העידן הדיגיטלי מספק הזדמנות להורים צעירים למצוא נחמה וסיוע לא רק בקרב בני משפחה וחברים, אלא גם ברשת האינטרנט – כל מה שדרוש זו חבילת אינטרנט ומעט הכוונה ברחבי המרשתת. אלה הבלוגים שכדאי לכל הורה להכיר
להיות הורה זו משימה לא קלה. הורים צעירים ומנוסים כאחד מוצאים את עצמם אובדי עצות מול סוגיות, קושיות ואתגרים שעולים מגידול ילדים, אבל גם מרגעי נחת ואושר. פנייה לבני משפחה, חברים או אפילו אל מוח הכוורת באינטרנט היא לא סיטואציה זרה עבור ההורים בעידן הדיגיטלי.
העידן הזה מאפשר להורים למצוא עצות ופתרונות באינספור עמודי פייסבוק, אתרים מקצועיים וסדנאות מקוונות – כל מה שאדם צריך הוא חבילת אינטרנט בסיסית וקצת זמן לשבת לחפור ברשת. מקור נוסף לנחמה ורעיונות היא הבלוגוספירה. ברשת הישראלית אפשר למצוא עשרות בלוגים הנכתבים על ידי אמהות ואבות החולקים מניסיונם וחוויותיהם בגידול הילדים. הבלוגים הללו חושפים חוויות מצחיקות, מרגשות, מדירות שינה ומכעיסות מחייהם של אחרים. חלק מהם מספקים בידור קל, אחרים מציעים עצה חכמה ורובם גם עשויים לעורר את החשק לפתוח אחד.
אימא עובדת עצות
הכירו את יונית צוק: אם לשתי בנות, כלב אחד ושלושה בלוגים. בבלוג אימא עובדת עצות צוק חולקת את חוויותיה האישיות בלי לייפות את המציאות, בלי להתנצל ובתקווה שניסיונה יצליח לשנות משהו עבור קוראיה. הבלוג כולל הגיגים על החיים, חוויות מנסיעות עם בן הזוג והילדים ועל המהות של להיות אם עובדת.
אבא הורמונלי
״כמו הילד הגדל בבטנה של האם, גם תפקיד האבא הולך ומתגבש לאורך תשעת החודשים עד שלבסוף הוא נוצר ומשתייך אליך באופן רשמי למשמע קולו של הצאצא שלך אשר בוכה בקולי קולות בפעם הראשונה בחייו״.
תכירו את אבי לביאד: נשוי ואב לשלושה ילדים המתחזק את הבלוג אבא הורמונלי, שהחל את דרכו כטור באתר מאקו. הבלוג כולל הגיגים שונים ושנונים בנושאי הריון ולידה, פוסטים בנושאי הורות, מדריכים, טורי אורח וגם הצצה לעולם בעיות הפוריות של גברים, וכל זה בשפה קולחת ומצחיקה בדיוק במקומות הנכונים.
אימא בע״מ
״אני חיה את החיים הרגילים – משרת אם, המון מטלות ומעט מידי שינה. יום אחד אני אמצא את הזמן לקרוא ספר טוב, ללמוד לנגן על פסנתר ולחזור לכושר״.
הכירו את רונית: אם לפעוטה בת שנתיים המגדירה את עצמה אימא בערבון מוגבל. הבלוג כולל עצות פרקטיות בנושאים כמו מה אורזים לחדר הלידה או מתנות מקוריות ליולדת, שיחות עם אימהות עובדות אחרות, סקירת סיפורים ובלוגים מרחבי הרשת ואפילו פלייליסטים לילדים (אפילו של רוק פרוגרסיבי).
אב במשרה מלאה
״האמת שלא היתה לי כוונה לכתוב בלוג. פתחתי את הבלוג די במקרה וכתבתי את הרשומה הראשונה שלי על תופעת מסיבות הקיץ בסביון שממררות לכולם את החיים. הרשומה פורסמה וקודמה ופתאום התחלתי לקבל תגובות מאנשים. התברר לי שאנשים ממש רוצים לקרוא את השטויות שאני כותב״.
הכירו את דרור כהנוביץ׳: עו״ד צעיר בהווה ומורה להיסטוריה ואזרחות בעבר שפתח את הבלוג הראשון שלו ב-2009. בתחילה כתב כהנוביץ' על חוויותיו כאב לביתו, אך בעקבות מותה של בת זוגו ממחלת הסרטן החל לחלוק את חוויותיו בכל הנוגע להתמודדות עם אובדנה וקשיי האבהות בפרט וההורות בכלל. כתיבתו הקולחת מציפה על פני השטח נושאים מעניינים, מכעיסים ומרגשים בצורה מרעננת.
מה יש לצהריים?
״יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת״.
הכירו את ורד לב: אם לארבעה ילדים עם טעם מגוון באוכל, נטורופתית N.D. ויועצת הנקה מוסמכת. בבלוג מה יש לצהריים ורד חולקת עם קוראיה מתכונים בריאים ומשביעים, מסבירה על שיטות תזונה מגוונות ומייעצת בנושאים שונים בצומת שבין הורות לתזונה, בשפה מקצועית ונגישה.
ייעוץ והדרכת הורים
״המשפחה מהווה את הבסיס המעצב של חיי הילד ובין היתר תורמת לאימוץ דפוסי התקשורת ולכן בחרתי להתחיל דווקא שם את עבודתי – בהדרכת הורים. מטרתי היא ללמד הורים ולסייע להם לפתח דרכי תקשורת בריאות עם הילדים, דרכי התמודדות אלטרנטיביות וחיזוק היחסים בין בני המשפחה".
הכירו את שני יעקבי-ברמן: אם צעירה, בעלת B.A במדעי ההתנהגות, M.A בלימודי משפחה, בוגרת לימודי הדרכת הורים פרטנית במכון אדלר ומטפלת בפרחי באך. כמו כן, היא בעלת אתר בו היא מפרסמת מאמרי ייעוץ והדרכה מקצועית בנושאים שונים, כולם מוכרים להורים צעירים עד כאב: מריבות בין אחים, בחירת חוגים לילדים, פיתוח דימוי גוף חיובי, חינוך לניהול פיננסי ועוד.
6 בלוגים שכל הורה צריך להכיר (צילום: shutterstock)
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.