מיזם השוקולד החברתי "גוונים של מתוק", הפועל במית"ר "נירים" להעצמת נוער בסיכוי, קיבל הזמנה ממלון "רמדה" למאות מארזי שוקולד ייחודיים
במית"ר "נירים" התרגשו לקבל הזמנה ממלון "רמדה" חדרה למאות מארזי שוקולד ממיזם שוקולד הבוטיק "גוונים של מתוק" הפועל במקום. מית"ר "נירים" פועל כחלק מרצף השירותים של מחלקת נוער וצעירים באגף הרווחה של עיריית חדרה, ומזה כשנתיים מופעל בו על-ידי עמותת "גוונים של מתוק", מיזם שוקולד חברתי להעצמת נוער בסיכוי.
מארזי שוקולד ייחודיים (צילום: דוברות העירייה)
השוקולדים מיוצרים מחומרי גלם איכותיים, כאשר בני הנוער המייצרים מקבלים שכר על עבודתם. איכות השוקולד ומגוון סוגי המארזים נוחלים הצלחה רבה ונרכשים על-ידי לקוחות פרטיים, חברות עסקיות, גופים ציבוריים ועוד. בני הנוער מייצרים מגוון רחב של מוצרים הנמכרים לחברות גדולות במשק, כמו למשל המגבית היהודית UJIA, תאגיד "כאן"; המוסד, ועד עובדי עיריית חדרה, משטרת חדרה, חברות הייטק ועוד.
המיזם מאפשר לבני הנוער התנסות בעולם התעסוקה, רכישת כלים של מסוגלות תעסוקתית והשתלבות בעולם העבודה. במסגרת המיזם מתנסים בני הנוער בייצור שוקולד, לומדים כיצד לייצר מגוון פרלינים ושוקולדים משובחים בהנחיה צמודה של שוקולטיירים מקצועיים ובליווי צמוד של צוות חינוכי ומוסמכים כשוקולטיירים, ומועסקים כעובדים וכצוות עיקרי במיזם.
מארזים חגיגיים (צילום: דוברות העירייה)
מלון "רמדה" הזמין מאות מארזי שוקולד ייחודיים, ובמית"ר הביעו תקווה כי הזמנה זו תהיה התחלה של שיתוף פעולה בין הרשת העולמית לבין המיזם.
מנכ"ל "גוונים של מתוק" דורון עבאדי ומנהל מית"ר "נירים" שלומי פורקוש הביעו סיפוק מהבעת האמון של המלון במוצרים, והביעו תקווה שההזמנות יגדלו עם הזמן. השניים ציינו כי כל רכישה משמעותה עוד שעות העסקה של בני נוער במיזם.
פורקוש מזמין את הציבור להיכנס לקטלוג של המיזם, להתרשם, להזמין, להעביר לוועד העובדים בארגון, משאבי אנוש או כל לקוח פוטנציאלי שירכוש מארזי שי ובכך יסייע להצלחת המיזם ויאפשר יותר שעות העסקה של בני נוער.
הפעילות במית"ר מיועדת לצמצם את תופעת הניתוק בקרב בני נוער במצבי סיכון וסכנה באמצעות מענה חינוכי-טיפולי רב תחומי מתואם בקהילה. המטרה הינה להציע מסגרת חיים נורמטיבית יותר, הכוללת הקניית כישורי חיים, תעסוקה ולימודים, והכנת בני הנוער לחיים עצמאיים. אל המית"ר מגיעים מדי יום כ-50 בני נוער מחדרה, בגילאי 12 עד 18, ומקבלים מענה טיפולי-חינוכי לצרכיהם המגוונים.
בעבודה במיזם ניתן דגש מיוחד למיומנויות תעסוקתיות, מיומנויות רכות של מוטוריקה עדינה, ויסות התנהגות וכישורי חיים החיוניים כמכלול לכניסתם לשוק העבודה והמשך לימודים מתקדמים בתחום. בעקבות הייצור והמכירה, חשים בני הנוער סיפוק והכרה במעשיהם וכמובן ביטחונם העצמי עולה וכישוריהם החברתיים מתגבשים. העבודה מקנה להם הרגלי עמידה ביעדים ובלוחות זמנים, לקיחת אחריות ופיתוח יכולות תקשורת בין אישית. בני נוער עוברים תהליך של התפתחות אישית והעצמה הנובעים מגילוי יכולות חדשות בעצמם ומחוויות תקשורת חיובית עם הסביבה.
בוטיק השוקולד מציע מגוון עשיר של פרלינים איכותיים, טבלאות שוקולד ייחודיות, טראפלס משובח ועוד. במיזם מציינים כי, "כאשר אתם רוכשים את השוקולד שלנו אתם מעניקים מתנה כפולה: גם למקבל השוקולד וגם מתנה מעצימה לנוער בסיכוי. כשאתם מעניקים את המוצרים שלנו אתם מעניקים שי של עתיד מתוק יותר לבני הנוער שמייצרים אותם. המארזים שלנו הם הדרך שלכם לקידום נוער בסיכוי לעתיד מתוק יותר".
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".