במסגרת עידוד התיירות לחדרה הגיעה קבוצת תיירים מהעיר התאומה נירנברג לסיור באתרי טבע ומורשת בעיר
קבוצה של 22 תיירים מנירנברג בגרמניה הגיעה לביקור בחדרה והתרשמה מאתרי המורשת והטבע של העיר. בין חדרה ונירנברג מתקיימים קשרי ערים תאומות מאז שנת 1995. מדובר בקשר פורה הכולל חילופי משלחות בתחומים שונים, הן משלחות מבוגרים והן בני נוער, וכאמור גם קבוצות תיירים.
הקבוצה סיירה באתרים רבים בחדרה בליווי מנהלת קשרי חוץ בעיריית חדרה מימי אלימלך ומנהלת לשכת התיירות של "נחלים" לירון שי, וקיבלה הסברים ממדריכת טיולים מוסמכת. את סיוריה החלה הקבוצה בבית פיינברג, שם נפגשו עם מנכ"ל החברה לפיתוח תיירות חדרה "נחלים" עו"ד מתניה כחלון שסיפר להם על מורשת משפחת פיינברג, ועם מנכ"ל החברה הכלכלית חדרה עופר מלכה, שסיפר על פרויקטים המתבצעים לקידום העיר.
התיירים בחצר המוזיאון (צילום: דוברות העירייה)
עוד סיירו התיירים במוזיאון החאן, גן המייסדים, השוק, שדרת אמיר מיטל, ואף התכבדו בכוס צוננת של גזוז בקיוסק ההיסטורי המשוחזר. את היום סיימו בארוחת צהריים ישראלית, כולל חומוס כמובן.
במהלך הסיור נרקמו קשרי עבודה להבאת תיירים נוספים מגרמניה, בהתאם לחזונו של ראש העיר צביקה גנדלמן לעידוד התיירות לחדרה. בשנה שעברה אירח ראש העיר גנדלמן את ראש עיריית נירנברג ד"ר אולריך מאלי, אשר הגיע לחדרה בראש משלחת הכוללת בעלי תפקידים בעירייה ונציגי מועצת העיר והקהילה היהודית בנירנברג. בישיבת עבודה בהשתתפות הנציגים מנירנברג ומקביליהם הישראלים, הוצגו פרויקטים רבים בתחומי אנרגיה, כיאה לעיר האנרגיה, וכן הושם דגש על הפעילות הענפה לקידום התיירות בחדרה במטרה לעודד גם קשרים תיירותיים עם העיר התאומה.
באותה ישיבה הבטיח ד"ר מאלי לקיים יריד תיירות בנירנברג, ולהמליץ לתושבי העיר על חדרה כיעד תיירותי. השבוע אכן הגיעה הקבוצה הראשונה, בתקווה שתיתן את האות לקבוצות רבות נוספות של תיירים שיגיעו בעקבותיה.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".