בית המשפט השלום בחדרה קבע כי להודעות בעלות תוכן מביך שאליהן צורפו תצלומי נשים בלבוש מינימלי המזמינות לעשות מסאג' יש מחיר ואפילו יקר מאוד. במיוחד שההודעות נשלחות לאדם נשוי ובעל משפחה
ההזמנות שנשלחו בשמו של בית עסק בחדרה למתן שירותי עיסוי ויופי עלו בסופו של יום לבעליו ביוקר, לאחר שבית המשפט השלום בחדרה קבע כי עליו לפצות את תושב העיר, נשוי ובעל משפחה בסך כולל של 10,000 שקלים בעקבות הודעות וואטסאפ מביכות בתוכנם המציגות נשים בלבוש מינימלי שנשלחו אליו.
נקבע כי המסרים שנשלחו בעלי תוכן מביך
מכתב התביעה שהוגש בבית המשפט השלום בחדרה והגיע אתמול לסיומו עולה, כי תושב העיר בעל עסק בתחום הנדל"ן החל באחד הימים לקבל למכשיר הטלפון הנייד שלו הודעות וואטסאפ בעל תוכן מביך שנשלחו מטעמו של עסק אחר בעיר בתחום מתן שירותי עיסוי ויופי וזאת מבלי שתהיה ביניהם היכרות כלשהיא.
עורך הדין מגורי. בית המשפט עשה צדק לטובת האזרח הקטן (צילום: שלומי גבאי)
התובע בעל עסק בתחום הנדל"ן בחדרה קיווה תחילה כי מדובר בהודעות בודדות שנשלחו אליו וסבר שההודעות יפסקו לצמיתות ואף פנה לשולח בהודעה לפיה הוא דורש להפסיק לאלתר את משלוח ההודעות. התובע סבר כי בכך הסתיימה הפרשה המביכה ויוכל לשוב לסדר יום אך תקוותו נגוזה מהר לאחר שהנתבע בחר שלא לחדול מהתנהגותו ובמכשיר הטלפון של הנתבע המשיכו להתקבל הודעות מביכות שבהן מופיעות תצלומי נשים וכפי שנטען בתביעה לא נראה שיש כל קשר בינם למכון היופי וספא.
לטענת התובע באחד המקרים עת שהה יחד עם אשתו "קפצה" על מסך מכשיר הטלפון שלו הודעה בנוסח: "הי רוצה לעשות מסאג', אני זמינה עכשיו בוואטסאפ". התובע ציין כי מיותר לציין את המבוכה שנוצרה סביב הודעה זו בינו לבין אשתו.
בהמשך לכתב התביעה נטען עוד כי למרות בקשותיו החוזרות אל הנתבעת לחדול לשלוח את ההודעות, המשיך לקבלן בנוסחים שונים ובהם גם הודעה בנוסח: "שבת שלום, רוגע ואהבה" ובה הופיעה תמונה של אשה הלבושה בגופיה ובמכנס קצר בעמידה פרובוקטיבית. עוד נטען כי ההודעות שנשלחו הן בעלות חומר פוגעני, מיני ומבזה הניתנות לפירושים מביכים ומסבכים מאחר ומדובר באדם נשוי המעסיק עובדים.
לפיכך, החליט התובע לבקש מבית המשפט כי יפסוק פיצוי בסך 20 אלף שקלים. אך מהדיון בתביעה עולה כי הצדדים הגיעו להסכמה שבעקבותיו הורתה השופטת קרן אניספלד כי הנתבע ישלם לתובע סכום של 8,500 שקלים בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחה לעורך דין בסך 1,500 שקלים.
עורך דינו של התובע אוהד מגורי אמר: "אנו שמחים שבית המשפט עשה צדק לטובת האזרח הקטן ולפצות אותו על העוולות שנגרמו לו. הודעות הספאם נהפכו למכת מדינה כאשר מעט מאד אזרחים נאבקים בהן, רק אם לא יוותרו אזי יבינו המזיקים שיש לשמור על החוק כלשונו."
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".