלמן לשר האוצר משה כחלון, הגיע השר למפעל "מרכבים", יצרן אוטובוסים מהמובילים בישראל, כדי לשוחח עם העובדים על חששם מפיטורים.
כזכור, לפני כחודשיים פנו נציגים של עובדי מפעל "מרכבים" לראש העיר בבקשת סיוע לעובדי המפעל המתגוררים בחדרה.
אמנם המפעל ממוקם באזור התעשייה קיסריה אך בעקבות פנייתם, ומאחר שמדובר בכ-200 עובדים תושבי חדרה, קיבל ראש העיר בלשכתו את נציגי העובדים החדרתים, ביניהם יו"ר ועד העובדים, כדי לשמוע במה דברים אמורים.
גנדלמן וכחלון עם העובדים במפעל (צילום: דוברות העירייה)
הנציגים הביעו חשש מפני צמצום הפעילות במפעל ופיטורי עובדים, מה שיהווה פגיעה במשפחות רבות מחדרה והסביבה., וביקשו מגנדלמן לסייע להם בפנייה אל שר האוצר משה כחלון ואל החשב הכללי במשרד האוצר רוני חזקיהו.
בעקבות הפגישה נרתם ראש העיר למאבקם ופנה באופן אישי הן לשר האוצר והן לחשב הכללי בניסיון לקדם את עניינם של העובדים. "אין לי ספק כי כשר האוצר בממשלת ישראל, וכמי שבעצמו נולד בשכונת גבעת אולגה בחדרה וכך גם החשב הכללי במשרד האוצר, עתידם וביטחונם הכלכלי של תושבי העיר חשוב בעיניך ממש כפי שהוא חשוב בעיניי וכי תעשה כל שבידך כדי לפעול למענם", כתב ראש העיר לשר.
בעקבות פנייתו של גנדלמן הגיע השר כחלון למפעל, וביחד עם ראש העיר נפגשו עם מנכ"ל החברה ניר פוזנר, חברי הנהלה וחברי ועד העובדים. בנוסף סייר השר בקו הייצור, קיבל סקירה על פעילות החברה ופגש את העובדים לאורך הקו. השר הבטיח לפעול להמשך פעילות החברה ולמען שימור פרנסתם של מאות עובדי המפעל וספקי המשנה.
ועד עובדי המפעל הביע תודה עמוקה לראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן שסייע במאבק להבטחת פרנסתם ופנה אל השר בבקשה להיפגש עימם.
ראש העיר ציין בתום הביקור המוצלח "אני שמח שידידי שר האוצר הגיע למפעל והתרשם מהעשייה החשובה. אני סמוך ובטוח שימצא הפתרון להמשך הפעילות".
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!