האם סירובה של אישה להיכנס להיריון מחשש לפגיעה במקור פרנסתה היה מוצדק. הבעל שחשף את הסיבה האמיתית לסירוב הופתע וגם הדיינים נותרו המומים. אבל רגע לפני הגט היה לבעל מה לומר
בית הדין הרבני התלבט בשאלה האם סירובה של האישה להיכנס להיריון ארבע שנים אחרי הנישואין, הוא תוצאה של הרצון לשמור על מקור פרנסתה או שמדובר בעילה לגירושין.
צעיר מסורתי, פנה ליעוץ אצל עורך דין גדלי סולן כדי להבין, האם הוא צריך לפתוח בהליך גירושין או להיות סבלני - וכיצד עליו לנהוג במקרה זה. מכתב התביעה שהוגש לבית הדין עולה בין היתר כי הצעיר מהצפון סבל במשך שנים מלחץ משפחתי בנוגע לנישואיו. בהגיעו לגיל 42, הכיר צעירה יפה, עובדת בנק, בתפקיד בכיר, שבין היתר טיפלה בחשבונו.
ההכרות הקצרה הולידה מערכת יחסים שבסיומה הוא בישר לבני משפחתו על נישואיו. העובדה כי הרעיה צעירה ממנו ב-12 שנים, גרמה לכמה מבני משפחת הבעל להרים גבה אבל הוא התעלם.
אחרי כשנה של נישואין, נטען בכתב התביעה, ביקש הבעל להביא ילד לעולם, אבל רעייתו ביקשה ממנו להמתין וכך זה נמשך כארבע שנים. האישה סירבה ועדיין מסרבת להיכנס להיריון. יתרה מזו היא המשיכה לנהל אורח חיים של רווקה. נפגשה פעמיים בשבוע בשעות הערב עם חברות., נטען בתביעה שהגיש עו"ד סולן ונהגה לרדת לאילת ולנסוע לחו"ל בגפה.
בצר לו ,שכר הבעל בלש פרטי, לבדוק האם יש לאשתו מאהב. לרוע מזלו הוא גילה כי רעייתו היפה, פקידת הבנק במקצועה,, עובדת בשעות הפנאי, כבת לוויה לגברים עשירים במיוחד בכל רחבי הארץ. להגנתה טענה כי היא לא מקיימת יחסים עם אותם גברים אלא רק מלווה אותם לאירועים. "יש כזו עבודה תתפלאו" אמרה לדיינים ההמומים שהקשו ושאלו מדוע לא דיווחת על העיסוק לבעלך - ועל כך היתה לה תשובה מפתיעה "רציתי את ההכנסה מעבודה זו בשבילי".
הדיינים הבינו כי הדרך של בני הזוג לגט סלולה וקבעו להם מועד בתוך שלושה שבועות לסידור גט, אבל אז הדהים הבעל ורגע לפני הגירושין בפועל הודיע הבעל לעו"ד סולן "אני רוצה לתת לה צ'אנס".
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.