שני בן אשר, מדריכה ומובילה בארגון המד"צים העירוני של פנאי העיר במסגרת מרכז הפנאי רעים בנווה חיים, זכתה באות המתנדב מטעם משרד החינוך – מנהל חברה ונוער מחוז חיפה
אות הפעיל המצטיין מוענק כמסורת בת שנים לזכר אלעד ריבן ז"ל, נער שמסר את נפשו על מנת להציל חיים כמסגרת מכבי האש ונספה באסון הכרמל. בטקס מרגש, בנוכחות מנהל מחוז חיפה ד"ר סער הראל, מנהלת מנהל חברה ונוער במחוז חיפה עינב שוורץ ואמו של אלעד, צביה ריבן, קיבלה בן אשר את אות המתנדב. את הזוכה ליוו טל אליהו, מ"מ ראש העיר ויו"ר פנאי העיר, אייל עפגין, מנכ"ל פנאי העיר, בועז לוי, מנהל מרכז הפנאי רעים, יעל איטח, מנהלת מחלקת הנוער, גל סעדה, רכזת המד"צים העירונית, אהרונה תורג'מן ובת לוי מתיכון חדרה וכמובן בני משפחתה.
בן אשר, תלמידת כתה י"ב בתיכון חדרה, נמצאה ראויה לפרס המחוזי על פעילותה ההתנדבותית בתחום המד"צים ועל התרומה הגדולה שלה לעיר חדרה כולה ולשכונת נווה חיים וייצמן בפרט. שני פעילה מובילה ובולטת מזה חמש שנים בארגון המד"צים, היא מרכזת את כל הפעילות השכונתית במועדון הצוללת לשכבות הצעירות והבוגרות (ה'- י') ומדריכה את קורס המד"צים.
שני בתמונה קבוצתית (צילום: באדיבות דוברות העירייה)
מתוך ההמלצה שנשלחה מטעם העיר למשרד החינוך: "שני חיה ונושמת את המד"צים, היא דוגמה קלאסית למדריכה מקצועית וערכית – אחראית, אמינה, אנרגטית, מחויבת ופועלת מתוך תחושת שליחות. מעבר לכישורי ההדרכה יוצאי הדופן שניחנה בהם, היא פועלת מתוך רגישות ואכפתיות, דבר שהופך אותה לדוגמא אישית ומודל לחיקוי לחניכיה. יש לשני יכולת וורבלית גבוהה וקסם אישי. היא שואפת למצוינות, גם מעצמה וגם ממי שסביבה, מתוך האמונה שתמיד צריך לעשות את הטוב ביותר. בעבודה עם חניכיה, היא שמה דגש לערכי החברות והמשפחתיות ודואגת ללכידות וגיבוש הקבוצה. בעבר, הייתה פעילה במועצת הנוער העירונית וכיהנה כיו"ר מועצת התלמידים בתיכון חדרה".
שני בן אשר אמרה לאחר הזכייה: "זה מעמד מאוד מרגש ומכבד עבורי. אני שמחה לקחת חלק בכל פעילות שהיא וגאה להיות חלק ממשפחת המד"צים בחדרה ולמצות שם את היכולות שלי. אני מודה על כל התמיכה שהייתה לי מהעיר לאורך השנים ובעיקר לאנשים שמלווים אותי מדי יום ומעניקים לי את התמיכה הרבה; תמיד שאלתי את עצמי למה אף אחד לא עושה את זה, כשראיתי משהו שהפריע לי, עד שהבנתי שאני האחת הזו שצריכה לעשות. בלתי אפשרי מבחינתי להישאר אדישה, אכפת לי מהסביבה שלי".
גל סעדה, רכזת המד"צים העירונית במחלקת הנוער אמרה לאחר הטקס: "קשה להסביר במילים כמה מיוחדת שני. מדובר על נערה שמפיצה יום-יום אור בעולם שלנו והופכת אותו למקום טוב יותר, נכון יותר וצודק יותר. היא מחנכת, אחות גדולה ולפעמים גם אמא לחניכים שלה. היא פועלת במסירות, התמדה ומחויבות, שלעיתים נדמה לנו שאלה כבר נעלמו מהעולם. נפלה בחלקי זכותה להכיר אותה ולהיות שם כשהיא צומחת ומצמיחה אחרים סביבה. אני גאה בה על העקשנות והנחישות ללכת בדרך שלה, דרך שהיא סוללת יום יום ולהוביל אחריה עשרות של נערות ונערים שרק רוצים להיות כמוה. זו ההזדמנות שלנו לומר לה תודה".
ארגון המד"צים העירוני פועל במסגרת מחלקת הנוער ומרכזי הפנאי בפנאי העיר חדרה ומטרתו להכשיר בני נוער להית מדריכים ומנהיגים בקהילה ובשכונה בה הם גרים. המד"צים פועלים בפריסה נרחבת בכל רחבי העיר במרכז הפנאי האזוריים.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.