ההתעללות הקשה בתינוק: הוארך מעצר ההורים בבית המשפט
שלומי גבאי יום שישי,
30 ביוני 2017, 13:20
מעצרם של שני ההורים החשודים בהתעללות קשה בבנם התינוק, שגרמה לאובדן ראייתו לצמיתות, הוארך בחמישה ימים. השניים מכחישים כל קשר לתקיפות והאב ביקש לשהות ליד מיטת בנו בבית החולים
מעצרם של ההורים מגבעת אולגה החשודים בהתעללות הקשה בבנם התינוק בן התשעה חודשים הוארך היום (שישי) בחמישה ימים בבית משפט השלום שבחיפה. במהלך הדיונים, הכחיש האב כל קשר לתקיפות הקשות וביקש לשהות לצד מיטת בנו בבית החולים. חוקר המשטרה רמי יוסיפיאן אמר כי "ההורים התעללו בחסר ישע, האב מכחיש אולם בידינו ראיות הקושרות אותו לאירועים". לטענת המשטרה, האב מסוכן לפעוט ולציבור ולכן חייב להישאר במעצר.
מחקרית האירוע עולה כי אתמול הובהל התינוק לבית חולים "הלל יפה" על ידי הוריו, וידוע כי לא סבל מבעיות רפואיות מיוחדות קודם לכן כשהוא מחוסר הכרה. במהלך הבדיקות הרפואיות התברר כי הוא סובל מדימום פנימי, נזק מוחי וחבלות שונות בחלקי גופו.
הפעוט הובא לפני חודשים לסניף "טיפת חלב" המקומי לבדיקות שגרתיות, שם הכול היה תקין ולא אובחן דבר חריג. עם זאת, לבדיקה שנקבעה למועד שלאחריו ההורים לא הגיעו, וב"טיפת חלב" לא הצליחו לאתר את המשפחה.
האב (מימין) והאם בדיון בבית משפט השלום בחיפה (צילום: שלומי גבאי)
על פי החשד,התינוק עבר הזנחה קשה והתעללות חמורה שכתוצאה ממנה איבד את ראייתו לצמיתות, וסובל מנזקים גופניים נוספים בלתי הפיכים. יוסיפיאן סיפר בדיון כי על גופו של הפעוט נמצאו סימני נשיכה. סניגורו של האב, עו"ד דן גלעד, אמר כי האב הוא זה שהזמין את האמבולנס. "האב סיפר שהם קמו להאכיל את התינוק ולפתע הוא החל לפרכס, ההורים הזמינו מיד אמבולנס", אמר עו"ד גלעד.
מנגד, עו"ד רהב אופנהיימר, סניגורה של האם, אמר כי הוא "חרד לגורלה". לדבריו, "היא נסערת ומצבה הנפשי קשה, יש להפריד בין ההורים לגבי החשדות נגדם. האם מכחישה את כל החשדות ומשתפת פעולה עם החוקרים. היא נמצאת בסערת רגשות ודואגת לשלומו של בנה".
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".