הישגים לעיר חדרה בפרויקט עיר חכמה מתקדמת וטכנולוגית
רון איתן יום חמישי,
24 במאי 2018, 08:26
מדובר בפרויקט חינוכי טכנולוגי המשלב חדשנות ומנהיגות בשם הקיימות למען עתיד ירוק יותר. ביה"ס הרב תחומי עמל חדרה זכה במקום הראשון בקטגוריית "שיפור מבנה קהילתי ובניית דגם"
באירוע מרגש שהתקיים בהשתתפות ראשי רשויות, אנשי חינוך, תלמידים ומורים במבנה הדירקטוריון ההיסטורי של חברת החשמל בתל אביב, ציינה חברת החשמל את סיום שנת הפעילות בתכנית הלימודים "עיר חכמה טכנולוגית ומתקדמת - התייעלות אנרגטית בשילוב עם קידמה כדרך חיים".
במסגרת הפריוקט זכה ביה"ס הרב תחומי עמל חדרה במקום הראשון בקטגוריית "שיפור מבנה קהילתי ובניית דגם".
תכנית חדשנית זו פותחה בשיתוף עם עמותת תעשידע, מיסודה של התאחדות התעשיינים וביוזמת חברת החשמל, הופעלה השנה ב-80 חטיבות ביניים במערכת החינוך בכל המגזרים. התכנית הינה חלק ממכלול תכניות חינוכיות מגוונות אותן יזמה חברת החשמל ליצירת שינוי התנהגותי בקרב הציבור ובמטרה לעודד צריכה נבונה של חשמל.
מדובר בתוכנית חינוכית חדשנית המשלבת תכנים, שיטות ודרכים המזמנים למשתתפיה אתגר כמובילים בחברה ובקהילה בבניית העתיד של כולנו ובקידום התנהגות אזרחית אחראית בנושא שימוש מושכל וחסכוני בחשמל כדרך חיים.
במסגרת מדיניותה לשמירת איכות הסביבה ולהתייעלות אנרגטית פועלת חברת החשמל ומקדמת תכניות ופרויקטים הקשורים לתהליכי חינוך והגברת המודעות לשינוי התנהגותי בנושא צריכFA החשמל. התכנית החינוכית היא ייחודית ואותה מובילה חטיבת שיווק ורגולציה בחברת החשמל.
בתכנית מתקיימים 16 מפגשים המשלבים טכניקות הוראה מגוונות ולמידה משמעותית וחווייתית תוך שילוב הנושא לתחום ה IOT - האינטרנט של הדברים. משתתפי התכנית פעלו בקהילה הסמוכה לבית הספר, נפגשו עם בעלי מבנים קהילתיים ביישובם והציעו להם מגוון פתרונות להתייעלות אנרגטית.
ילדי חדרה עם עופר בלוך, יפתח רון טל וסיגלית איצקוביץ (צילום: יוסי וייס)
באירוע סיום הפרויקט הציגו 3 הקבוצות הזוכות במקום הראשון בקטגוריות השונות את תוצריהן.
בקטגוריית "פעילות קהילתית "- מקיף ט' אשדוד
בקטגוריית "שיפור מבנה קהילתי ובניית דגם "- ביה"ס הרב תחומי עמל חדרה
בקטגוריית "proto" – (תכנון אפליקציה)- מקיף ראמה במועצה מקומית ראמה
האירוע התקיים בהשתתפות האלוף (במיל') יפתח רון טל, יו"ר הדירקטוריון של חברת החשמל ,מר עופר בלוך, מנכ"ל חברת החשמל, ומר אורן הלמן סמנכ"ל שיווק ורגולציה בחברת החשמל, ראש עירית אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי, גב' סיגלית איצקוביץ, מנהלת אגף החינוך בעיריית חדרה, מר מג'יד פראג', מנהל אגף החינוך והתרבות במועצה מקומית ראמה.
יו"ר דירקטוריון חברת החשמל, האלוף (במיל') יפתח רון-טל, הדגיש את מעורבותה ופעילותה של חברת החשמל בנושא התרומה לקהילה והאחריות הסביבתית לה היא מחויבת, " אנו EEאמינים כי תפקידה של החברה אינו מתמצה רק בהיותה ספק שירות חיוני, וכי מחובתה לתרום לקהילה בתוכה היא פועלת, ולחשוף את פניה המקצועיות והאנושיות, כחלק מהשיח העסקי השוטף שלה. כחברה, אשר לעשייתה יש השלכות על הסביבה, בוחרת חברת החשמל גם לגלות אחריות סביבתית, ומדגישה את נושא השימוש המושכל והחסכוני בחשמל. עוד הוסיף רון-טל: "אנו רוצים לראות בכם שותפים שלנו, שתממשו את מה שלמדתם בחיי היומיום שלכם, ותהיו שגרירים בסביבתכם."
עופר בלוך, מנכ"ל חברת החשמל:" בחרנו להשקיע בכם, הדור הצעיר – אזרחים משפיעים לעתיד - כשותפינו. יש לכם כל היכולות להפנים את התובנות למה חשוב לנהוג בצורה מושכלת ונבונה בחשמל בחיי היומיום- אתם אלה שתוכלו להוביל לשינוי בתחום חשוב זה. אנו רואים בכם לקוחות חשמל שותפים לאחריות לשנות הרגלי צריכה ולהיות שגרירים שלנו בקהילה .
ד"ר יחיאל לסרי, ראש עיריית אשדוד: "אשדוד נמצאת בפעילות ענפה ומתקדמת בתחום העיר החכמה . מברך את הקשר המצוין ורב השנים עלם חברת החשמל. מדובר בפרויקט קהילתי ארצי וחשוב ביותר המעניק ידע, מידע והעשרה לעשרות אלפי תלמידים בארץ. הפרויקט בו בית הספר זכה מתאים לעיר החכמה אותה אשדוד מקדמת. מברך את בית הספר ואת התלמידות שזכו והעניקו כבוד לעיר אשדוד."
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!