במהלך יריד מיוחד בחטיבה, התלמידים הוותיקים שלחו מכתבים וממתקים לתלמידים החדשים. בשישי הבא יתקיים "יום פתוח"
ההכנות לחג הפורים הקרב ובא בעיצומן, ובכיתת מופ"ת בחט"ב ותיכון "מדעים ויהדות" התקיימה יוזמה מקורית, לקיים את מצוות "משלוח מנות". תלמידי הכיתה הוותיקים, בכיתת מופ"ת, הכינו משלוחי מנות לתלמידים החדשים, שנבחרו בקפידה להשתלב בתכנית מופת בשנת הלימודים הבאה.
המשלוח עוצב בקפידה, כאשר כל תלמיד צירף למשלוח המנות ברכה הקשורה לממתק. בחט"ב ותיכון "מדעים ויהדות" מציינים, כי הרעיון נולד בעקבות הצורך שנוצר להעניק לתלמידים החדשים את ברכת הדרך להשתלב בכיתת מופת, דווקא מהתלמידים שכבר צברו ניסיון בכיתה ייחודית זו. כיתת מופ"ת היא כחלק מתכנית מופ"ת הקיימת כיום במספר תיכונים ברחבי הארץ, שנבחרו בקפידה על ידי הצוות המקצועי של התכנית, המאפשרת לתלמידים ברמה הגבוהה להגיע להישגים ולרמה של 5 יחידות במקצועות המרכזיים, בדגש על מתמטיקה ופיזיקה.
בחט"ב ותיכון "מדעים ויהדות" מציינים בסיפוק את הצלחת היוזמה (צילום: באדיבות בית הספר)
בחט"ב ותיכון "מדעים ויהדות" מציינים בסיפוק את הצלחת היוזמה, אשר סייעה רבות לתלמידים החדשים אשר מטבע הדברים מלאי חשש לקראת הלימוד בכיתת מופ"ת, הדורשת לימודים ברמה הגבוהה ביותר ושאיפה למצוינות והישגים. כפי שאומרת הרכזת החינוכית של החטיבה: "רצינו שהתלמידים החדשים ידעו מצד אחד לקראת מה הם הולכים, אך מצד שני שלא מדובר במשימה בלתי אפשרית, והשילוב של המשלוח המנות והברכה הקשורה לנושא, סייעו במשימה זו".
בתוך כך מזכירים ב"מדעים ויהדות" כי ביום שישי הבא יתקיים יום פתוח לתלמידי כיתות ט', בהם יוכלו להתרשם ולהירשם ממגוון מגמות הלימוד בבית הספר. בין היתר, ניתן למנות את מגמת מוטב, מגמת כימיה, מגמת אומנות, מגמת מדעי החברה, מגמת תקשורת ועוד, כאשר בכל אחת מן המגמות, התלמידים בכיתות י-י"ב נהנים מלמידה חווייתית ומשמעותית, המעניקה להם כלים מעשיים לחיים.
יו"ר מדעים ויהדות הרב בן ציון נורדמן אומר: "ייחודיותו של בית הספר "מדעים ויהדות" הוא השילוב בין 'יהדות' לבין 'מדע', והיוזמה הייחודית הזו משלבת בין מצוות 'משלוח מנות' המסמלת את האהבה ואחווה שיש בקרבנו, ובין השאיפה למצוינות במגוון תחומי הלימוד. כולי תקווה כי היוזמה הזו, תהיה סנונית בדרך לפרויקטים חינוכיים וחברתיים רבים בתחומי בית הספר
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".