המשרד להגנת הסביבה: יתושים נגועים בנגיף קדחת מערב הנילוס נתגלו בבדיקות שגרתיות שמקיים המשרד. המשרד הנחה את הרשויות המקומיות הרלוונטיות להרחיב את היקף הפיקוח וההדברה בשטחן
בבדיקות שגרתיות שמקיים המשרד להגנת הסביבה, בשיתוף עם משרד הבריאות, ממשיכים להימצא יתושים נגועים בנגיף קדחת מערב הנילוס באזורים רבים בארץ. המשרד מציין, כי עובדה זו מצביעה על נוכחות של הנגיף בכל הארץ – גם באזורים שלא נדגמו – ומחדד את ההנחיה כי על כל הרשויות המקומיות בכל רחבי הארץ להגביר פעולותיהן להפחתת מפגעי היתושים על ידי הרחבת פעולות הפיקוח וההדברה של היתושים שבשטחן.
הנחיה זו מקבלת משנה חשיבות בימים אלו של חופשת הסוכות, שבה רבים שוהים בערבים ובלילות מחוץ לבתים, כשהם חשופים יותר לעקיצות יתושים. הרשויות שבהן התגלו יתושים נגועים בקדחת מערב הנילוס בחודש ספטמבר: מועצה אזורית עמק חפר, מועצה אזורית מנשה, מועצה אזורית אלונה, קיסריה ופרדס חנה-כרכור.
היתוש אסיאתי. ממעבירי הזיהום
תחלואה בקדחת מערב הנילוס נגרמת על ידי נגיף המצוי בעיקר בעופות, ומועבר לאדם באמצעות עקיצת יתושים. במקרים בהם מתפתחת מחלה היא קלה ומתבטאת בחום ובכאבי ראש ושרירים. בחלק קטן מהחולים, המחלה עלולה להסתבך ולגרום לדלקת מוח ואף למוות. מאחר ולא קיים חיסון לבני אדם, מניעת מפגעי יתושים היא הדרך העיקרית לשבור את מעגל העברת המחלה לאדם.
המשרד קורא לציבור לדווח לרשות המקומית על כל מפגע יתושים בשטח הציבורי. באזורים שבהם התגלה נגיף קדחת מערב הנילוס בדגימות שביצע המשרד להגנת הסביבה, מתקיים פיקוח מוגבר בשיתוף פקחים מרשות הטבע והגנים כדי להפחית ככל האפשר את סיכוי העברת הנגיף לאדם ולשמור על בריאות הציבור.
כדי למנוע התפתחות יתושים, יש לאתר ולטפל בכל מקור מים עומדים בשטחים הפתוחים, בבית ובסביבתו, והציבור הרחב יכול להתגונן מפני העקיצות, בין היתר, באמצעות התקנת רשתות בחלונות ומריחת תכשירים דוחי יתושים. כמו כן, על הציבור לדווח לרשיות על כל מפגע יתושים הנמצא בשטחן, לצורך הטיפול היעיל והמהיר ביותר בתופעה.
בישראל מופעל מערך בין משרדי לאיתור נגיף קדחת הנילוס המערבי על ידי ניטור הנגיף ביתושים. איסוף היתושים בשדה מתבצע על ידי המשרד להגנת הסביבה, זיהוי היתושים ובדיקות הנגיף מתבצעות במעבדות משרד הבריאות.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".