בנוכחות מרשימה של חברי וחברות הכנסת מסיעות הבית מימין ומשמאל ובהזמנת שדולת הכנסת לחיים משותפים, הוגש אתמול נייר ההמלצות של גבעת חביבה "מפת הדרכים לחברה משותפת"
פרויקט "מפת הדרכים" נועד לייצר שינוי פרקטי וישים בקרב הציבור הרחב בישראל, למען חברה משותפת בין יהודים וערבים. לשם כך, גויסו 70 מומחים וחוקרים מקרב המגזר השלישי, העסקי, הממשלתי, רשויות מקומיות וארגונים אזרחיים אשר כתבו ביחד 25 המלצות קונקרטיות וישימות לקידום חיים משותפים בישראל. קבוצת המומחים עמלה על המלצות הנוגעות לחמישה תחומים הרלוונטיים ביותר שעל סדר היום היהודי-ערבי: פיתוח כלכלי, חינוך, תרבות, ממשל וקרקעות.
ההמלצות הועברו לחברי הכנסת לתרגומן להצעות חוק ופעילות פרלמנטרית מעשית בתחום, כאשר לאחר הכנס ייפגשו נציגי גבעת חביבה וחברי שדולת הכנסת כדי לבנות תוכנית עבודה לקידום החברה המשותפת בישראל.
חברי הכנסת שהשתתפו בכנס: איל בן ראובן, עמר בר לב, יהודה גליק, מרב מיכאלי, אילן גלאון, תמר זנדברג, אחמאד טיבי, איתן ברושי, קסניה סבטלובה, יוסף ג'בארין, עאידה תומא סלימאן, מוסי רז, מסעוד גנאים, אחמד סעד ועבד אל חכים חאג' יחיא.
כנס מפת הדרכים בכנסת (צילום: יח"צ)
במסגרת הכנס הציג מנכ"ל גבעת חביבה, יניב שגיא, סקר שהוכן ע"י מכון מדגם ומראה כי בחברה הישראלית קיים רצון לבניית חיים משותפים אך קיימים גם לא מעט חסמים: כ66% מהציבור היהודי מעוניינים בקידום החיים המשותפים אבל רק 13% מוכנים לגור בסמיכות לבני הלאום השני. עוד עלה מהסקר כי 40% מהציבור הישראלי (35% מהציבור היהודי ו73% מהציבור הערבי) אמרו שיתמכו במפלגה יהודית-ערבית שתקדם את החיים המשותפים בישראל.
מנכ"ל גבעת חביבה, יניב שגיא: "אחרי שנתיים של עבודה, גבעת חביבה הציגה אתמול בכנסת שלחברה משותפת בישראל יש תוכנית עבודה ישימה וברורה. הראנו שיש ציפייה נרחבת בציבור לשנות את המציאות הקיימת ועכשיו הגיע הזמן להוביל את השינוי. השדולה לחיים משותפים בכנסת לקחה על עצמה את יישום הפרויקט בשנה הקרובה, לא נעצור בשלב הזה של הגשת ההמלצות".
ח"כ אלוף (במיל') איל בן ראובן, יו"ר השדולה לחיים משותפים: "מפת הדרכים היא ייחודית ביכולת לממש אותה במאמץ משותף של מובילי התהליך עם חברי הכנסת ובהובלת הממשלה. אנחנו נכנסים למסלול ארוך מעשי ואפשרי. התקדמות בתהליך זה יכולה להשפיע בעתיד גם סוגיות הליבה, כאשר דבר אחד ברור: יהודים וערבים יהיו חייבים למצוא את הדרך לחיות פה ביחד"
מוחמד דראושה, מנהל המרכז לשוויון וחברה משותפת בגבעת חביבה אמר: "מציאת הנוסחה הנכונה לחיים משותפים מורכבת מפרטים קטנים שהצגנו בתוכנית שמהווה מהיום תוכנית אסטרטגית וכוללת ליחסי יהודים וערבים במדינה. אם נצליח לתרגם אותה לחוקים, תקנות ופרויקטים זה יפתור לנו 90% מהבעיות וייצר מאסה קריטית של הצלחות שישנו את מעמדם של האזרחים הערבים לשותפי אמת בחברה הישראלית".
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
עיריית נתניה, אגף מבני ציבור בשיתוף קרן נתניה והקרנות, משלימה בנייה של מרכז יום שיקומי חדש על שם מוריס ווייואן וואהל...
פלאשנט לוקאלי | 8.4.2025
מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 3.4.2025
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
עו"ד זהבה גרוס מידן תחליף את שלח לאחר תשע שנות עשייה...
פלאשנט לוקאלי | 31.3.2025
מדברים על זה
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.