עשרות עובדי ועובדות עיריית חדרה יחד עם נציגות מאירגוני נשים בעיר השתתפו במחאת הנשים שהתקיימה ברחבת העירייה. גנדלמן: "הגיע הזמן שנפעל כחברה בכל דרך אפשרית נגד תופעות אלימות מכל סוג".
מחאת הנשים בחדרה (צילום: דוברות העירייה)
עיריית חדרה הביעה היום את תמיכתה בטקס שנמשך 24 דקות במסגרת מחאת הנשים והצטרפה אל רשימת הרשויות המקומיות שהודיעו כי לא ינכו יום חופש לעובדות שישבתו במחאה על אלימות כלפי נשים.
ראש העיר שנשא דברים בטקס שהתקיים היום ברחבת העירייה הודיע כבר בתחילת השבוע, כי החליט להרחיב את המאבק באלימות נגד נשים והצהיר כי מאחר שתופעת האלימות ורצח נשים היא בעיה של כלל האוכלוסייה, תעודד עיריית חדרה עובדות ועובדים כאחד להצטרף למאבק. כאמור, בהנחיית גנדלמן איפשרה העירייה גם לעובדים שבחרו להפגין במחאה נגד תופעת האלימות כלפי נשים, לשבות ללא ניכוי משכרם.
גנדלמן: "הגיע הזמן שנפעל כחברה בכל דרך אפשרית נגד תופעות אלימות מכל סוג, ובתוך כך נגד אלימות כלפי נשים. האלימות כנגד נשים חוצה גבולות, מעמדות ומגזרים, וכולנו – גברים ונשים כאחד - חייבים להיאבק בכל כוחנו כדי לעצור את התופעה לפני הקורבן הבא".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!