סדנת הדרכה להתמודדות הורים עם ילדיהם המתבגרים התקיימה בשיתוף אגף הרווחה של עיריית חדרה ותיכון חדרה בית אליעזר
סדנת הדרכה להורי מתבגרים התקיימה בשכונת בית אליעזר, בשיתוף פעולה של תיכון חדרה בית אליעזר ושל היחידה העירונית למניעת התנהגויות בסיכון באגף הרווחה של עיריית חדרה.
בתיכון, בניהולה של אהובה אלמדו, מאמינים כי רווחתם הנפשית והצלחתם של תלמידים תלויים באפשרויות התקשורת עם ההורים ושיפור יחסי הורה-ילד באמצעות רכישת כלים להתמודדות הורית עם מאפייני גיל ההתבגרות בעידן המודרני.
גיל ההתבגרות הינו תקופת חיים מורכבת המעמידה אתגרים אישיים וחברתיים בפני המתבגרים ובפני הוריהם. העידן המודרני וההתפתחות הטכנולוגית הכניסה לשיח החברתי תכנים חדשים שדורשים ידע, הבנה והתמצאות, למידה מחודשת ושדרוג תפקיד ההורה מול המתבגר. הורים אשר להם ילדים בגיל ההתבגרות נתקלים לא אחת בקונפליקטים ובסוגיות שיש לתת עליהן את הדעת באמצעות התייעצות עם גורמים מקצועיים, על מנת לתעל את היחסים עם המתבגרים, ולהיות הורים מכוונים שיודעים גם להקשיב לצרכים.
יועצת שכבת ח' בבית הספר שירי סביון החלה את תהליך העבודה לגיוס ההורים לסדנת ההדרכה ההורית כבר בתחילת השנה וחברה למנהלת היחידה העירונית למניעת התנהגויות בסיכון באגף הרווחה, מלי מלכין, בבקשה לסייע בהקמת הסדנה ואיתור מנחה מקצועית מתאימה לצורכי ההורים.
משתתפות הסדנה (צילום: דוברות העירייה)
הסדנה התקיימה אחת לשבוע במרכז הפנאי בשכונה. מנהלת מרכז הפנאי מירב נבון נרתמה למשימה וסייעה בהעמדת כיתה לרשות הסדנה. בנוסף, בני הנוער מפרויקט "קפה נוער" במרכז הפנאי הגישו להורים קפה ומאפה לפני כל מפגש ובדרך זו הנוער גויס והיה שותף בפעילות חברתית בקהילה.
הקבוצה מנתה 20 משתתפים מתוכם 3 זוגות הורים. מנחת הסדנה גליה עופר, מומחית לסדנאות הורים ונוער בתחום המיניות וגיל ההתבגרות, הובילה את הקבוצה ויצרה את הדינמיקה המאפשרת פתיחות, אמון, ושיח משמעותי ומלמד.
הסדנה עסקה בנושאי תקשורת חיובית, הצבת גבולות, זיהוי וחידוד ערכים הוריים, יצירת שיח עם מתבגרים, אתגרים התפתחותיים, התמודדות יעילה עם מצבי אלימות, חינוך לעצמאות, תיאור מקרים וניתוחם. השיח העלה דילמות וסוגיות התמודדות עם המתבגרים, החל בקימה בבוקר וסירוב ללכת ללימודים, בעיות משמעת, חרם חברתי, יצירת מוגנות למתבגרים, חברויות וזוגיות ועוד. בנוסף שמעו ההורים הרצאה של חוקרת נוער אלה תורג'מן ממחלק הנוער במשטרת חדרה שהתייחסה לסוגיית בני נוער מההיבט החוקי והמשפטי.
לדברי מלכין, "קבוצת הורים היא אחת מהדרכים להתמודדות עם נושאים משותפים ויוצרת תחושת אוניברסליות. הקבוצה היא כלי עבודה שמהווה מקור אנרגיה ומשאב לקבלת כוחות ולמידה משמעותית מעמיתים לדרך".
אגף הרווחה בניהולה של זיוה הימברג מעודד שיח עם הורים כדרך חיים ושואף להחזרת הסמכות ההורית לידיהם של ההורים כמבוגרים אחראים מובילים. הסדנה נותנת כלים ומשדרגת את המיומנויות ההוריות מול המתבגרים.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".