בביקור שערך בקריית החינוך "מדעים ויהדות", התרשם שר החינוך לשעבר מהעשייה החינוכית וממרחבי הלימוד. סער: "באתי לראות שוב את מה שכבר ידעתי"
בתחילת השבוע האחרון, זכו תלמידי קריית החינוך "מדעים ויהדות" בעיר חדרה, לביקורושל גדעון סער, מי שהיה עד לפני מספר שנים שר החינוך , ואחראי למהפך בתפישה הפדגוגית של מערכת החינוך.
סער התקבל על ידי יו"ר מדעים ויהדות הרב בן ציון נורדמן, אשר בין השניים נרקם קשר ידידות עוד מתקופת הקמת מרכז החינוך בחדרה ובתל-אביב, אשר להם היה שותף שר החינוך לשעבר, הן ברמה האישית והן ברמה המקצועית. כבר בכניסתו לקריית החינוך, ברחוב מדעים ויהדות בעיר, הביע סער את התפעלותו מהקמפוס שהוקם בלב שכונת "הפארק", ואשר מאכלס בין כתליו מאות מתלמידי העיר. מר גדעון סער לא יכול היה שלא להיזכר במעמד חנוכת הבית של בית הספר, לפני כחמש שנים, והביע את התפעלותו הרבה מהתפתחות המרכז החינוכי במבנה החדש בתוך שנים ספורות, כיתות הלימוד שהתווספו, מגרשי המשחקים, מרחבי הלמידה ופינות גן וחמד במרחבי בית הספר.
סער ונורדמן במהלך הביקור (צילום: באדיבות בית הספר)
במהלך ביקורו, ביקרסער בכיתות בית הספר, ונהנה מידיעותיהם והישגיהם של התלמידים, כמו גם מהרמה המקצועית של צוות החינוך וההוראה של בית הספר, הנותנים לתלמידים מענה מקצועי ואכפתי כאחד. בין היתר הוא סייר בכיתות ובגנים והתרשם מהעשייה החינוכית, ממצעד הספרים בגן, ממרחבי הלימוד בכיתות ומפדגוגיה חדשנית בהוראה. בדבריו לפני התלמידים אמר סער: "את מדעים ויהדות אני מלווה מיום הקמתו, ובאתי לכאן היום לראות שוב את מה שכבר ידעתי – כי מדעים ויהדות הוא מודל מנצח, המהווה מודל לחיקוי בבתי ספר רבים ואחרים ברחבי הארץ".
במהלך ביקורו, אמר יו"ר מדעים ויהדות הרב בן ציון נורדמן, כי ביקורו של שר החינוך לשעבר, מהווה עבורו ועבור צוות ההוראה וההנהלה של בית הספר, כמעין סגירת מעגל. "בימיו של גדעון סער התפתחו רשתות החינוך בכל ערי ישראל, הוא קידם יוזמות וחוקים עבור התלמידים והותיר סל מלא הטבות לבתי הספר. גם בעניין המסורת, הוא היה ישר דרך והגון לכל הציבורים שראו בו מודל לחיקוי. הציבור הישראלי חב לגדעון סער הכרת הטוב על העבר הלא רחוק ועל ההוראות לביצוע שהעניק למשרד החינוך ואשר רובם מיושמים עד היום בזכותו". אמר הרב נורדמן והוסיף: "פינה חמה ואישית יש לגדעון סער בהקמת וביסוס ''מדעים ויהדות', בזה ראה כר נרחב לפעילות עבור בני הנוער והעניק לנו את מלוא תשומת הלב והסיוע והעזרה הנדרשים באותה עת".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!