127 דוחות נרשמו ברבעון האחרון לעוברים על החוק במסגרת מבצעי ההסברה והאכיפה להגברת הבטיחות בקרב רוכבי אופניים חשמליים. עיריית חדרה מהראשונות בארץ המבצעת מסעי הסברה
127 דוחות כנגד אופניים חשמליים, נרשמו ברבעון האחרון על ידי השיטור העירוני בחדרה. 40 אחוז מתוכם נגד בני נוער בגיל 16 עד 18. רוב הדוחות נרשמו בגין נסיעה והרכבה של אדם נוסף, חציית רמזור אדום ודיבור בטלפון במהלך הנסיעה.
עיריית חדרה היא מהראשונות בארץ אשר ביחד עם השיטור העירוני ותוכנית "עיר ללא אלימות" של המשרד לביטחון פנים, מבצעת מסעי הסברה ואכיפה כנגד עבירות של רכיבה על אופניים חשמליים.
יש לזכור כי הרכיבה מותרת לפי חוק מגיל 16 בלבד, וכי ניתן לרכוב בעיר רק בשבילי אופניים, ובהיעדר שביל אופניים יש להקפיד להיצמד לימין הכביש. אין לרכב על המדרכות מאחר שהן שייכות להולכי הרגל והרכיבה עליהן אסורה.
בדיקת תקינות אופניים בעיר (צילום: דוברות העירייה)
עוד יודגש כי יש להקפיד על חבישת קסדה, וברכיבת לילה יש להקפיד על נראות: חובה להשתמש באורות קדמיים, אורות אחוריים ומחזירי אור. בנוסף מודגש כי שימוש בטלפון סלולרי בזמן נסיעה, או רכיבה עם אוזניות, אסורים ומסוכנים.
כמו כן, לראשונה בחדרה נכנס בשנת הלימודים תשע"ח שיעור תעבורה למערך השעות בבתי הספר ונלמד בקביעות לאורך כל שנת הלימודים. החלוץ לפני המחנה הייתה חטיבת הביניים תיכון חדרה בית אליעזר, בה התקיים השיעור כל השנה, עם דגש על הסכנות הטמונות ברכיבה לא זהירה באופניים חשמליים, וכלל התנסות בסימולטור.
לצורך הטמעת הנושא בקרב הנושא פעל בית הספר בשותפות מלאה עם הפיקוח העירוני והמטה העירוני לבטיחות בדרכים בעירייה, וזאת במטרה לייצר שינוי בתרבות הרכיבה של התלמידים. יצוין כי אחד ההדגשים החשובים ביותר ניתן לחבישת קסדה בזמן הרכיבה.
בנוסף לכל זאת נערכים מבצעי הסברה המתקיימים בקרב צעירים ובני נוער, כולל הרצאות המתקיימות בבתי הספר. בעיריית חדרה מציינים כי הכוונה להמשיך בהסברה ולתגבר את האכיפה, כאשר המטרה היא הגברת הביטחון בקרב הולכי הרגל והרוכבים באחד.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".