באחת ההפגנות הגדולות שהתקיימו בעיר חדרה בשנים האחרונות, קראו מאות מפגינים ברחבת העירייה לראש העיר ולהנהלת העיר להתעורר. "יצאנו להפגנה לנוכח אי הטיפול וההתעלמות המתמשכת של העירייה והעומד בראשה בשורה של נושאים מהותיים לעתיד העיר ואיכות החיים של תושביה" אומרים המפגינים. העירייה: "מדובר בהפגנה פוליטית"
לאחר חודשים של הידברות וניסיונות להגיע לפתרון הגיעו היום מאות מתושבי העיר אל רחבת העירייה להפגין לנוכח אוזלת ידה של העירייה כפי שהתבטאו רבים מהם בכל הקשור לנושאים שונים ברחבי העיר הפוגעים באיכות חיי התושבים.
לדברי המארגנים התושבים החליטו לצאת לרחובות ולהילחם על שלהם כדי לנסות ולקדם את פתרון הנושאים שבגינם יצאו להפגין. "הנהלת העיר חדרה עולה מדרגה ברמת הזלזול בתושבי העיר וחבורה של תושבים יקרים ואכפתיים, מכל חלקי העיר, החליטו להעלות למודעות מספר נושאים הרי גורל, לעתיד העיר חדרה ולאיכות החיים בה, הבנייה במזרח העיר, הקרינה בפארק, המטמנה והזנחת שכונת גבעת אולגה".
התושבים מבקשים פתרונות לבעיות הכואבות מבחינתם
עוד אמרו המפגינים: "עיריית חדרה בחרה לזלזל בתושבים ולהשקיע כספי ציבור בהפקת אירועי תרבות בזמן מקביל למחאה, בכדי לנסות ולדכא אותה, בכדי לסתום את פיות התושבים ולנסות ולהקטין את גודל המחאה. זהו זלזול חסר תקדים בתושבים. אנחנו לא נבהלים ולא מהססים, אלא להיפך! אנחנו נחושים מתמיד וננצל כל אירוע כדי להסביר מה דורש תיקון, מה אנחנו מבקשים מהנהלת העיר ומדוע עד עכשיו לא נעשה די!"
מפגינים מול בניין העירייה
עוד ציינו המארגנים כי ישנם כמה נושאים שעבורם הם דורשים פתרון מראש העיר ובהם:
1. ביטול מיידי של היתרי הבנייה לבתי החולים הגריאטריים במרכז גבעת אולגה, מקום בו ראוי שיקום מרכז מסחרי לרווחת התושבים, ולא תוספת עומס על התשתיות הרעועות והחסרות ממילא.
2.התנגדות חדה, חד משמעית ופומבית לתוכנית הוותמ"ל ההרסנית שלטענתם תרסק את העיר חדרה לשנות דור.
3. תהליך ברור והקצאת משאבים להטמנת קווי המתח העוברים בשטח הפארק ומייצרים קרינה מסוכנת גם בשטח בו מתוכנן להבנות בית הספר.
4. צוו סגירה מיידי של המטמנה בסמוך לכביש החוף הפוגע בבריאות התושבים בגבעת אולגה ועין הים.
המארגנים אמרו עוד "כי לא מדובר באג'נדה אישית נגד ראש העיר, יש פה חיבור של תושבים מכל קצוות הקשת הפוליטית אשר החליטו להתאגד כדי למנוע לדבריהם אסון עתידי, נעשו אין ספור נסיונות להידברות בצינורות המקובלים, בנועם... אך משום מה בעירייה אין מי שיטה את אוזנו בכנות, נהפוכו סימנו אותנו כאוייבים ולכן אתם מוזמנים לקרוא את עיקרי הדברים שעומדים בבסיסה של ההפגנה הכ"כ צודקת הזאת".
מאות בהפגנה הגדולה שהיתה בחדרה בשנים האחרונות
את תגובתה להפגנה פירסמה העירייה בדף הפייסבוק ובו נאמר: "מדובר בהפגנה בעלת אופי פוליטי המציגה מצג שווא של אסופת נושאים שכבר טופלו או מקודמים על-ידי העירייה, וחלקם כלל אינם בתחום סמכותה של הרשות המקומית.לגבי שכונת גבעת אולגה - עיריית חדרה משקיעה עשרות מיליוני שקלים בפיתוח וקידום שכונת גבעת אולגה, וזאת אחרי עשרות שנים של הזנחת השכונה בעבר".
