המשטרה עצרה את תושב חדרה בן 31 בחשד לתקיפת שוטרים וצוות רפואי בבית חולים בנתניה. המשטרה מגנה כל סוג של אלימות ובפרט כזה המופנה כלפי אנשי ציבור שמותקפים על רקע ותוך כדי ביצוע תפקידם.
לפנות בוקר התקבל במשטרת ישראל דיווח על תקיפת צוות אנשי מד"א וצוות רפואי בביה"ח לניאדו שבנתניה. שוטרים שהגיעו למקום הבחינו בגבר כשהוא צועק, מקלל ומניף את ידיו לכל עבר. לאחר שהשוטר הודיע לחשוד על מעצרו, החשוד, בן 31 מחדרה, ניסה להתנגד בכוח למעצר ואיים על השוטר.
לאחר שהוכנס לניידת, החשוד הטיח את ראשו בחלון ונפצע. השוטרים הובילו אותו לקבלת טיפול רפואי בביה"ח ולאחריו הוא הובא לחקירה בתחנת המשטרה.
בית החולים לניאדו (צילום: שלומי גבאי)
בדיון שהתקיים היום בעניינו בבימ"ש השלום בפ"ת, הוארך מעצרו של החשוד ב-3 ימים. החקירה נמשכת.
דובר בית החולים לניאדו עשהאל שחף מסר כי האירוע התרחש בשעות הבוקר המוקדמות וכי החשוד ככל הנראה היה בגילופין. הוא השתולל בכניסה למחלקה לרפואה דחופה, נבלם על ידי מאבטחי לניאדו עד להגעת משטרת ישראל.
נדב חן מנכ"ל לניאדו גינה את האירוע ואמר: "תושיית המאבטחים מנעה אירוע חמור. אנו פועלים בשיתוף פעולה מלא עם משטרת ישראל על מנת להלחם בתופעת האלימות כנגד צוותים בבית החולים"
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.