גנדלמן: "תושבי חדרה לא ישלמו את מחיר המעבר מפחם לגז". בדיון שהתקיים בוות"ל בנושא הקמת תחנות כוח גזיות במרחב חדרה, במקום היחידות הפחמיות העומדות להיסגר הביע גנדלמן התנגדות נחרצת בעניין
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן הביע התנגדות נחרצת בדיון, שהתקיים בקונגרס ות"ל (ועדה לתשתיות לאומיות) ועסק בנושא הקמת תחנות כוח גזיות במרחב חדרה. הדיון שנערך במשרדי הוות"ל בירושלים דן באפשרות להקים בחדרה תחנות כוח המופעלות בגז, במקום יחידות 1-4 הפחמיות באתר תחנות הכוח "אורות רבין", אשר שר האנרגיה יובל שטייניץ הורה על סגירתן.
את עיריית חדרה ייצגו בדיון ראש העירייה גנדלמן, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, ומהנדס העיר אינג' נועם גרייף. גנדלמן הזכיר למשתתפים הדיון, כי רק בשבוע שעבר כוסתה העיר חדרה בענן של פיח כתוצאה מתקלה בתחנת הכוח, וכי גם כעת, בעקבות תקלה במאגר תמר, נודע כי יש כוונה לעבוד על יותר פחם וחומרים מזיקים נוספים.
התנגדות נחרצת בועדה לתשתיות לאומיות (צילום: דוברות העירייה)
גנדלמן: "אנחנו מאוד מפרגנים על ההחלטה, שאף נלחמנו עליה, לסגור את יחידות 1-4. אבל לא מקובל עלינו שאת מחיר ההחלטה ייאלצו לשלם תושבי חדרה". גנדלמן הציע לוועדה, שהחלה בהליך התכנוני של הקמת תחנות גז, להפנים כי עיריית חדרה לא תאפשר הקמת אתרי גז מול בתי מגורים, הקיימים והעתידיים.
"ברדיוס של 1,700 מטר מתוכננים בחדרה, בתוכנית מאושרת, כ-14 אלף בתי אב. אני מסרב לכך שמחיר ההחלטה לסגור את 1-4 יהיה שתושבי חדרה ימשיכו לסבול". ראש העיר הדגיש כי בריאותם של תושבי חדרה הם הדבר החשוב ביותר, וציין כי בנוסף ישנם עוד משתנים שיש להתחשב בהם, כמו איכות חיים, איכות הסביבה, פגיעה בתוכניות ההרחבה של חדרה ועוד.
בתום דבריו אמר גנדלמן כי מבחינת עיריית חדרה, מיקום תחנת כוח המופעלת בגז יכול להיות אך ורק בתוך תחנת הכוח "אורות רבין", ולא בשום מקום אחר שיהיה בקרבת בתי תושבים. גנדלמן הציג את עמדת העירייה בפני יו"ר הוועדה אביגדור יצחקי, אשר הנחה את אנשיו לבדוק את דרישת ראש העיר להקים את תחנת הגז בתחומה של תחנת הכוח, ובנוסף הנחה לבחון האם בכלל יש להקים בחדרה תחנות כוח גזיות נוספות, והאם יש אופציות למיקומים אחרים להקמתן.
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!