"מאז בחירתה" נכתב בתגובה, "של ההנהלה הנוכחית לפני כשלוש שנים, בוצעו בשכונה בין היתר ריבודי כבישים, שיפוץ מגרשי הספורט, גינון ברחבי השכונה, הצללות בגנים ציבוריים, עמודי תאורה, שדרוג שדרת מינסוטה, שדרוג גן שבטי ישראל, ניקוי חצרות (פרטיות) בשיכוני מצוקה, תיקוני מדרכה, שדרוג רחוב הנביאים, מגרשי פטנק, יציאה לשדרוג המרכז המסחרי, פיתוח כביש רחבעם זאבי, פרויקט הטיילת ועוד פרויקטים רבים. רק לאחרונה עיריית חדרה הצליחה לגרום להקדמת פרסום המכרז לעבודות דרך יצחק שמיר ועבודות הכנת התוכניות להרחבת גשר אולגה. בשלושת השנים האחרונות הושקעו בשכונה כ-77 מיליון שקלים".
בתגובתה מתייחסת העיירה לטענות ואומרת: "לגבי הטענות על ריחות מהמטמנה - בשיתוף המשרד להגנת הסביבה מקפידה העירייה כי המטמנה, הרשאית לקלוט פסולת בניין יבשה בלבד, תעמוד בכל תנאי הרישיון. בעקבות תלונות של תושבים הזמינה העירייה בדיקה מקצועית לגילוי ריחות, שבוצעה על-ידי איגוד ערים לאיכות הסביבה, והעלתה כי המטמנה כלל אינה מדיפה ריחות.
יתרה מכך, כמענה לתלונות שהתקבלו מתושבים גם בשעות הלילה, יצאו הדוגמים אל בתי המתלוננים רק כדי לגלות, שחלק מהמתלוננים בכלל אינם בבית. הדוח המקצועי שהוגש קובע חד משמעית שאין ריחות מהמטמנה, והריח היחיד שמגיע הוא ממפעל תערובת שכלל אינו ממוקם בחדרה אלא בעמק חפר.
לגבי קווי מתח גבוה בשכונת הפארק – כפי שידוע היטב לתושבי השכונה שנציגיה נפגשו עם ראש העיר, נענתה העירייה לפנייתם ומקדמת את נושא ההטמנה מול חברת החשמל, כולל קידום תב"ע ייחודית הנדרשת להטמנת הקווים. לפני תכנון בית הספר בשכונה הזמינה העירייה בדיקה מקצועית, שקבעה כי בית הספר עומד להיבנות במרחק ביטחון מקווי המתח, ובעקבות בדיקה זו אף ניתנו כל האישורים הנדרשים ממשרד החינוך, משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה. בנוסף, בעקבות בקשת התושבים הורה ראש העירייה לבצע בדיקות חיזוי קרינה עתידי בבית הספר שיוקם.
לגבי הוותמ"ל בבית אליעזר - יצוין כי מדובר באדמות מדינה אשר הממשלה רשאית לעשות בהן כרצונה, מבלי לשאול כלל את העירייה, ואכן תכננה על דעת עצמה את הקמת השכונה מזרחית לבית אליעזר. עם זאת, ראש העיר צביקה גנדלמן היה הראשון להתנגד לתוכנית במתכונת שהוצגה בפני העירייה, והכין דוח מקצועי שהעלה רשימת דרישות של פעולות מקדימות להתאמה תשתיתית ברחבי העיר.
עד כה הצליחה עיריית חדרה לבלום את התוכנית המקורית, וראש העיר חזר והצהיר פעמים רבות כי לא יחתום על היתרי בנייה לתוכנית עד שייענו דרישותיו הברורות והחד משמעיות בנושאים תשתיתיים ותחבורתיים, כולל מענה תשתיתי במערך הכבישים והשפכים ועוד. בראש מעייניה של עיריית חדרה אך ורק קידום העיר ואיכות החיים של תושביה. העירייה מתנהלת בשקיפות מלאה ובשיתוף פעולה עם ועדי שכונות ותושבים מכל רחבי העיר, ותמשיך לנהוג כך גם בעתיד.
העובדה כי עיריית חדרה ניצבת היום בין 10 הרשויות האיתנות והיציבות במדינת ישראל, לאחר עשרות שנים של ניהול מופקר של כספי ציבור, מדברת בעד עצמה. לא בכדי משרד הפנים קבע כי חדרה היא עיר יציבה ובעוד כמה חודשים תזכה להכרה של עיר איתנה. העיר חדרה מארחת בשלוש שנים האחרונות אירועי תרבות ארציים שמושכים אליהם אלפי מבקרים מהארץ ולאחרונה גם מהעולם בעקבות פתיחת בית המלון הראשון בעיר.
בסיום תגובת העירייה נאמר: "עיריית חדרה תמשיך לפתח ולקדם את העיר כאשר מה שמנחה אותה זה האינטרס של כלל הציבור ולא אינטרסים אישיים פוליטיים של אנשים בודדים. רוב תושבי חדרה, 100,000 במספר, מגבים את הנהלת העיר והעומד בראשה שמעריך ומכבד את תושבי העיר חדרה שחיים ונהנים בעיר".
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!