לימודי מערכות מידע מאפשרים היכרות עמוקה עם כל סוגי המערכות שמשפיעות על התפקוד של הארגון המודרני. במאמר הבא נסביר מה מאפיין את התחום, מהם תנאי הקבלה ומה אפשר לעשות עם התואר על מנת להשתלב בתעשיות עתירות ידע
מערכת מידע קלאסית כללה עד לפני מספר שנים את התשתית הארגונית בלבד. כיום ועל רקע השימוש הנרחב בטכנולוגיות מידע, המערכת כוללת בתוכה גם פלטפורמות שיווק, ניהול לקוחות וספקים, מערכות תקשורת פנים ארגוניות ולמעשה כל מערכת אחרת שמשמשת את הארגון ועוזרת לתפקודו.
המטרה של תואר ראשון במערכות מידע היא להכשיר בוגרים שיהיו מסוגלים לנהל ולהפעיל אותן. מסלול הלימודים מתאפיין בשילוב בין תכנים הומניים ותכנים ריאליים מובהקים, בין היתר באמצעות החוליה המקשרת של תעשייה וניהול. כמו כן, היתרון של מסלול הלימודים מלבד פוטנציאל השכר הגבוה בא לידי ביטוי בהתעסקות מעשית ויישומית בטכנולוגיה.
לימודי מערכות מידע (צילום: יח"צ)
קהל יעד ותנאי קבלה
לימודי מערכות מידע מתאימים לגברים ונשים עם נטייה ליזמות תפיסה ריאלית של המציאות. בניגוד למה שנהוג לחשוב, בלימודי תואר ראשון בדרך כלל לא צריך להראות ניסיון קודם. תנאי הקבלה כוללים ממוצע ציונים של 88 בבגרויות, מתמטיקה ברמה של 4 יחידות בציון 70 לפחות או 5 יחידות בציון עובר ואנגלית ברמה טובה שנמדדת לפי בחינת פסיכומטרי או בחינת אמי"ר. בנוסף, בחלק מהמוסדות מותנית הקבלה בראיון אישי עם חברי הסגל.
לימודי מערכות מידע נמשכים 3 שנים. היבט אחד שלהם מתמקד בניהול מוצלח של כל הקשור במערכות מידע, והיבט שני בזיהוי הצרכים העסקיים והארגוניים של חברות שונות. בתוך כך, התחומים והשיעורים משלבים בין עולמות הניהול, התוכנה ומערכות המידע.
נושאי לימוד ואפשרויות קריירה
קיימים הבדלים בין הנושאים הנלמדים בתכניות השונות אך ניתן בכל זאת להצביע על מספר נושאי לימוד מרכזיים. קודם כל, בשלבים הראשונים של הלימודים מתמקדים השיעורים בהקניית ידע תיאורטי. זה השלב שבו לומדים שיטות מחקר בניהול, עיצוב ממשקי משתמש וגישות ומתודות ניהולית. בשלבים הבאים עוברים להיבט המעשי ולומדים על התנהגות ארגונית, ניתוח מערכות מידע, חשבונאות ואף מבוא לתכנות.
אפשרויות הקריירה בתום הלימודים תלויות בעניין האישי של הבוגרים. רוב הבוגרים משתמשים בקשרים שהם מפתחים תוך כדי הלימודים על מנת להציע את עצמם כמועמדים למשרת שכירים, או בשביל להשתלב בארגונים גדולים בתפקידים שלא קשורים ישירות לניהול מערכות מידע. לעומתם, אחרים מנצלים את הידע כדי להציע שירותי ניהול של מערכות מידע באופן עצמאי או על בסיס שיטה של מיקור-חוץ.
התחום של ניהול מערכות מידע מבוקש כיום כמעט בכל ארגון ועסק. בוגרי תכניות הלימוד משתלבים בתעשיות הייטק עתירות ידע ובתפקידים מגוונים כגון פיתוח תוכנה, תחזוקת מערכות מידע, הטמעת מערכות חדשות, בקרת איכות ושיפור התהליכים הארגוניים באמצעות שכלול של מערכות המידע.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.