רק 5 חודשי עבודות שירות נגזרו לתושב חדרה שהורשע בעשרות מקרים של סחר בסמים מסוכנים. הסניגור: "בצעד אמיץ, חריג ואנושי, בחר בית המשפט לתת לנאשם הזדמנות לשקם את חייו"
תושב חדרה בן 24, שהורשע בעשרות מקרים של סחר בסמים מסוכנים נידון אתמול (שני) בבית משפט השלום בעיר ל-5 חודשי עבודות שירות בלבד. מדובר בעונש קל ביותר יחסית לרף הענישה המקובל וזאת לאחר שבית המשפט קיבל את טענות סניגורו עו"ד רותם כהן, והתרשם מהליך השיקום הארוך שאותו הנאשם עבר. בעקבות ההחלטה, התביעה שוקלת לערער על קלות העונש.
הנאשם נעצר ביחד עם חברו גם הוא תושב העיר לפני כשנתיים בעקבות חקירה סמויה ומורכבת של מפלג הסמים בימ"ר חוף שארכה כמה חודשים. החקירה כללה האזנות סתר וגם תיעוד ותצפיות. לאחר מעצרו שהה הנאשם במעצר במשך 3 חודשים שבמהלכם הוגש כנגדו כתב אישום חמור שכלל 16 אישומים של סחר בסמים ומאות עיסקאות בהם סחר בסמים המסכונים לרוכשים רבים ובתדירות גבוהה, מה שהניב לנאשם רווחים כספיים גדולים.
מאות עסקאות סמים (צילום: משטרת ישראל)
הנאשם הקפיד לשמור על זכות השתיקה לאורך חקירותיו בימ"ר ובחר שלא לשתף פעולה עם חוקריו ולא להפליל את שותפו.
התביעה דרשה מבית המשפט לאורך כל ניהול ההליך המשפטי לגזור על הנאשם מאסר ממושך בפועל בשל חומרת העבירות אותם ביצע, להכריז עליו כסוחר סמים ולחלט את רכושו שהושג מהכספים אותם הרוויח מעסקאות הסמים.
במהלך ניהול המשפט הגיעו הצדדים להסכמות לפיהן תוקן כתב האישום המקורי ממנו נמחקו מספר אישומים והנאשם שכפר במיוחס לו הודה רק ב-10 מקרים של סחר בסמים בהם כל אישום מכיל ריבוי של עבירות.
בשלב הטיעונים לעונש טען עו"ד כהן, כי הנאשם עבר חיים לא קלים בכלל, התייתם מהוריו בגיל צעיר ויש להעניק משמעות יתרה לעובדה שהנאשם שינה את אורח חייו, עבר הליך שיקום ייחודי שלמעשה הוציא אותו לגמרי ממעגל הפשע והציב אותו כיום במקום שונה לגמרי.
"הנאשם שינה את אורח חייו". עו"ד רותם כהן (צילום: שלומי גבאי)
אתמול כאמור, גזר השופט אביהו גופמן על הנאשם 5 חודשי מאסר בפועל שהומרו לעבודות שירות, מאסר ע"ת של 6 חודשים למשך שנתיים וקנס בסך 2,500 שקלים. השופט גופמן ציין בהחלטתו כי בהחלט התרשם מההליך השיקומי אותו עבר הנאשם שנסיבות חייו לא היו קלות לאחר שהתייתם מהוריו.
עד מהרה הפך נושא גזר הדין המקל לשיחת היום בין עברייני העיר שחלקם עומדים לדין בימים אלו בגין אישומים דומים, רובם ככולם התפלאו מגזר הדין המקל והביעו תקווה שהפסיקה תעמוד לזכותם בעת גזר דינם.
עו"ד רותם כהן המייצג את הנאשם אמר בתגובה להחלטת בית המשפט: "בית המשפט הנכבד, בצעד אמיץ ,חריג ואנושי, בחר לתת לנאשם הזדמנות לשקם את חייו ולכפר על אשר ביצע, להסתפק בעבודות שירות בלבד ולא בעונש בדמות מאסר בפועל, כפי שנהוג בעבירות מסוג אלו"
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!