תרומה שגייסה הקרן לפיתוח חדרה נועדה להנגשת הגינה הקהילתית בבית אליעזר, והרחבת הפעילות לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים וקשישים
תרומה שגייסה הקרן לפיתוח חדרה נועדה להנגשה של גינת אסף בבית אליעזר לטובת בעלי צרכים מיוחדים, אנשים עם כסאות גלגלים, וקשישים. בטקס מרגש שהתקיים במפעלי נייר חדרה הוענק מענק מקרן "שנקר" לקרן לפיתוח חדרה עבור רכישת 'דולבים' לטובת ערוגות נגישות שיאפשרו גם לאנשים עם מוגבלויות לעבוד בגינה הקהילתית ע"ש אסף טוויג.
מענק קרן "שנקר" יסייע בתהליך הנגשת הגינה באמצעות הקמת ערוגות מוגבהות אשר מאפשרות עבודה בגינה גם בעמידה וגם בכיסא גלגלים. ערוגות אלה נקראות 'דולב', והן עשויות ממיכל עמיד בנפח של 100 ליטר המותאם לשאת משקלים גבוהים, ובדרך כלל משמש לחקלאות.
לפני כתשע שנים, במהלך משותף עם תושבי השכונה, עיריית חדרה, הקרן לפיתוח חדרה ואשלים-ג'וינט ישראל, הוחלט על הקמתה של גינה קהילתית ככלי לחיזוק הקהילה והאנשים המרכיבים אותה. מאז הקמתה מהווה הגינה אבן שואבת לכלל האוכלוסייה, מקטן ועד גדול.
תלמידים בגינת אסף (צילום: דוברות העירייה)
בשנת 2015 נקבע שמה של הגינה על שם אסף טוויג ז"ל, אשר היה תלמיד בית הספר "קפלן", אהב טבע ובעלי חיים, ונפטר בגיל צעיר. את הפעילות בגינת אסף מרכזת ענבל הגלעדי, והגינה פעילה במהלך כל השנה ומרבית שעות היום. במהלך שעות הבוקר פועלים בגינה תלמידי בתי הספר "קפלן" הסמוך. התלמידים משתתפים בשיעורי איכות סביבה וקיימות, העשרה ולמידה על תהליכים בטבע, גידול צמחים, ירקות ופירות ועוד.
בשעות אחר הצהריים מתקיימת בגינה פעילות עם ילדים ובני נוער, וכן קשישים בשיתוף המרכז לקשיש. בנוסף מתקיימות פעילויות לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, מוגבלות שכלית התפתחותית, אוטיזם וכדומה. הפעילות מתבצעת בשיתוף גורמים נוספים כגון אקי"ם, בית אקשטיין, כפר לי, מועדונית אור הפועלת במרכז פנאי בית אליעזר ועוד.
בנוסף לפעילויות השוטפות של הגינה, מתקיימות פעילויות קהילתיות חברתיות משולבות, ופעילויות שיא היוצרות מפגש משותף מפרה, חוויתי ומלמד לכלל המשתתפים. לגינה ולפעילותה ערך חינוכי וקהילתי רב מעלה עבור כל אחד מהמשתתפים בפעילות בה ובשל כך, היא מהווה מרכז למידה חינוכי-חברתי, הנגיש לכלל האוכלוסיות.
מענק קרן שנקר יסייע בתהליך ההנגשה, ובכך תתאפשר הרחבת הפעילות בגינת אסף בקרב אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים וקשישים בעיר.
מנכ"ל הקרן לפיתוח חדרה לירון גולדנברג הודה בטקס הענקת המענק ל מנכ"ל נייר חדרה גדי קוניא, ולהדסה זוהר ורבקה אמסלם על שיתוף הפעולה רב השנים בין הקרן לפיתוח חדרה, נייר חדרה, קרן "שנקר" ועיריית חדרה. לדברי גולדנברג, מענקי הקרן מסייעים במשך שנים לפרויקטים רבים ומגוונים ברחבי העיר.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".