נדחתה התביעה למנות כונס נכסים לספא בכפר הים. מהדיון בתביעה עולה, כי למרות שחלפו כבר 7 חודשים מאז החליט בית המשפט לבטל את ההיתר שנתנה עיריית חדרה בטענה שניתן שלא כדין, עדיין לא הסתיימו ההליכים בפני ועדת הערר. לפיכך, החלטת בית המשפט לאסור את אכלוס המלון לא בוטלה
התפתחות משמעותית נוספת בפרשת מלון רמדה בכפר הים בחדרה. בית המשפט המחוזי בחיפה, בראשות השופט שמואל מנדלבום, דחה בסוף השבוע, את בקשתה של יזמית מלון רמדה בחדרה, חברת אמירי זיכרון, למינוי כונס נכסים למתחם הספא במלון, השייך לדיירי מתחם כפר הים. הספא עתיד לשמש גם את אורחי המלון, במידה שייחתם הסכם בין הצדדים.
מהדיון עולה כי הבקשה נועדה לזרז את קבלת טופס אכלוס ורישיון עסק למלון, שהיה אמור להיפתח בקרוב. לטענת היזם, החלטה זו מעמידה בספק רב את פתיחתו הצפויה של המלון הראשון בתולדות העיר חדרה שהיתה מתוכננת להיות בחודש מרץ ואף עשויה לגרום להפסדים כספיים גדולים.
מלון רמדה בחדרה. נותר פיל לבן (צילום: שלומי גבאי)
אמירי זכרון, בראשות עודד תורג'מן, הגישה את הבקשה במטרה שכונס הנכסים יזרז קבלת טופס אכלוס ורישיון עסק לספא שבמלון – בטענה כי העניין הכרחי לצורך פתיחה כוללת של המלון, שתוכננה לחודש מרץ, וזאת לאחר שבפעם הקודמת כבר פסל בית המשפט את האישורים שקיבלו היזמים מהועדה המקומית ובחסות עיריית חדרה לאחר שנמצא שניתנו שלא כדין, וחייב את היזמים לתקן ליקויים רבים.
בהחלטתו, בית המשפט הסתמך על שלושה נושאים עיקריים: העובדה כי חברת אמירי זיכרון לא הצליחה להוכיח את מעמדה כבעלת הזכויות במלון. השופט קבע עוד שההפסד הכספי שהיא טענה שצפוי לה, אינו קשור למינוי כונס נכסים. השופט גם דחה את טענת היזם כי אי מינוי כונס יגרום להפסד האופציה שנתנה לה, לטענתה, רשת ווינדהאם – מפעילת רמדה – להפעיל את המלון תחת המותג עד לחודש מרץ.
בית המשפט קבע כי "אמירי זיכרון, לכל הפחות, לא ביססה כראוי את זכותה ואת מעמדה במלון". השופט התייחס בהחלטתו גם לחוסר תום הלב של חברת אמירי זיכרון בהתנהלותה, כשאמר כי "אמירי זיכרון הציגה תמונה חלקית ובמידה רבה מסולפת בבקשתה". עוד קבע בית המשפט כי דיירי כפר הים עשו "את כל אשר מוטל עליהם על מנת לסייע למתחם הספא לקבל את האישורים הדרושים", ועל כן אין כל צורך במינוי כונס נכסים למקום.
תחילת הפרשה בשנת 1993, אז החלה חברת "עונות" בבניית מתחם כפר הים, המורכב ממתחם דירות מגורים ומלון השוכנים זה לצד זה. בשנת 1997, בעקבות פשיטת רגל של חברת עונות, חברת אספן גרופ המשיכה בבניית המלון, אך בעוד שבניית מתחם הדירות הושלמה, בניית המלון נעצרה בשל קשיים פיננסיים ושלד המלון עמד כפיל לבן במשך 19 שנים. בשנת 2011 דיווחה אספן גרופ כי היא מכרה לחברת אמירי זכרון, בבעלות היזם עודד תורג'מן, את האופציה לרכישת מחצית מזכויות הבניה של המלון, וקרקעות נוספות, בכ-40 מיליון שקלים.
חברת אמירי זיכרון החלה בבניית המלון, כאשר חלקים נרחבים בו נבנו בשינויים מהותיים מהיתר הבנייה המקורי שניתן לו, מה שהביא את וועדת ערר לתכנון ובנייה מחוז חיפה לבטל את היתר 2015 שאושר על ידי הוועדה המקומית חדרה, כך שפתיחת המלון שתוכננה לאוגוסט 2016 נדחתה, עד לביצוע תיקונים הנדרשים לפי ההיתר החדש.
בכפר הים קיבלו בסיפוק את החלטת בית המשפט ואמרו כי ההחלטה מדברת בעד עצמה וכי הנהלת כפר הים פעלה להשגת כל האישורים הרלוונטיים להפעלת מתחם ספא כפר הים, ועל אף הקשיים שהערים לכאורה היזם הושגו כל האישורים הנדרשים לשם הפעלת הספא, תוך הקפדה על ביטחון חיי אדם.
עוד ציינו נציגים בכפר הים כי גם ועדת הערר המחוזית התרתה בפני היזם לפני חודשים ארוכים לבל יאכלס את המלון. דיירי מתחם כפר הים מעוניינים בפתיחת המלון במהירות וביעילות ובהשתלבותו במתחם ובלבד שיקוימו כל הוראות הדין לגבי הוצאת ההיתרים, ותמנע הפגיעה בזכויותיהם". את דיירי כפר הים ייצג במשפט עו"ד דורון דן ממשרד וקסלר, ברגמן ושות'.
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
עיריית נתניה, אגף מבני ציבור בשיתוף קרן נתניה והקרנות, משלימה בנייה של מרכז יום שיקומי חדש על שם מוריס ווייואן וואהל...
פלאשנט לוקאלי | 8.4.2025
מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 3.4.2025
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
עו"ד זהבה גרוס מידן תחליף את שלח לאחר תשע שנות עשייה...
פלאשנט לוקאלי | 31.3.2025
מדברים על זה
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.