העירייה תקיים כנס ציבורי להצגת תוכנית ההתחדשות העירונית. מדובר בתוכנית רב-מערכתית ורחבת היקף שמטרתה להחיות, לשפר ולחדש את מרכז חדרה
במסגרת קידום תוכנית ההתחדשות העירונית במרכז העיר, ולאחר שקיימה מפגשי שיתוף ציבור כדי לעמוד על הצרכים, ההעדפות והציפיות של תושבי העיר למיפוי המצב הקיים לקראת התכנון, תקיים עיריית חדרה כנס ציבורי להצגת התוכנית עצמה.
תוכנית ההתחדשות ברחוב שמעוני (צילום: הדמיה)
הכנס יעסוק בתוכנית להתחדשות מרכז העיר על היבטיו השונים, דיור, מסחר, תחבורה, המרחב הציבורי, מבני ציבור ועוד. הצוות המקצועי יציג בפני הציבור את פרטי התוכנית, את המשמעות של תהליך שיתוף ציבור והמפגשים המתוכננים להתקיים, וכן יאפשר להציג שאלות לצוות התכנון ולהירשם לקבוצות נושאיות (על-פי נושא) לבחינת התוכנית ומתן הערות.
ישיבה משותפת עם נציגי הציבור (צילום: דוברות העירייה)
בכנס ישתתפו ראש העיר צביקה גנדלמן, מהנדס העיר אינג' נדב הדר, אדריכלית העיר אדר' ליטל שלף-דורי, הצוות המתכנן, ונציג הרשות להתחדשות עירונית ערן אבני. התחדשות עירונית היא תוכנית מתארית שתתווה מסגרת ליוזמות רבות, הן לפינוי בינוי באזור הסובב את המע"ר והן לעיבוי לפי תמ"א 38, תוך קביעת מדיניות עירונית מושכלת הלוקחת בחשבון את מכלול השיקולים האורבניים ותיתן מענה ראוי להתפתחות העירונית של חדרה.
כזכור, באמצעות מחלקת התכנון באגף ההנדסה ניגשה העירייה לקול קורא למימון תוכנית מתאר להתחדשות עירונית במרכז העיר והציר המרכזי המוביל לעיר. מרכז העיר מהווה את לב ליבה של חדרה. רחובותיו הראשיים, שדרות הנשיא, החירות והרברט סמואל, מאופיינים בשימוש משולב של מסחר בקומת הקרקע ומגורים. מרבית המבנים הינם משנות ה-50 עד ה-80, אך קיימים מספר מבנים חדשים יותר וכן מבנים ישנים משנות ה-30, חלקם בעלי ערך ארכיטקטוני.
רחוב הרברט סמואל (צילום: דוברות העירייה)
בנוסף, רחוב דוד שמעוני, הממשיך את רחוב הרברט סמואל ממערב, מהווה המשך טבעי למע"ר (מרכז עסקים ראשי). ציר זה הינו היחידי המחבר את מרכז העיר חדרה לחלקה המזרחי ולתחנת הרכבת וכביש 2. לאורך הציר קיימות שכונות מגורים - סלע, בית"ר וגזית - המסומנות בתוכנית המתאר כמתחמים להתחדשות עירונית. באזור כולו יש כ-5,000 יחידות דיור עם אוכלוסייה של כ-11 אלף תושבים.
לאור העובדה שבאופן מעשי קיים ציר רוחב יחיד, אשר אינו רציף (בחלקו המזרחי הוא מאופיין כמרקם עירוני משלב שימושים, ובחלקו המערבי הופך המרקם לדליל) ולכן אינו ממלא את תפקידו העירוני כציר גישה מרכזי, ביקשה העירייה לחבר את שני חלקי הציר וליצור עיבוי וחיזוק של רחוב זה. עיבוי הצירים המרכזיים וטיפול בהם עשוי לתרום הן להעלאת איכות הדיור והן לאיכויות עירוניות כמו קישוריות (נגישות תחבורתית) ברמה העירונית ומחוץ למע"ר, וידידותיות להולכי רגל, כראוי לעיר בסדר גודל כחדרה.
מדובר בתוכנית רב-מערכתית ורחבת היקף שמטרתה להחיות, לשפר ולחדש את מרכז חדרה. הכנס יתקיים ביום שלישי 10 באפריל בשעה 18:00, בבית הספר הרב תחומי למדעים ולאמנויות, רח' באר אורה 1 חדרה.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".