פסטיבל הסרטים הבינלאומי בנימינה - גבעת עדה יוצא לדרך
הדר צאלים יום רביעי,
2 באוגוסט 2017, 18:08
"ימים של קולנוע": פסטיבל הסרטים הבינלאומי בנימינה- גבעת עדה יתקיים בין התאריכים: 15-17.8 עם מגוון סרטים דוקומנטריים, הופעות חיות, סדנאות לילדים וחווית צפייה יוצאת דופן. הכניסה לכל האירועים חופשית
"ימים של קולנוע" הינו פסטיבל סרטים המציג סרטים מישראל וממדינות האזור אשר יתקיים בלב המושבות בנימינה וגבעת עדה ויביא לצופיו חגיגה של סרטים, תרבות וטבע בלב בקעת הנדיב. בפסטיבל יוקרנו מגוון סרטים דוקומנטריים המספרים סיפורי חיים אנושיים של דמויות ייחודיות ואנשים החיים את המורכבות היום יומית של המזרח התיכון. הפסטיבל יכלול סרטים המתאימים לקהל רחב החל מילדים ובני נוער, סרטים לכל המשפחה וסרטים למבוגרים.
הסרט הממלכה מופלאה של פאפא אלייב (צילום: יח"צ)
הסרטים בפסטיבל יוקרנו בשטחים הירוקים של המושבות, בבתי הקולנוע המקומיים, ב"קולנוע ביתי" שבו תושבי בנימינה-גבעת עדה פותחים את בתיהם לקולנוע איכותי ומזמינים את הקהל ליהנות מאווירה ביתית ואינטימית הכוללת יין מקומי, כיבוד מעשה ידיהם של עסקים מקומיים ואירוח חם ומזמין. לצד הקרנות הסרטים יתקיימו מפגשים עם יוצרי קולנוע וגיבורי הסרטים מהארץ וממדינות האזור, פעילויות לילדים, ומופעים מוסיקליים מיוחדים.
אירוע הפתיחה של הפסטיבל יתקיים ביום שלישי ה- 15/8 בשעה 19:00 עם פתיחת הדלתות של הפסטיבל בחאן זרעוניה הקסום, אשר פותח את שעריו ויארח את הסרט הדוקומנטרי "הממלכה המופלאה של פאפא אלייב" בשעה 20:00 – התשובה הבוכרית למשפחת ג'קסון. 21:30 משפחת אלייב תופיע עם מופע גרוב בוכרי מרהיב של המשפחה.
הסרט החולמים מבבילון (צילום: יח"צ)
יום רביעי ה- 16/8
15:00 בית קולנוע לילדים: סדנה ליצירת סרטי אנימציה עם אלון גור אריה בבית התרבות בגבעת עדה, אירוע חווייתי ומצחיק.
17:00 בית קולנוע: הקרנת "הנסיך הירוק" בספריית בנימינה, סרטו הדוקומנטרי של נדב שירמן.
19:00 קולנוע ביתי: הקרנת "נון וזייתון" בבית פרטי בגבעת עדה- הקרנת סרט דוקומנטרי ומפגש עם יוצרת הסרט אימתיאז דיאב ועם גיבור הסרט מוראד איסמעיל. הקרנת "דימונה טוויסט" בבית פרטי בבנימינה– הקרנת סרטה הדוקומנטרי של מיכל אביעד העוסק בשבע נשים שהגיעו מהאנייה בשנות החמישים והשישים היישר אל דימונה, עיירה שרק הוקמה. הקרנת "שאריות" בבית פרטי בבינימינה - סרט דוקומנטרי המשרטט את המסע שעושים החפצים המשומשים שאנחנו משליכים מדי יום לרחוב, הקרנה ומפגש עם יוצר הסרט אורן רייך.
20:30 קולנוע מהסרטים: הקרנת "הלהקה האחרונה בלבנון" ביקב בנימינה - הקרנת סרט עלילתי.
יום חמישי ה- 17/8
15:00 בית קולנוע לילדים: סדנת קולנוע לילדים עם שרון ישראל סדנה חווייתית לילדים, נוער ומבוגרים "בואו להפוך מצופים ליוצרים"!
17:00 בית קולנוע: הקרנת "החולמים מבבילון" בבית התרבות בגבעת עדה - הקרנה ומפגש עם יוצר הסרט רומן שומונוב.
19:00 קולנוע ביתי: הקרנת "שובר שמירה" בבית פרטי בגבעת עדה- הקרנת סרטו הדוקומנטרי של היוצר אלעד דוידוביץ ומפגש עם היוצר. הקרנת "עיר בעין הסערה" בבית פרטי בבנימינה- הקרנת סרט ומפגש עם היוצר אורי רוזנוווקס. הקרנת- "רחל אגמון" בבית פרטי בבנימינה. הקרנת הסרט ומפגש עם היוצר - יאיר אגמון.
סדנת סרטי אנימציה לילדים (צילום: יח"צ)
ערב סיום הפסטיבל:
20:30 קולנוע מהסרטים: הקרנת "לחצות את הגשר" ביקב בנימינה: סרטו של הבמאי התורכי פאטי אקין , חגיגה קולנועית של מוסיקה, צבעים וחום אנושי.
22:00 מופע מיוחד לפסטיבל- "הקלרניטן" ביקב בינימינה- ראמאזאן ססלר, בנו של סלים ססלר המנוח, אחד מגדולי הקלריטנים בעולם מארח את הססלר בנד למופע שהוא חגיגה של מוסיקה תורכית.
הפסטיבל "ימים של קולנוע" הוא פרי שיתוף פעולה של המשרד לשיתוף פעולה אזורי עם המועצה המקומית בנימינה- גבעת עדה ומתנ"ס בנימינה גבעת עדה.
הכניסה לכל אירועי הפסטיבל חופשית והקהל מוזמן לחגיגה של סרטים, יצירה וטבע.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".