אחרי 8 חודשים הגיע היום (רביעי) לסיומו הקורס היוקרתי ביותר של משטרת ישראל, קורס הסמכת לוחמי הימ"מ - היחידה ללוחמה בטרור של משמר הגבול/משטרת ישראל אותו סיימו הערב 13 לוחמים מתוך 1,258 שהחלו את המיונים
במהלך הטקס פורסם כי 2 לוחמים שפעלו לאיתור רוצחי הרב רזיאל שבח ז"ל, הלוחם ש' שנפצע קשה בקרב יריות בג'נין והלוחם י' שחילץ אותו והעניק לו טיפול רפואי ראשוני יעוטרו בחודש הבא בעיטור המופת וצל"ש המפכ"ל.
במעמד מפכ"ל המשטרה, רנ"צ רוני אלשיך, סמפכ"ל המשטרה, ניצב זוהר דביר, מפקד משמר הגבול, ניצב יעקב (קובי) שבתאי, ראש אגף ההדרכה, ניצב אבשלום פלד, מפקד הימ"מ, נצ"מ נ', ספ"כ מג"ב ומשפחות הבוגרים סיימו היום 13 לוחמים מובחרים את הקורס של יחידת העילית, הימ"מ (היחידה ללוחמה בטרור).
לאחר שנבחרו בקפידה ועברו קורס מורכב וייחודי שנמשך 8 חודשים ומתקיים פעם בשנה וחצי, סיימו הערב 13 לוחמים את קורס הסמכת לוחמי הימ"מ, 13 לוחמים, שעתידים מיד עם הסמכתם להשתלב בפעילות המבצעית של היחידה.
טקס סיום הקורס (צילום: דוברות המשטרה)
הימ"מ (היחידה ללוחמה בטרור), היא יחידת העילית של משטרת ישראל אשר פועלת במסגרת חיל משמר הגבול למניעה ולסיכול טרור. היחידה שמתמחה בלחימה במגוון רחב של תרחישים ביניהם חילוץ בני ערובה והשתלטות על מבנים ורכבים ביצעה החל מתחילת השנה מאות פעילויות אשר מרביתן חסויות וסודיות, וככל הנראה שאת רובן גם לעולם לא נדע אך אחת המרכזיות ביניהן היא פעילות שנמשכה ימים ארוכים במצוד אחר רוצחי הרב רזיאל שבח ז"ל שנרצח בפיגוע טרור בסמוך לחוות גלעד.
מצוד בסיומו הביאו לוחמי היחידה לחיסול המחבל אחמד ג'ראר שהיה ראש החוליה שרצחה את רזיאל ז"ל. מצוד במהלכו נפצעו בקרב יריות בג'נין 2 לוחמי היחידה ביניהם הלוחם רס"מ ש' שנפצע בפעילות באורח קשה ועתיד לקבל את עיטור המופת על פעילות חילוץ תחת אש, נחישות וחתירה למגע בכך שחילץ את הלוחם י' שנפצע ראשון מהירי ברגלו והשיב באש לעבר המחבל. בנוסף אליו יוענק לרס"ב י' צל"ש המפכ"ל על כך שהגיע לעזרתו של ש' לאחר שנפצע, חילץ אותו תחת אש והעניק לו טיפול רפואי ראשוני עד לפינויו לבית החולים. העיטורים והצל"שים יוענקו בטקס של משטרת ישראל באוקטובר הקרוב.
בפעילות נוספת הביאו לוחמי היחידה למעצרו של עבד אל כרים עאדל עאסי, המחבל שרצח את הרב איתמר בן גל ז"ל בצומת אריאל בתאריך 05.02.2018.
מפכ״ל המשטרה, רנ״צ רוני אלשיך אמר: ״היום מסתיימת לה הכשרה ארוכה, שתחילתה בהליכי מיון, גיבוש והתאמה, וסיומה בתקופה מאומצת של קורס תובעני מאתגר ומפרך. התחלתם עשרות וסיימתם 13. הימ"מ- יחידת עילית המסוגלת לטפל במקצועיות ובכל רגע נתון, בקשת רחבה של איומים. לא בכדי קנתה לה היחידה שם ומוניטין בעולם, כאחת היחידות המובילות בתחום הלחימה בטרור. לימ"מ השפעה על תודעת הביטחון ועל כושר ההרתעה שלנו, וליחידה מקום משמעותי בשגרת היומיום הביטחונית של המדינה, במעורבות באינספור פעולות, ובנטרול מחבלים בדרכם לבצע פיגועים. ככל שנקף הזמן, למדנו ליהנות יותר ויותר מפירות יכולותיה של היחידה, לא רק בסיכול טרור, אלא גם בתחום הלחימה בפשיעה.
הגבולות שמתעמעמים בין הפשיעה לטרור, מבליטים עוד יותר את היחידה ביכולת לתת מענה נכון ומדויק, ובממשק מוצלח עם יחידות משטרתיות נוספות. מאחורי הכנפיים האלה, מסתתרות אינספור פעולות עלומות, שהוטלו על היחידה לאורך השנים ורשמו עוד ועוד דפים במורשתה. אין לי ספק כי תמשיכו בדרך האיכות והמצוינות המאפיינים את היחידה ומורשתה. גם אם לא יידע הציבור בישראל את זהותם של הלוחמים, ידע גם ידע, כי על משימה זו מופקדים האנשים הטובים ביותר״.
מפקד הימ"מ, ניצב משנה נ' אמר: "בימ"מ ערב סיום הקורס והסמכת הלוחמים החדשים הוא יום חג. אך גם ביום זה זוכרים נו את אלה שלא נמצאים עמנו כאן: אחינו הגיבורים אשר נפלו בקרב ובעצ מילוי תפקידם בהגנה על המולדת.
בתום הליך מיון קפדני ומסלול הכשרה תובעני מצטרפים אתם היום לשורות לוחמי היחידה. הוכשרתם לרמה המקצועית הגבוהה ביותר. וחשוב מכך הטמעתם במהלך הקורס את הערכים המרכזיים אשר לאורם פועלים לוחמי היחידה משחר הקמתה: דבקות במשימה, נחישות וחתירה למגע ולניצחון, רעות, לכידות ואחוות לוחמים, נאמנות למדינה, לארגון וליחידה. סל הערכים האלה וארגז הכלים המקצועי אותו רכשתם במהלך הקורס הינם המגדלור והדרך המנווטים את לוחמי הימ"מ להצלחה במשימותיהם.
השכילו לפעול בתבונה, והאמינו בצדקת הדרך. הימ"מ כיחידה נמצאת בחוד הלחימה בטרור נדרשת לזריזות, חדשנות, גמישות ויצירתיות על מנת לשמר רלוונטיות אל מול האתגרים הביטחוניים המשתנים. היחידה בונה את כוחה לקשים והמורכבים שבתרשים תוך למידה והפקת לקחים מאירועי הטרור שהתרחשו בארץ ובעולם. משפחות הבוגרים אתם מקור כוחם של הלוחמים. גידלתם בנים לתפארת וחינכתם אותם מבית לאהבת המולדת, לענווה ולמצוינות."
בטקס אף העונקו דרגות למצטיינים ול- 9 לוחמים הענקה סיכת זהב של היחידה על שירות של 5 שנים ביחידה.
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
עיריית נתניה, אגף מבני ציבור בשיתוף קרן נתניה והקרנות, משלימה בנייה של מרכז יום שיקומי חדש על שם מוריס ווייואן וואהל...
פלאשנט לוקאלי | 8.4.2025
מדברים על זה
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.