תוכנית ההתחדשות העירונית שנועדה להחיות, לשפר ולחדש את מרכז העיר חדרה, זכתה בפרס ראשון בקטגוריה של תכנון עירוני
תוכנית ההתחדשות העירונית של מרכז העיר חדרה זכתה במקום הראשון ובפרס אות האדריכלות בקטגוריה של תכנון עירוני. את פרויקט ההתחדשות העירונית שמוביל אגף ההנדסה של עיריית חדרה, מנהלת אדריכלית העיר וסגן מהנדס העיר לתכנון, אדריכלות ואסטרטגיה, ליטל שלף-דורי וצוותה, סגנית מנהלת מחלקת תכנון עיר צביה כהן ואדריכלית אולה בלייניס, בשיתוף משרד אוקא אדריכלים, ברקן אלחייני אדריכלי נוף, ולוג ניהול פרויקטים.
בנימוקי השופטים נאמר כי הפרס ניתן על בניית חזון של עירוניות מקומית לצד המורכבות של עיר ותיקה ותרגומו לשפה אורבנית עשירה וגמישה המבטיחה איכות עירונית גבוהה, בעלת קצוות פתוחים המאפשרת שימור וטיפוח רקמות בנויות בערוב שימושים, מרחב ציבורי עשיר ויצירת מנגנון כלכלי חברתי מעודד.
ההתחדשות העירונית במרכז העיר היא תוכנית מתארית שנועדה להתוות מסגרת ליוזמות רבות, הן לפינוי בינוי באזור הסובב את המע"ר והן לעיבוי לפי תמ"א 38 (תוכנית מתאר ארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה, המיושמת באזורים עירוניים בנויים).
התחדשות עירונית מרכז חדרה (צילום: הדמיה)
מרכז העיר מהווה את לב ליבה של חדרה. רחובותיו הראשיים, שדרות הנשיא, החירות והרברט סמואל, מאופיינים בשימוש משולב של מסחר בקומת הקרקע ומגורים. מרבית המבנים הינם משנות ה-50 עד ה-80, אך קיימים מספר מבנים חדשים יותר וכן מבנים ישנים משנות ה-30, חלקם בעלי ערך ארכיטקטוני.
בנוסף, רחוב דוד שמעוני, הממשיך את רחוב הרברט סמואל ממערב, מהווה המשך טבעי למע"ר (מרכז עסקים ראשי). ציר זה הינו היחידי המחבר את מרכז העיר חדרה לחלקה המזרחי ולתחנת הרכבת וכביש 2. לאורך הציר קיימות שכונות מגורים - סלע, בית"ר וגזית - המסומנות בתוכנית המתאר כמתחמים להתחדשות עירונית. באזור כולו יש כ-5,000 יחידות דיור עם אוכלוסייה של כ-11 אלף תושבים.
לאור העובדה שבאופן מעשי קיים ציר רוחב יחיד, אשר אינו רציף (בחלקו המזרחי הוא מאופיין כמרקם עירוני משלב שימושים, ובחלקו המערבי הופך המרקם לדליל) ולכן אינו ממלא את תפקידו העירוני כציר גישה מרכזי, פועלת העירייה לחבר את שני חלקי הציר וליצור עיבוי וחיזוק של רחוב זה. עיבוי הצירים המרכזיים וטיפול בהם עשוי לתרום הן להעלאת איכות הדיור והן לאיכויות עירוניות כמו קישוריות (נגישות תחבורתית) ברמה העירונית ומחוץ למע"ר, וידידותיות להולכי רגל, כראוי לעיר בסדר גודל כחדרה.
מדובר בתוכנית רב-מערכתית ורחבת היקף שמטרתה להחיות, לשפר ולחדש את מרכז העיר, מה שישפיע לטובה על העיר כולה.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.