היחידה העירונית למאבק בסמים ואלכוהול קוראת להורי מתבגרים להיות ערניים ונוכחים, ולהיות מבוגרים אחראים כדי לעבור את חופשת הקיץ בשלום
היחידה העירונית למאבק בסמים ואלכוהול באגף הרווחה מפרסמת עצות לקיץ בטוח וקוראת להורים לשים לב, להיות ערניים ונוכחים, וליישם את המונח "מבוגרים אחראים" במלוא המובן.
לדברי מנהלת היחידה העירונית מלי מלכין, אין זה סוד שחופשת הקיץ מזמנת התנהגות והתנהלות של יציאה מהשגרה. מלכין: "לא מעט מתבגרים מתלוננים על שעמום וחוסר מעש ומחכים ליציאות למרחבים הציבוריים, עזיבת הבית למספר ימים ואפילו שבועות לחופים קרובים ורחוקים, השתתפות במסיבות חוף, שתיית אלכוהול ושימוש בחומרים ממכרים, מפגשי נרגילות, ולעשות הכל כדי להתרחק מדמויות סמכות מפקחות.
בחדרה הולכים על קיץ בטוח (צילום: דוברות העירייה)
בכל שנה אנו נתקלים בתופעות קיץ חדשות שלא אחת מדירות שינה מההורים. מתבגרים נוטים לקבל החלטות עם החברים, לעתים מתוך רצון להיות מקובל, אהוב, שווה ולא חריג ולזרום עם החברה. הבעיה מתחילה בהצטיידות באביזרים וחומרים אסורים שמטרתם להגביר את הריגוש ותחושת החופש".
תפקיד ההורים ומבוגרים אחראים להכיר בעובדות ובצרכים של המתבגרים ששואפים לעצמאות ולייחודיות שלהם, אך גם לגלות עירנות ואחריות דרך ניהול שיח מקדים ולא בדרך חקירה שיפוט והרחקה. "יש לדעת לחבור ולא לחפור, ליצור שיח מקרה, לאפשר עצמאות אך לשדר נוכחות הורית. זו משימה לא פשוטה שדורשת מיומנות", אומרת מלכין.
עם הבנות המתבגרות השיח צריך להיות ישיר ומכוון לתכנים הקשורים לשמירה על גופה. יש לדבר על מצבים של קלות דעת ופיתויים, לגלות עירנות לשתיית משקאות אלכוהול שעלולים לשבש את התודעה, לשים לב לסוגי המשקאות, לשוחח על אמצעי מניעה, לדאוג שתהיינה לפחות זוג מתבגרות, להכיר את החברים ולנסות ליצור סביבה בטוחה ותומכת שתהיה במקום בשעת הצורך.
השיח עם הבנים המתבגרים צריך להיות ישיר ומכוון ליצירת גבולות של מותר ואסור, לאזן בין הצורך לריגושיים ובין איבוד שליטה, לדבר על אמצעי מניעה כהגנה, להבין שהשימוש באלכוהול ובחומרים ממכרים משפיעים על התודעה ויוצרים התנהגות מסכנת וחסרת שליטה.
תופעה מטרידה נוספת היא הנהיגה המסוכנת והמסכנת של המתבגרים על אופניים חשמליים, למרות ההסברה והאכיפה, וגם על כך צריך לשים דגש.
מלכין: "החופש מזמן חוויות ואתגרים שלא בשגרה, ומכאן הפנייה אל ההורים לגלות ערנות ונוכחות מעבר לשגרה. לדעת לשאול שאלות בזמן, לסמוך ולהזהיר, להיות הורה חברתי וקהילתי , ליצור קבוצות הורים שמסיירות במוקדי הבילוי, לדבר על המותר והאסור, והכי חשוב לסיים את החופשה בבטחה, הנאה ובתחושת סיפוק לפתיחת השנה החדשה".
הורים המעוניינים להצטרף לקבוצות הדרכה הורית, לקבוצת מתנדבי סיירת ההורים, לייעוץ והכוונה, יכולים לפנות למשרדי היחידה העירונית למאבק בסמים ואלכוהול. ניתן לפנות באמצעות דוא"ל malim@gadera.muni.il או טלפון: 04-6303176.
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.