בן 15 נאבק על חייו לאחר שחלה בקדחת הבהרות. אביו מאושפז במצב קשה
רון איתן יום שלישי,
26 בספטמבר 2017, 17:46
שלושה בני משפחה אותרו כחולים במחלה. הנער בן 15 מאושפז במצב קריטי ואביו במצב קשה. שניהם מאושפזים ביחידה לטיפול נמרץ כללי של המרכז הרפואי הלל יפה. ד"ר מיכל שטיין: "המחלה מועברת על ידי קרציות כלבים"
למרכז הרפואי הלל יפה הגיעו בימים האחרונים 3 בני משפחה אחת שאותרו כחולים בקדחת הבהרות. האם חלתה באופן קל, האב והבן שמצבם קשה אושפזו ביחידה לטיפול נמרץ כללי. הילד, כבן 15 הגיע לבית החולים לאחר שהתמוטט בביתו וכשהוא בהכרה מעורפלת. לאור כל התסמינים שנמצאו בבדיקות בחדר המיון נראה כי מדובר בקדחת הבהרות, והילד הועבר מידית לטיפול נמרץ כללי כשהוא במצב קריטי ויש חשש משמעותי לחייו.
קדחת הבהרות הינה מחלה הנגרמת על ידי חיידק הריקציה המועבר לבני אדם באמצעות קרציות שהיו על כלבים נגועים. הכלב הוא נשא של החיידק ואינו חולה. לאור מצבו של הילד, נבדקה כל המשפחה למחלה. האב שכבר גילה סימני המחלה אף הוא, ואשר סובל ממחלה כרונית נפרדת אושפז גם הוא ביחידה לטיפול נמרץ כללי. האם, חלתה במחלה באופן קל בלבד והבריאה. הודעה נמסרה למשרד הבריאות וללשכת הבריאות האזורית.
המחלה מועברת על ידי קרציות כלבים
מהי קדחת הבהרות?
ד"ר מיכל שטיין, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות של המרכז הרפואי הלל יפה מסבירה כי קדחת הבהרות (spotted fever), נגרמת ע"י חיידק הריקציה. החיידק מועבר לבני אדם על ידי קרציות מכלבים נגועים. הכלב הוא נשא של החיידק ואינו חולה. ברב המקרים הקרציות נצמדות לאדם בזמן שהייה בטבע / גינות נוי, ובמיעוט המקרים יש סיפור ברור של מגע עם כלבים, אין הדבקה מאדם לאדם.
התסמינים העיקריים למחלה, מופיעים 14 עד 21 יום לאחר מגע עם הקרציה, וכוללים חום גבוה, כאב ראש עז, חולשה כללית, וכאבים בכל הגוף. בהמשך, שלושה עד חמישה ימים מהופעת סימנים אלו, מופיעה במרבית החולים התפרחת האופיינית המכונה בהרות : כתמים קטנים, אדומים ובהירים, היכולים להופיע בכל מקום על פני הגוף. אופייני שהתפרחת מתחילה בקרסולים ושורשי כפות הידיים ומתפשטת הן למרכז הגוף והן לקצוות כולל כפות ידיים ורגליים. לעיתים התפרחת משנה את אופייה, הופכת לדימומית, ולא נעלמת כאשר מותחים את העור.
ד"ר מיכל שטיין (צילום: דוברות בית החולים)
ברוב המקרים, מסבירה ד"ר שטיין, המחלה קלה וחולפת מעצמה, אך לעיתים היא חמורה, ובלא מתן טיפול ייתכנו סיבוכים של דלקת המח, דלקת ראה, הפרעה לתפקודי הכליות, הכבד, מערכת הקרישה והדם, דלקת בשריר הלב ובמקרים חמורים אף מוות. האבחנה מתבססת על שילוב של התסמינים הללו וממצאים בבדיקות דם (כגון ירידה בערכי הנתרן וטסיות הדם). בזמן המחלה עצמה, בדיקת המעבדה הספציפית הבודקת את רמת הנוגדנים כנגד החיידק בדם תהיה לרב שלילית.
אבחנה סופית ניתנת לביצוע רק שבועיים -שלושה לאחר המחלה החריפה על ידי זיהוי עליית נוגדנים כנגד החיידק. הטיפול המועדף למחלה הינו בתרופה הנקראת דוקסילין. קדחת הבהרות שכיחה בישראל בעיקר בשני אזורים: צפון השרון – דהיינו חדרה והסביבה, ואזור הנגב. על מנת לנסות ולהימנע ככל הניתן מעקיצת קרצייה, יש להקפיד ולטפל בכלב הביתי כנגד קרציות בנוסף לטיפול בכלב עצמו מומלץ לבצע טיפול ואיבוק סביבתי במלונת הכלב או במקומות המרבץ שלו. לאחר שהייה בגינה או טיול בטבע יש להקפיד לחפש קרציות בעיקר במקומות חבויים כגון קפלי עור, בתי שחי.
במידה ונמצאת קרציה, ישנה חשיבות לשליפתה במלואה, בעזרת פינצטה, חשוב לא למעוך את הקרציה ולא להשאיר חלקים ממנה בגוף.
במידה ומופיעים תסמינים מחשידים כגון חם, כאב ראש, יש לגשת להתייעצות רפואית בהקדם ולעדכן את הרופא על מציאת הקרציה.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".