אתר לאומי יוקם בשיתוף המועצה לשימור אתרי מורשת, לתיעוד ולימוד של תקופת המעברות, והנצחתן של כ-200 מעברות שהוקמו בראשית ימי המדינה
חדרה נבחרה כעיר שבה יוקם אתר לאומי לתיעוד תקופת המעברות מראשית ימי המדינה. הבחירה בחדרה התקבלה לאחר סיורים ודיונים רבים שקיימה סגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי, הממונה על תיק שימור אתרים, עם בכירי המועצה לשימור אתרים, ביניהם מנכ"ל המועצה עומרי שלמון, יו"ר הוועד המנהל של המועצה אורי אור, והממונה המחוזית על המועצה נעמה מזרחי.
במפגשה האחרון של יחזקאלי עם יו"ר הוועד המנהל אורי אור, בישר אור כי עיריית חדרה נבחרה להוביל את הפרויקט של הקמת אתר לאומי לתיעוד והנצחה של כ-200 המעברות שהוקמו ברחבי הארץ. לדברי יחזקאלי, התנאי שהציבה המועצה לשימור אתרים היה להביא את הקמת האתר לאישור הנהלת ומועצת העיר.
יחזקאלי ליד עץ האקליפטוס (צילום: באדיבות דוברות העירייה)
לאחר אישור ההנהלה הגישה יחזקאלי הצעה לסדר במועצת העיר, ובמסגרתה הסבירה כי, "בראשית שנות ה-50 הוקמו בחדרה שתי מעברות, אגרובנק וברנדס. שתי המעברות הוקמו במיקומם לשעבר של מחנות הצבא הבריטי. רבים מתושבי אגרובנק עברו להתגורר בגבעת אולגה שהוקמה מערבית למעברה, מעברו השני של כביש החוף ועד לאזור חוף הים של חדרה.
לקראת שנת 1961 פעלה עיריית חדרה לפנות את 130 המשפחות האחרונות שהתגוררו במעברת אגרובנק לשיכונים של חברת עמידר. לאחרונה מובילה הנהלת עיריית חדרה יחד עם המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל, את ההקמה של דגם לאומי למעברה, אתר שייצג למעלה מ-200 מעברות שהוקמו ברחבי המדינה".
ההצעה לסדר אושרה ברוב קולות, וכך גם המיקום הנבחר להקמת האתר הלאומי, כ-10 דונם במתחם אנרג'י פארק, אשר בעבר היה מעברת אגרובנק. במתחם עדיין קיימים שרידים של מעברת אגרובנק, ביניהם שריד של בית כנסת, מקלחת ציבורי, והמשטח שעליו היו האוהלים. יחזקאלי מציינת כי, העובדה שהעיר חדרה נבחרה מבין כל הערים שבהן היו מעברות בראשית ימי המדינה, מעידה על היחס אליה כעיר מובילה ומרכזית, הראויה לאתר שיהווה מוקד משיכה למבקרים רבים, תיירים, תלמידים ועוד.
יחזקאלי: "אני עצמי נולדתי לא רחוק מהמעברה, וחשה את פעמי ההיסטוריה. החלטת המועצה לשימור אתרים לבחור בחדרה, שהיא עיר ואם במרכז הארץ ,מעוררת בי גאווה רבה כמחזיקת תיק שימור אתרים. מרכז תחבורה חדש המתוכנן ליד אנרג'פארק ינגיש את האתר הלאומי לכלל הציבור, ולרבים שיגיעו אליו כדי ללמוד עוד פרק בהיסטוריה של המדינה ובתולדות חדרה".
האתר יתעד את תקופת המעברות, ומתוכנן להכיל דגם של מעברה, וכן מוזיאון לכלל המעברות שהוקמו בארץ. בנוסף, במיקום הנבחר קיימים 10 עצי אקליפטוסים בני 130 שנה, שייכללו כמובן בתוכנית השימור.לקראת הנעת המיזם, תכנונו וביצועו, יוקם צוות משימה משותף לעיריית חדרה ולמועצה לשימור אתרים.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".