גנדלמן: "תושבי חדרה לא ישלמו את מחיר המעבר מפחם לגז". בדיון שהתקיים בוות"ל בנושא הקמת תחנות כוח גזיות במרחב חדרה, במקום היחידות הפחמיות העומדות להיסגר הביע גנדלמן התנגדות נחרצת בעניין
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן הביע התנגדות נחרצת בדיון, שהתקיים בקונגרס ות"ל (ועדה לתשתיות לאומיות) ועסק בנושא הקמת תחנות כוח גזיות במרחב חדרה. הדיון שנערך במשרדי הוות"ל בירושלים דן באפשרות להקים בחדרה תחנות כוח המופעלות בגז, במקום יחידות 1-4 הפחמיות באתר תחנות הכוח "אורות רבין", אשר שר האנרגיה יובל שטייניץ הורה על סגירתן.
את עיריית חדרה ייצגו בדיון ראש העירייה גנדלמן, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, ומהנדס העיר אינג' נועם גרייף. גנדלמן הזכיר למשתתפים הדיון, כי רק בשבוע שעבר כוסתה העיר חדרה בענן של פיח כתוצאה מתקלה בתחנת הכוח, וכי גם כעת, בעקבות תקלה במאגר תמר, נודע כי יש כוונה לעבוד על יותר פחם וחומרים מזיקים נוספים.
התנגדות נחרצת בועדה לתשתיות לאומיות (צילום: דוברות העירייה)
גנדלמן: "אנחנו מאוד מפרגנים על ההחלטה, שאף נלחמנו עליה, לסגור את יחידות 1-4. אבל לא מקובל עלינו שאת מחיר ההחלטה ייאלצו לשלם תושבי חדרה". גנדלמן הציע לוועדה, שהחלה בהליך התכנוני של הקמת תחנות גז, להפנים כי עיריית חדרה לא תאפשר הקמת אתרי גז מול בתי מגורים, הקיימים והעתידיים.
"ברדיוס של 1,700 מטר מתוכננים בחדרה, בתוכנית מאושרת, כ-14 אלף בתי אב. אני מסרב לכך שמחיר ההחלטה לסגור את 1-4 יהיה שתושבי חדרה ימשיכו לסבול". ראש העיר הדגיש כי בריאותם של תושבי חדרה הם הדבר החשוב ביותר, וציין כי בנוסף ישנם עוד משתנים שיש להתחשב בהם, כמו איכות חיים, איכות הסביבה, פגיעה בתוכניות ההרחבה של חדרה ועוד.
בתום דבריו אמר גנדלמן כי מבחינת עיריית חדרה, מיקום תחנת כוח המופעלת בגז יכול להיות אך ורק בתוך תחנת הכוח "אורות רבין", ולא בשום מקום אחר שיהיה בקרבת בתי תושבים. גנדלמן הציג את עמדת העירייה בפני יו"ר הוועדה אביגדור יצחקי, אשר הנחה את אנשיו לבדוק את דרישת ראש העיר להקים את תחנת הגז בתחומה של תחנת הכוח, ובנוסף הנחה לבחון האם בכלל יש להקים בחדרה תחנות כוח גזיות נוספות, והאם יש אופציות למיקומים אחרים להקמתן.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.