המדריך לאמא הטריה - מעבר מהנקה לתחליף מזון בקלי קלות
הדר צאלים יום ראשון,
8 באוקטובר 2017, 21:20
אמנם חלב אם הוא הכי טוב לתינוק שלנו, אבל תמיד מגיע הזמן שבו חייבים להעביר את התינוק מהנקה לתמ"ל. איך עושים את המעבר הזה באופן שלא יגרום לתינוק התנגדות, וימנע מהאם הצעירה רגשי אשם מיותרים?
הגיע הזמן לחזור לחיים
בכל פעם זה מגיע מחדש, מתגנב מאחורינו ומפתיע אותנו כאילו זה לא היה צפוי: חופשת הלידה נגמרת, ואנחנו צריכות לחזור לעבודה שלנו. לשגרה הקודמת, לחיים, לחברות, ללוחות הזמנים הנוקשים, ללקוחות שלנו. יש נשים שלא מוכנות להפסיק את חופשת הלידה שלהן ומאריכות אותה עוד ועוד. אחרות כבר מחכות בקוצר רוח לרגע שבו יחליפו את הטיטולים והפיג'מה בדוחות אקסל ובגדי עבודה אלגנטיים.
בכל מקרה, זהו רגע חשוב, ויש להיערך אליו בכל הרמות. מציאת מסגרת הולמת לפעוט המתוק - בין אם זה מטפלת בבית ובין אם זו מסגרת בחוץ, גמילה מחיי חופשת הלידה (תיאלצי לומר ביי ביי לבתי הקפה השכונתיים...) והכי חשוב, גמילה של התינוק מהנקה ומעבר הדרגתי לבקבוק. כמובן שאסור להשאיר את זה לרגע האחרון, או, גרוע מכך, להשאיר זאת למטפלת שתשמור על הבייבי כשתהיי בעבודה.
האם את בטוחה שאת רוצה להפסיק את ההנקה?
השאלה הזו חייבת להישאל, מאחר שהבקבוק "יחסל" לך את האפשרות להמשיך להיניק. לא תוכלי להגיד, כמה שבועות אחרי זה, שאת בעצם רוצה לחזור להניק את הבייבי שלך. את לא תוכלי להניק אותו "מדי פעם", למשל בבוקר או בערב, כי מהר מאד לא יישאר לך חלב. ההנקה עובדת כך, שככל שהתינוק יונק יותר חלב כך הגוף שלך מייצר יותר חלב. מהרגע שאת משלבת בקבוק והיניקה פוחתת, הגוף מייצר פחות ופחות חלב. גם אם יש לך בהתחלה גודש בחזה בגלל חלב שאין לו דורש, זה יעבור – לבד, או על ידי אמצעים כמו שאיבה (לא כל כך מומלץ, כי זה עוזר רגעית אבל מאד מגרה את ייצור החלב מחדש), או אפילו על ידי כדורים.
אז, לפני שאת לוקחת את ההחלטה לגבי המשך ההנקה, שבי עם עצמך ותשאלי את עצמך אם זה באמת מה שאת רוצה לעשות. אל תקשיבי למה שהחברות שלך אומרות, זה רק את עם עצמך. ההנקה היא תקופה קסומה של חיבור בינך ובין התינוק שלך, ואלה רגעים שלא יחזרו לעולם – לפחות לא עם התינוק הזה. אל תסיימי אותה לפני שאת מוכנה לכך רגשית.
המדריך לאמא הטריה (צילום: יח"צ)
מעבר הדרגתי ורב שלבי
אם התינוק שלך רק יונק, ומעולם לא לקח בקבוק, הגיע הזמן להתחיל בכך כשבועיים לפני החזרה לעבודה. התחילי בבקבוק אחד במקום הנקה אחת. סביר להניח שהתינוק לא יסכים לגעת בבקבוק, ולא יידע בכלל איך לשתות ממנו. פעולת היניקה שונה מבחינת הפעלת הלשון ושרירי הפה מפעולת השתייה מבקבוק. צריך הרבה סבלנות, ולנסות תמ"ל בטמפרטורות שונות כדי לראות מה ימצא חן בעיניו יותר. בשום אופן אין להגיש לו תחליף מזון קר או רותח, אלא רק בשלבים שונים של פושר עד חמים. יש להציע את הבקבוק שוב ושוב, עד שהוא יסכים לשתות ממנו. ברוב המקרים ברגע שהוא ישתה מהבקבוק הוא לא ירצה לחזור ולינוק, כי פעולת השתייה קלה בהרבה יותר מהיניקה, ומתגמלת יותר: בכל שלוק יוצאת כמות גדולה יותר של נוזל, ולא צריך להתאמץ כלל וכלל.
להחליף לתחליף - משחקים ופעולות לגרום לו לעבור לתמ"ל
תינוקות אוהבים שגרה, ובקבוק הוא משהו שמפריע להם את השגרה הנעימה, הדביקה והצמודה עם אמא. זו הסיבה שרוב התינוקות לא רוצים לעבור לתמ"ל בהתחלה, למרות שאחרי שהם שותים ממנו פעם או פעמיים הם לא רוצים לחזור להנקה. יש כמה דברים שאפשר לעשות כדי לשדל את התינוק לעבור לתמ"ל יותר בקלות:
קודם כל, את חייבת להאמין בכך שהתחליף הוא מזון איכותי מאד ומותאם בקפידה, שיעניק לתינוק שלך את כל מה שהוא זקוק לו כדי להתפתח כראוי ולהיות שבע ומאושר. ברגע שאת תביני ותאמיני בזה, את תשדרי לתינוק שכדאי לו לשתות מהבקבוק, שזה טעים ואת מאשרת את זה.
נסי כמה פטמות שונות. יש תינוקות שנגעלים מפטמות סיליקון, ויש כאלה שסולדים מגומי. נסי כמה גדלים שונים, צורות ומרקמים שונים עד שתגיעי לפטמה שהתינוק שלך מוכן לאכול ממנה.
בקשי מבן זוגך, או מאמא שלך, שיאכילו את התינוק במקומך, ואת נסי להיעלם באיזה חדר לכמה דקות ואז תחזרי. אם תהיי שם, עם הריח והנוכחות האהובים כל כך על תינוקך, הוא ינסה לינוק ממך ויסרב לבקבוק. כמובן שאחרי כמה דקות תחזרי, כי עבור תינוקות כמה דקות הם נצח.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".