במסגרת פרויקט "רחוב ואמנות", המשלב בפסלים במרחב העירוני, הוצב פסל בכיכר החדשה בשדרות בגין בשכונת גבעת אולגה
במסגרת פרויקט "רחוב ואמנות" של עיריית חדרה והחברה הכלכלית חדרה, הוצב פסל בכיכר החדשה בשדרות בגין בשכונת גבעת אולגה. את הפסל שהוצב בכיכר, הסמוכה למלון רמדה, יצר האמן אורי דושי, שיצירותיו מעטרות כיכרות נוספות בחדרה.
בחברה הכלכלית מעדכנים כי, הפסל החדש נקרא "הרוח האנושית" והוא מסמל את הנוכחות האנושית בהיבט הגלובלי. כדור הארץ הניצב במרכז הפסל מהווה נקודת מפגש לאלמנטים הפיסוליים הסבבים אותו, המייצגים את התנועה הגלובלית וההשתלבות האנושות בסביבה. הצבתו של הפסל בקרבת הים והדימוי של מפרשים מעשה ידי אדם, מיצגים את תנועת האנושות בעזרת כוחות הטבע ליצירה, לעשיה ולהתפתחות האנושית.
הרוח האנושית. הפסל החדש בכיכר (צילום: דוברות העירייה)
כזכור, באמצעות החברה הכלכלית הזמינה העירייה אמנים מכל הארץ להציע הצעות לפסלים שישולבו במרקם , ויעטרו כיכרות מרכזיות בעיר.
עד כה הוצבו פסלים בכיכרות רבות ברחבי העיר, כולל פסלים נוספים של דושי, ביניהם הפסל "מעגל החיים" המוצב בעין הים, וגם הוא מציג את כדור הארץ כמרכז אקולוגי בו מתקיים דיאלוג בין האדם לים וליצורים החיים בו. הפסל מציג מעגל של חיים וצבע ובמרכזו מוצג כדור הארץ, אשר מרבית שטחו הינו ים, כמקור החיים בסביבה בה אנו מתקיימים. האדם מיוצג בפסל זה כצוללנים המבקרים בתחומי המחיה שמתחת לפני הים. כדור הארץ המוצב במרכז משייך את החיים לסביבה אוניברסאלית אחת בה הכל מתקיים בהרמוניה.
פרויקט "רחוב ואמנות" נועד להנגיש את האמנות החזותית לקהל הרחב ברחבי העיר ולא רק במוזיאונים. ואכן, הפסלים תורמים רבות לחזות הכיכרות בחדרה וזוכים לתגובות חמות מהתושבים.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!