עיריית חדרה ותאגיד המחזור תמיר יחלקו חומרי הסברה בבתי התושבים, כדי להטמיע את השימוש בפחים כתומים, המיועדים למחזור אריזות
עם הצבתם של פחים כתומים ברחבי העיר, יוצאים עיריית חדרה ותאגיד תמיר במסע הסברה נרחב בנושא מחזור פסולת ביתית, ובעיקר מחזור אריזות. כחלק ממדיניותה לאחריות סביבתית ומתוך מודעות לחשיבות הקיימות, מקדמת העירייה את נושא ההפרדה ומחזור פסולת בעיר.
הצבת הפחים הכתומים (צילום: דוברות העירייה)
בנוסף להצבת הפחים הכתומים תחל בקרוב גם חלוקה מדלת לדלת של סל רב פעמי ועלון הסברה בבתי התושבים, במטרה לסייע לתושבי העיר להפריד אריזות בקלות ונוחות מרבית. בנוסף, בהמשך השנה יבוצעו פעילויות חינוכיות בגני הילדים, בבתי הספר ותכנים חווייתיים גם לאוכלוסייה הבוגרת. מטרת המאמץ ההסברתי, לעודד יותר ויותר תושבים להצטרף למהפכת המחזור ולהתחיל להפריד אריזות כבר בבית.
מתוך עלון ההסברה (צילום: דוברות העירייה)
מתקני המחזור הכתומים המוצבים ברחבי העיר הם בעלי קיבולת גדולה מבעבר, ומיועדים לאיסוף פסולת אריזות על-פי חוק האריזות.החוק להסדרת הטיפול באריזות התשע"א 2011 מטיל, בין היתר, על יצרני ויבואני מוצרים, למחזר פסולת אריזות של המוצרים בהתאם ליעדי מחזור הקבועים בחוק (יעדים שונים לחומרי אריזות שונים).
הפחים הכתומים מיועדים פסולת אריזות מכל הסוגים (מלבד זכוכית וקרטון), ריקות מתכולתן, כולל אריזות פלסטיק של מוצרי מזון (למשל אריזות של מוצרי חלב או קופסאות של סלטים; שקיות ניילון; אריזות קלקר; אריזות של מוצרי היגיינה (כמו שפופרות משחת שיניים או בקבוקי סבון נוזלי); שקיות חלב; שקיות מזון (כמו אריזות אורז או עדשים); שקיות של חטיפים; שקיות אריזה מפלסטיק ועוד; אריזות מתכת כמו קופסאות שימורים, מכלים של דאודורנטים ושל תרסיסים שונים, אריזות של תחליפי חלב לתינוקות, אריזות של מוצרי טיפוח וכדומה; קרטוני משקה, חלב ומיץ. יצוין כי קרטוני המשקה עשויים מקרטון ומפלסטיק שנועד למנוע את נזילת הנוזלים ועל כן יש להפרידם לפח הכתום ולא לפח הנייר.
בעת השלכת האריזות יש להקפיד שיהיו ריקות משאריות מזון, כדי לא לפגוע בתהליך המחזור. מדובר בכל סוגי האריזות, למעט אריזות נייר ואריזות זכוכית. האריזות נאספות מהפח הכתום, מועברות לתחנת מיון, ממוינות לפי סוג החומר, ונשלחות למפעלי מחזור שונים בארץ ובעולם.
אריזות הפלסטיק עוברות מיון, גריסה ושטיפה ומעובדות כחומר גלם ממוחזר בתעשיית פלסטיק, לייצור מגוון מוצרים לחקלאות, ביגוד, תשתית ואריזות חדשות. אריזות המתכת עוברות התכה במפעלי המתכת ומשמשות לייצור מוצרים בתעשיית הבניין ומוצרי מתכות.
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!