משרד הפנים בוחן אפשרות להקציב את משך כהונתם של בכירים ברשויות ובין התפקידים שנבחנת לגביהם קציבת כהונה נמנים: היועץ המשפטי, גזבר, מהנדס, מבקר ומנהל החינוך
משרד הפנים מינה צוות לבחינת קציבת כהונה של עובדים בכירים ברשויות המקומיות שיגיש את המלצותיו עד סוף שנת 2017. הצוות שהוקם לבחינת רפורמה בניהול הסגל הבכיר ברשויות המקומיות, יבחן תנאי קליטה ומשך כהונה לעובדים בכירים ברשויות המקומיות, בתפקידים סטטוטוריים - בין היתר, היועץ המשפטי, גזבר, מהנדס, מבקר ומנהל החינוך.
הצוות מונה על מנת לקדם שינוי חיובי בניהול הסגל הבכיר על ידי בחינת הליך המינוי וקציבת כהונה לבכירים המשפיעים באופן רחב על פעילות ותקציבי הרשות המקומית, המספקת שירות יומיומי ושוטף לתושב. הצוות יבחן את אלו, בהתאמה לשינויים שבוצעו בשירות המדינה אשר הקציבה את כהונתו של הסגל הבכיר בשירות המדינה. לצד האפשרות לקציבת כהונה לסגל הבכיר בשלטון המקומי, תבחן האפשרות לביצוע מעברים בין רשויות מקומיות ורשויות המדינה, ללא הליך מכרזי נוסף.
שר הפנים אריה דרעי. "לאפשר התפתחות וצמיחה ארגונית" (צילום: שלומי גבאי)
אפשרות לקציבת כהונה, תוך האפשרות לניוד מרשות לרשות ומרשות למדינה, ללא מכרז, תאפשר לרשויות המקומיות לייצר התפתחות וצמיחה ארגונית של עובדים, תוך מתן האפשרות לראות את המערכת הציבורית בכללותה, לתכנון כח אדם יעיל והספקת מענה לדינמיקה הארגונית בשטח.
בראש הצוות שמונה יעמוד מוני מעתוק, ראש אגף בכיר לניהול ההון האנושי ברשויות המקומיות ובו יהיו חברים נציגי משרד הפנים, נציגי נציבות שירות המדינה ונציגי הגופים המייצגים את הרשויות המקומיות, מרכז שלטון מקומי ומרכז המועצות האזורית.
שר הפנים אריה דרעי: "זהו צעד נוסף לחיזוק ארגוני של הרשויות המקומיות. לצד תהליכים לפיתוח כלכלי נמרץ ברשויות המקומיות, יש להמשיך ולבסס תהליכים ארגוניים ברמת כח האדם. יש לאפשר יותר הזדמנות לעובדים בתחילת דרכם לצמוח במערכת ולהגיע לתפקידים הבכירים, לסגל הבכיר. הדבר יאפשר התפתחות וצמיחה ארגונית, החשובה לחיזוק תפקודה של הרשות במתן שירותים לתושבים".
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".