מחווה יוצאת דופן : אירוע הוקרה לעובדי הניקיון בשכונה
רון איתן יום שישי,
31 במרץ 2017, 19:30
תלמידי בית הספר התיכון בבית אליעזר יזמו פרויקט שכולו הכרת תודה לעבודתם של פועלי הניקיון בשכונת בית אליעזר. יותר מ-20 עובדי ניקיון הופתעו לגלות עשרות תלמידים, ולצדם מ"מ ראש העיר טל אליהו, מנהלת חטיבת הביניים אהובה אלמאדו, ומנהל רובע מזרח בוריס בר, וכן שולחן עמוס כיבוד וחבילות שי שהכינו התלמידים
תלמידי חטיבת הביניים של בית הספר תיכון חדרה בבית אליעזר, בשיתוף מנהל רובע מזרח של עיריית חדרה, ארגנו אירוע מחווה מרגש לעובדי התברואה ומנקי הרחובות של הרובע. יותר מ-20 עובדי ניקיון הוזמנו בתום יום העבודה למבנה מינהלת בית אליעזר, והופתעו לגלות עשרות תלמידים, ולצדם מ"מ ראש העיר טל אליהו, מנהלת חטיבת הביניים אהובה אלמאדו, ומנהל רובע מזרח בוריס בר, וכן שולחן עמוס כיבוד וחבילות שי שהכינו התלמידים.
מוקירים תודה לעובדי הניקיון
מנחות מועצות התלמידים בחטיבת הביניים והתיכון, נופית שרעבי וימית גווילי, מספרות כי מדי שנה תורמים התלמידים לעמותות השונות, ואילו השנה החליטו לתרום לעובדים אשר לאו דווקא נהנים מהגב של העמותות השונות. שרעבי: "עלה רעיון להכין מחווה כהוקרה לעובדי הניקיון והתברואה, כי מודבר באנשים שעובדים יום יום בתנאי מזג אוויר ובתנאי עבודה לא פשוטים, אנשים מבוגרים שזקוקים להכרת תודה. יצרנו קשר עם בוריס בר, אשר בירך על היזומה ומיד התגייס להצלחתה. בעידוד מנהלת החטיבה אהובה אלמאדו ומנהל התיכון אלי אמיר, התגייס כל בית הספר למטרה".
לדברי בוריס בר, לשיתוף הפעולה בין הרובע לבין בית הספר יש ערך מוסף חינוכי, כאשר המטרה הייתה להציג בפני התלמידים את העובדים אשר מתחילים את יומם השכם בבוקר ודואגים לנקות את רחובות השכונה. בר: "אני משוכנע שהפרויקט המבורך יתרום לכך שהילדים ישתדלו לשמור יותר על ניקיון סביבתם, כי יבינו שיש עובדים, בדרך כלל מבוגרים מאוד, שקמים לפנות בוקר, בגשם או בשרב, ומנקים אחריהם".
ואכן, בנוסף להכנת חבילות השי, הובילה מועצת התלמידים שיעור בנושא נתינה, ערכים, והכרת תודה לעובדים הדואגים לניקיון השכונה. כהכנה לפרויקט שמו דגש על איכות הסביבה ושמירת הניקיון. שרעבי: "בזכות הפרויקט נוכל לגייס את בני הנוער של חדרה לשים יותר לב לאיכות הסביבה. החשיבה היא, שכאשר שמים את העובדים במרכז, תהיה יותר הקפדה על שמירת הניקיון. כך שזהו פרויקט שיש בו הרבה ערכים וערך מוסף. לא רק להגיד תודה לעובדי התברואה, אלא גם להשפיע על ההתנהלות שלנו כתושבי השכונה".
חלוקת שי לעובדי הרובע
בטקס שהתקיים במינהלת בית אליעזר, בירכו התלמידים את העובדים והודו להם על עבודתם. המחווה עוררה התרגשות רבה, הן בקרב העובדים שאינם מורגלים במחוות הוקרה, והן בקרב התלמידים. בתיכון בית אליעזר מדגישים את שיתוף הפעולה של מנהל הרובע, וציינו כי יתקיימו שיתופי פעולה נוספים עם העירייה לטובת פרויקטים קהילתיים עתידיים.
נציגי מועצות התלמידים של התיכון הסבירו כי, "המחווה לעובדי הניקיון נבעה מכך שהם עומלים רבות ולרוב אינם זוכים להכרת תודה מינימלית או להערכה כלשהי. אלו אנשים שאנו חולפים יום יום על פניהם ולא מרימים את ראשנו. הם תמיד שם, בשמש היוקדת ובגשם העז, עושים את עבודתם נאמנה. אנו מודים להם ומקווים שבאמצעות חשיפת הפרויקט נוכל לסייע ולהעביר את המסר בערים נוספות".
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.