הסיפור האמיתי של הצעירה הנאה שהועסקה בחברה נחשף לאחר שברחה מהמפעל והיה צורך לערוך לה שימוע לצורך פיטורין
מה שהחל כדרמה בבית הדין הרבני, התגלגל למסדרונות מס הכנסה וכל זאת בשל איש עסקים שהחליט כי לצורך מימוש הנאותיו להעסיק במפעל שבו כ-80 עובדים, גם בת לוויה או במילים פשוטות "נערת ליווי", שנרשמה במשרדי כוח האדם של החברה כעובדת ניקיון, אחת מ-12 עובדות שהועסקו במפעל.
"נערת ליווי" נרשמה במשרדי כוח האדם של החברה כעובדת ניקיון
מכתב התביעה שהוגש באמצעות עו"ד שרין סולן עולה כי מדובר בזוג שנישאו לפני קצת יותר מעשור והקימו יחד מתפרה ענקית. במהלך השנים, התפתחו עסקיהם והם פתחו מתפרה דומה בסין. בין היתר סיפקו סחורות למשרד הביטחון ולמפעלים תעשייתיים. היקף העבודה הלך וגדל עם השנים. כך גם משרדי החברה. לצורך ניקיון ואחזקה שוטפת, הועסקו במפעל 12 עובדות ניקיון שעבדו בשתי משמרות.
עו"ד שרין סולן. "רגליה של אחת העובדות מעולם לא דרכה במפעל" (צילום: יח"צ)
עו"ד סולן המייצגת את האשה, טענה כי רגליה של אחת העובדות מעולם לא דרכה במפעל, "זו היתה נערת ליווי שבעלי הודה כי נהג לבקרה אחת לשבוע" כתבה בתביעה. עו"ד סולן הדגישה כי ברבות הימים הגיעו השניים להסכם לפיו הבעל יתגמל את "עובדת הניקיון" ב-3,000 ש"ח בחודש, בכסף ובמוצרי מזון. "נערת ליווי בתשלום גלובלי".
הסידור הזה עבד כשנתיים עד שה"נערה" החליטה לוותר על ההקצבה החודשית ונעלמה עם בן זוג אחר. בשלב מסוים, ביקש הבעלים להפסיק את התשלום כי "העובדת התפטרה" אבל מבקר הפנים של החברה טען כי יש לפטר אותה ולערוך לה שימוע כמקובל. הבעל לא לקח בחשבון שאחת העובדות במחלקת כח אדם, הפכה לימים גם לחברה של אשתו ולא יכולה היתה לשמור את הסיפור בסוד.
עכשיו, הצדדים מתדיינים בבית הדין הרבני. הבעל שטען כי "זו לא היתה נערת ליווי זו היתה עובדת", הודה כי גם כי אהב אותה מאד וגם קיים איתה יחסי מין, אבל היא ברחה והדבר קשה לו גם כך. בעקבות הודאת הבעל נקבע לזוג מועד לסידור גט.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!