במסגרת קול קורא של משרד החקלאות קיבלה המחלקה הווטרינרית תקציב לביצוע עיקורים וסירוסים לכ-2,000 חתולי רחוב.
המחלקה הווטרינרית של עיריית חדרה קיבלה תקציב לביצוע 2,000 עיקורים וסירוסים לחתולי רחוב. מדובר בקול קורא שפרסם משרד החקלאות ופיתוח הכפר לתמיכה בעיקור חתולי רחוב, אשר במסגרתו תוקצבה עיריית חדרה בכ-3 מיליון שקלים. עם היוודע דבר התקציב החלה המחלקה הווטרינרית להתארגן לתחילת ביצוע סירוסים ועיקורים על-פי רשימות של מקבצי חתולים וכן על-פי בקשות של תושבים.
הווטרינר העירוני ד"ר יורם ולטר (צילום: דוברות העירייה)
לדברי הווטרינר העירוני ד"ר יורם ולטר, במסגרת המבצע ילכדו, ינותחו, ויחוסנו 2,000 חתולי רחוב, אשר לאחר אשפוז למשך יממה ישוחררו בחזרה לאותו מקום בו נלכדו. יצוין כי חתולי רחוב מהווים חוליה חשובה במאזן האקולוגי, ועל-פי פסיקת בג"צ חל איסור לפנותם משטח המחייה, גם אם הם מהווים מפגע. הדרך היחידה לשלוט בהתרבות בלתי מבוקרת הינה לכידתם, ביצוע עיקור, סימון וחיסון, והחזרתם למקומם.
התמיכה התקציבית נועדה לצמצם את מספר חתולי הרחוב במקומות שבהם ריבויים מהווה מפגע סביבתי או תברואתי, ומצד שני להקטין את הסבל הכרוך בחיי רחוב עבור החתולים. התקציב מיועד להשתתפות במימון לכידת חתולי הרחוב, ביצוע ניתוחי עיקור וסירוס, כיסוי עלויות האשפוז והחזרת החתול לאחר הניתוח למקום ממנו נלקח.
לדברי ד"ר יורם ולטר, התושבים מתבקשים ליידע את המחלקה הווטרינרית (04-6331675) על ריכוז חתולים באופן שמהווה מפגע, וצוות של המחלקה יבצע עיקורים וסירוסים של החתולים באותם מקומות.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".