לראשונה בישראל: מרכז חדשנות ואנרגיה מתחדשת נפתח בחדרה
ראובן יגיל יום חמישי,
13 בדצמבר 2018, 18:58
מרכז החדשנות, הראשון מסוגו בישראל, יספק ליזמים בראשית דרכם את ההדרכה, ההכוונה, והכלים הנחוצים לפיתוח וקידום סטארט-אפים בתחום האנרגיה
מרכז חדשנות ויזמות בתחום אנרגיה מתחדשת, ראשון מסוגו בישראל, הושק בחדרה בהובלת העירייה, ויפעל במסגרת החברה הכלכלית חדרה ובשיתוף חברת OTWOI בראשות אורן סמיניאן.
ערב ההשקה התקיים במשרדי החברה הכלכלית במעמד ראש העירייה צביקה גנדלמן, שהסביר כי המרכז לחדשנות יאפשר ליזמים בתחילת דרכם להתקדם בסטארט-אפים בתחום האנרגיה, ויחזק את תדמיתה של חדרה כעיר האנרגיה של ישראל.
ראש העיר ובכירי תעשיית האנרגיה בישראל (צילום: דוברות העירייה)
לאירוע ההשקה הגיעו בכירי תעשיית האנרגיה בישראל וכן נציגי שגרירויות, ביניהם סגן שגריר קזחסטאן וראש המסחר של שגרירות רוסיה בישראל, וכן אנשי סטרט-אפ, מנהלי קהילות חדשנות, נציגים מחברת החשמל, נציגי חברות אנרגיה מהארץ ומחו"ל ואחרים. אורח הכבוד היה פרופ' סימון ליצין שהוזמן לעמוד בראש המרכז.
במתחם מוצעת תוכנית מנטורים, אשר יעניקו ליזמים את ההדרכה, ההכוונה, והכלים הנחוצים להצלחה בתחום.
ישיבת עבודה (צילום: דוברות העירייה)
כחלק מפעילות המתחם יתקיימו אירועים חודשיים ושנתיים, כולל בינלאומיים, לחשיפת החידושים בתחום, ולעידוד היצירתיות והחדשנות, חשיפה למשקיעים, תעשייה מקומית וגלובלית, גורמי ממשלה, רשויות מקומיות, אקדמיה, וגורמים מובילים בתעשייה האנרגיה והטכנולוגיה במטרה לעודד שיתופי פעולה ועסקאות בתחום.
מרכז החדשנות לאנרגיה מתחדשת צפוי לעבור לקמפוס המערבי בחדרה בשנה הקרובה. המרכז ילווה, יקדם וימסחר סטארט-אפים בתחומי האנרגיה כגון סולאר, הובלה, אחסון ועוד. כמו כן יציע המרכז ליזמים כר נרחב לפעילות בשיתוף העירייה, החברה הכלכלית, ושותפים במרכז.
אירוע ההשקה (צילום: דוברות העירייה)
בנוסף ישמש המרכז גם כמרכז מבקרים המזמן הזדמנויות ליצירת קשרים ושותפויות.
בערב ההשקה הסביר מנכ"ל החברה הכלכלית חדרה, שי טרנסט כהן. כי כמו בכל תחום, גם בתחום האנרגיה המתחדשת מתהדרת ישראל ביזמויות מרשימות. עם זאת, תחום האנרגיה עדיין אינו מפותח כמו תחומים כמו הסייבר או הפינטק (טכנולוגיה פיננסית), ואינו מושך יזמים צעירים. על מנת לייצר עניין ולעודד יצירת מיזמים חדשים ועידוד יזמים להיכנס לתחום, יש לייצר קהילה ועניין, וכמובן שיש לתת ערך ממשי לאותם יזמים. במסגרת זו הושק המרכז לחדשנות ואנרגיה מתחדשת אשר חרט על דגלו יצירת מודעות לתחום ויצירת תשתית ליזמים לפתח וליישם את המוצר והטכנולוגיה שלהם בשיתוף פעולה עירוני.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!