מיזם השוקולד החברתי "גוונים של מתוק", הפועל במית"ר "נירים" להעצמת נוער בסיכוי, קיבל הזמנה ממלון "רמדה" למאות מארזי שוקולד ייחודיים
במית"ר "נירים" התרגשו לקבל הזמנה ממלון "רמדה" חדרה למאות מארזי שוקולד ממיזם שוקולד הבוטיק "גוונים של מתוק" הפועל במקום. מית"ר "נירים" פועל כחלק מרצף השירותים של מחלקת נוער וצעירים באגף הרווחה של עיריית חדרה, ומזה כשנתיים מופעל בו על-ידי עמותת "גוונים של מתוק", מיזם שוקולד חברתי להעצמת נוער בסיכוי.
מארזי שוקולד ייחודיים (צילום: דוברות העירייה)
השוקולדים מיוצרים מחומרי גלם איכותיים, כאשר בני הנוער המייצרים מקבלים שכר על עבודתם. איכות השוקולד ומגוון סוגי המארזים נוחלים הצלחה רבה ונרכשים על-ידי לקוחות פרטיים, חברות עסקיות, גופים ציבוריים ועוד. בני הנוער מייצרים מגוון רחב של מוצרים הנמכרים לחברות גדולות במשק, כמו למשל המגבית היהודית UJIA, תאגיד "כאן"; המוסד, ועד עובדי עיריית חדרה, משטרת חדרה, חברות הייטק ועוד.
המיזם מאפשר לבני הנוער התנסות בעולם התעסוקה, רכישת כלים של מסוגלות תעסוקתית והשתלבות בעולם העבודה. במסגרת המיזם מתנסים בני הנוער בייצור שוקולד, לומדים כיצד לייצר מגוון פרלינים ושוקולדים משובחים בהנחיה צמודה של שוקולטיירים מקצועיים ובליווי צמוד של צוות חינוכי ומוסמכים כשוקולטיירים, ומועסקים כעובדים וכצוות עיקרי במיזם.
מארזים חגיגיים (צילום: דוברות העירייה)
מלון "רמדה" הזמין מאות מארזי שוקולד ייחודיים, ובמית"ר הביעו תקווה כי הזמנה זו תהיה התחלה של שיתוף פעולה בין הרשת העולמית לבין המיזם.
מנכ"ל "גוונים של מתוק" דורון עבאדי ומנהל מית"ר "נירים" שלומי פורקוש הביעו סיפוק מהבעת האמון של המלון במוצרים, והביעו תקווה שההזמנות יגדלו עם הזמן. השניים ציינו כי כל רכישה משמעותה עוד שעות העסקה של בני נוער במיזם.
פורקוש מזמין את הציבור להיכנס לקטלוג של המיזם, להתרשם, להזמין, להעביר לוועד העובדים בארגון, משאבי אנוש או כל לקוח פוטנציאלי שירכוש מארזי שי ובכך יסייע להצלחת המיזם ויאפשר יותר שעות העסקה של בני נוער.
הפעילות במית"ר מיועדת לצמצם את תופעת הניתוק בקרב בני נוער במצבי סיכון וסכנה באמצעות מענה חינוכי-טיפולי רב תחומי מתואם בקהילה. המטרה הינה להציע מסגרת חיים נורמטיבית יותר, הכוללת הקניית כישורי חיים, תעסוקה ולימודים, והכנת בני הנוער לחיים עצמאיים. אל המית"ר מגיעים מדי יום כ-50 בני נוער מחדרה, בגילאי 12 עד 18, ומקבלים מענה טיפולי-חינוכי לצרכיהם המגוונים.
בעבודה במיזם ניתן דגש מיוחד למיומנויות תעסוקתיות, מיומנויות רכות של מוטוריקה עדינה, ויסות התנהגות וכישורי חיים החיוניים כמכלול לכניסתם לשוק העבודה והמשך לימודים מתקדמים בתחום. בעקבות הייצור והמכירה, חשים בני הנוער סיפוק והכרה במעשיהם וכמובן ביטחונם העצמי עולה וכישוריהם החברתיים מתגבשים. העבודה מקנה להם הרגלי עמידה ביעדים ובלוחות זמנים, לקיחת אחריות ופיתוח יכולות תקשורת בין אישית. בני נוער עוברים תהליך של התפתחות אישית והעצמה הנובעים מגילוי יכולות חדשות בעצמם ומחוויות תקשורת חיובית עם הסביבה.
בוטיק השוקולד מציע מגוון עשיר של פרלינים איכותיים, טבלאות שוקולד ייחודיות, טראפלס משובח ועוד. במיזם מציינים כי, "כאשר אתם רוכשים את השוקולד שלנו אתם מעניקים מתנה כפולה: גם למקבל השוקולד וגם מתנה מעצימה לנוער בסיכוי. כשאתם מעניקים את המוצרים שלנו אתם מעניקים שי של עתיד מתוק יותר לבני הנוער שמייצרים אותם. המארזים שלנו הם הדרך שלכם לקידום נוער בסיכוי לעתיד מתוק יותר".
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".