היסטוריה בחדרה: תוכנית פינוי בינוי אלי כהן אושרה להפקדה
לילך אנטון יום רביעי,
24 בינואר 2018, 19:13
הוועדה המחוזית אישרה השבוע את התוכנית להתחדשות עירונית ברחוב אלי כהן, אשר במסגרתה יפונו מבנים ישנים ובמקומם ייבנו יחידות דיור חדשות ואיכותיות
רגעים של היסטוריה: לאחר שנים רבות של עבודת הכנה, תכנון והשגת אישורים, הוועדה המחוזית אישרה השבוע להפקדה את תוכנית ההתחדשות עירונית לפינוי-בינוי ברחוב אלי כהן בשכונת גבעת אולגה. בדיון שהתקיים בוועדה המחוזית הציגו את התוכנית מהנדס העיר אינג' נועם גרייף, אדריכלית העיר ליטל שלף-דורי, ומנהלת מחלקת התכנון צביה כהן. בדיון השתתפו גם נציגי התושבים אשר פעלו לצד הוועדה המקומית לקידום התוכנית.
פרויקט פינוי בינוי אלי כהן (צילום: הדמיה)
מתכננת המחוז ליאת פלד שיבחה את התוכנית ובירכה על הפקדתה, המקדמת את ביצועה בצורה משמעותית. ראש העיר צביקה גנדלמן עודכן מידית באישור ההפקדה, ואמר כי מדובר באבן דרך משמעותית בקידומה של התוכנית, ועם העברתה להפקדה נראה הביצוע קרוב מתמיד. לדברי גנדלמן, מדובר בתוכנית מצוינת בעלת חשיבות חברתית ממדרגה ראשונה בנוסף לתרומתה האורבנית. גנדלמן: "הפרויקט יאפשר הקמת שכונה חדשה, איכותית ומודרנית, אשר תשדרג את איכות החיים והדיור לתושבי רחוב אלי כהן, וכן לתושבים חדשים שיגיעו בעקבות הפרויקט לשכונה".
עיריית חדרה מקדמת מזה מספר שנים את תוכנית ההתחדשות העירונית בשכונת אלי כהן. על-פי התכנון יפונו מבני שיכון טוריים ישנים, שחלקם נקבעו כמבנים מסוכנים, ובמקומם ייבנו יחידות דיור איכותיות חדשות במגדלים. החנייה בבניינים החדשים תהיה תת-קרקעית. מספר יחידות הדיור המיועדות לפינוי הוא כ-200, ובמקומן צפויות להיבנות כ-1,000 יחידות דיור, כאשר מרבית הבנייה בסמיכות לים באופן שניתן יהיה להתחיל בבנייה ללא צורך בהעברת הדיירים.
ייחודו של הפרויקט טמון בעובדה שמדובר בחילופי שטחים, מה שמאפשר בינוי-פינוי (קודם בונים ורק לאחר מכן מתבצע הפינוי). כלומר, היזם יבנה את הבניינים החדשים על שטח אחר ורק בתום הבנייה ייהרסו הבניינים הישנים. התושבים יוכלו להמשיך להתגורר בבתיהם עד לסיום הבנייה ולא ייאלצו למצוא דיור חלופי.
בתכנון שמה העירייה דגש רב בהיבט התחבורתי. החלופות שהוכנו נעשו על רקע הסביבה הקרובה ובתוכנית נראית רשת הכבישים שתאפשר יציאה וכניסה לאתרי הבנייה. בתוכנית הוצעו הרחבות דרכים, דרכים חדשות וכן עדכון תוואי הכביש.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!