ההתעללות הקשה בתינוק: הוארך מעצר ההורים בבית המשפט
שלומי גבאי יום שישי,
30 ביוני 2017, 13:20
מעצרם של שני ההורים החשודים בהתעללות קשה בבנם התינוק, שגרמה לאובדן ראייתו לצמיתות, הוארך בחמישה ימים. השניים מכחישים כל קשר לתקיפות והאב ביקש לשהות ליד מיטת בנו בבית החולים
מעצרם של ההורים מגבעת אולגה החשודים בהתעללות הקשה בבנם התינוק בן התשעה חודשים הוארך היום (שישי) בחמישה ימים בבית משפט השלום שבחיפה. במהלך הדיונים, הכחיש האב כל קשר לתקיפות הקשות וביקש לשהות לצד מיטת בנו בבית החולים. חוקר המשטרה רמי יוסיפיאן אמר כי "ההורים התעללו בחסר ישע, האב מכחיש אולם בידינו ראיות הקושרות אותו לאירועים". לטענת המשטרה, האב מסוכן לפעוט ולציבור ולכן חייב להישאר במעצר.
מחקרית האירוע עולה כי אתמול הובהל התינוק לבית חולים "הלל יפה" על ידי הוריו, וידוע כי לא סבל מבעיות רפואיות מיוחדות קודם לכן כשהוא מחוסר הכרה. במהלך הבדיקות הרפואיות התברר כי הוא סובל מדימום פנימי, נזק מוחי וחבלות שונות בחלקי גופו.
הפעוט הובא לפני חודשים לסניף "טיפת חלב" המקומי לבדיקות שגרתיות, שם הכול היה תקין ולא אובחן דבר חריג. עם זאת, לבדיקה שנקבעה למועד שלאחריו ההורים לא הגיעו, וב"טיפת חלב" לא הצליחו לאתר את המשפחה.
האב (מימין) והאם בדיון בבית משפט השלום בחיפה (צילום: שלומי גבאי)
על פי החשד,התינוק עבר הזנחה קשה והתעללות חמורה שכתוצאה ממנה איבד את ראייתו לצמיתות, וסובל מנזקים גופניים נוספים בלתי הפיכים. יוסיפיאן סיפר בדיון כי על גופו של הפעוט נמצאו סימני נשיכה. סניגורו של האב, עו"ד דן גלעד, אמר כי האב הוא זה שהזמין את האמבולנס. "האב סיפר שהם קמו להאכיל את התינוק ולפתע הוא החל לפרכס, ההורים הזמינו מיד אמבולנס", אמר עו"ד גלעד.
מנגד, עו"ד רהב אופנהיימר, סניגורה של האם, אמר כי הוא "חרד לגורלה". לדבריו, "היא נסערת ומצבה הנפשי קשה, יש להפריד בין ההורים לגבי החשדות נגדם. האם מכחישה את כל החשדות ומשתפת פעולה עם החוקרים. היא נמצאת בסערת רגשות ודואגת לשלומו של בנה".
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!