נורית עזבה את ביתה לפני חמישה חודשים ומאז נעלמה. במהלך השבת מצאו מטיילים עצמות אדם סמוך לאביאל. העצמות ביחד עם פריטים נוספים שנמצאו נשלחו למכון לרפואה משפטית. היום קיבלה המשפחה את הבשורה הקשה כי מדובר בנורית
מאז עזבה נורית טבע, בת 45 את ביתה בקיבוץ כפר גליקסון, כשעל גבה תיק קטן לפני חמישה חודשים עסקו כוחות גדולים של משטרה, יחידות הצלה ומתנדבים בחיפושים אחריה אך לשווא. ביום שבת האחרון התקבל במוקד 100 של המשטרה דיווח מאזרחים שטיילו סמוך לישוב אביאל כי מצאו עצם החשוד כחלק מגופת אדם ביער.
עם קבלת הדיווח במשטרת ישראל, הוזנקו כוחות גדולים למקום וכן מעבדה ניידת של מערך הזיהוי הפלילי. החוקרים סרקו את הזירה ואת השטח ומצאו עצמות גוף אדם נוספות.
הממצאים הועברו להמשך בחינה וזיהוי במכון לרפואה משפטית ופריטים נוספים שנמצאו בזירה הועברו גם הם לבדיקה במעבדות הזיהוי הפלילי של משטרת ישראל.
התמונה שנמצאה ליד גופתה (צילום: דוברות המשטרה)
כבר בתחילת החקירה, גברה הערכה בקרב החוקרים כי חלקי הגופה שייכים לטבע שנעדרה כמה חודשים קודם לכן. קצין החקירות של תחנת זכרון יעקב הגיע באותו היום בשעות הערב יחד עם עובד סוציאלי אל משפחתה של טבע על מנת לעדכנם כי קיימת סבירות שמדובר בבתם הנעדרת.
בהודעה שפרסמה המשפחה נכתב: ״אז זהו, זה סופי... אחרי כמעט חמישה חודשים של חיפושים, חוסר שינה מרוב דאגה, ואי ידיעה שלא הניחה לנו, קיבלנו את הבשורה הנקה שכל כך חששנו ממנה. נונה שלנו איננה! עכשיו נותר לנו להתאבל ולנסות להמשיך הלאה.
אנחנו רצים להודות לכל מי שעזר ותמך בנו בדרך הארוכה והקשה הזו. לקיבוץ, למועצה, למשטרה ולכל המתנדבים מארגונים יכ״ל וזק״א ואלו שהגיעו ביוזמתם בלב פתוח ורצון לעזור. שוב תודה!
נונה אוהבים אותך תמיד. משפחת טבע."
ראש המועצה האזורית מנשה אילן שדה, "אנו משתתפים בצערה של המשפחה ושל הקיבוץ. אנו מודים למאות המתנדבים אשר עסקו יחד אתנו בחיפושים. היום התבדתה התקווה שהייתה לנו והכאב רב.אנו נמשיך ללוות ולסייע למשפחה ככל שנדרש".
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".