מאות מיוצאי הקהילה האתיופית השתתפו במפגש תושבים עם בכירי העירייה שהתקיים בבית המורשת ליהדות אתיופיה. במסגרת מפגשים עם תושבים שמובילה עיריית חדרה
עיריית חדרה מקיימת מפגשים עם תושבים ברחבי העיר, בהשתתפות ראש העיר צביקה גנדלמן, נבחרי ציבור והצוותים המקצועיים של העירייה הפועלים למתן מענה מיטבי לכל סוגיה שמעלים התושבים. עד כה התקיימו מפגשים עם תושבים בשכונות השונות, מפגשים עם קהילת עולי צרפת, עולי חבר העמים, וכעת כאמור גם יוצאי אתיופיה.
המפגש התקיים בבית המורשת ליהדות אתיופיה, בהשתתפות ראש העיר גנדלמן, סגנית ראש העיר חדווה יחזקאלי, צוות מקצועי של העירייה, קסים, אנשי ציבור מבני העדה ותושבים רבים. במהלך המפגש בירך ראש העיר את טספאי אדרג'או שנבחר לעמוד בראש הרשימה של בני הקהילה בחדרה, ואיחל הצלחה לרשימה החדשה.
גנדלמן מברך את טספאי אדרג'או (צילום: דוברות העירייה)
ראש העיר וכל הדוברים האחרים הדגישו כי על הקהילה האתיופית לשמור על איחוד ובכך להעצים את כוחה. במשך שעה ארוכה הודו אנשי הקהילה על העשייה העירונית המתבצעת לקידום יוצאי אתיופיה בחדרה, כולל טקסי זיכרון לנספים בדרך לישראל, אירועי סיגד עירוניים, אירועי תרבות, וכמובן בית המורשת שנחנך לפני מספר חודשים לטובת פעילות של תיעוד, תרבות וקהילה.
בתום המפגש העניק ראש העיר שי צנוע, עותק ממוסגר של מגילת היסוד לבית המורשת ותעודה ממוסגרת המעידה כי: "בית מורשת זה הוקם על-ידי עיריית חדרה להנצחת ההיסטוריה של יהדות אתיופיה, תרבותה, ערכי הקהילה, ותיעוד הסיפור רב האומץ של העלייה לארץ ישראל. בית המורשת ישמש את קהילת יוצאי אתיופיה בחדרה במטרה שיהפוך למרכז שוקק חיים ופעילות כפי צורכיהם, ובית שופע מידע ותכנים להנחלת ההיסטוריה והתרבות של העדה לדורות הבאים בעיר ובמדינה".
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".