סיר לחץ: משטרת חדרה ממשיכה בפעילות אינטנסיבית כנגד מחוללי הפשיעה
שלומי גבאי יום שישי,
13 בינואר 2017, 22:31
עברייני האיזור ממשיכים להרגיש היטב את נחת זרועה של המשטרה, בתפריט: פשיטות, חיפושים, חקירות, מעצרים וחיכוך כמעט יומי מול היעדים של תחנת חדרה, העבריינים מצידם מתחילים לאבד את שלוותם
מדיניות תחנת חדרה מיושמת היטב בהתאם להנחיות מפקד מחוז חוף ניצב עמוס יעקב, בלשי התחנה מרבים לבקר בבתים ובעסקים של היעדים לפעמים כשהם מלווים בצוותים של ימ"ר חוף לעיתים בהפרש זמן קצר מה שבהחלט גורם לאותם יעדים לאבד את סבלונתם ולהגיע לעימות עם הבלשים שמסתיים במעצר היעד.
לדוגמא בשבוע האחרון פשטו הבלשים פעמיים על ביתו של יעד בכיר מעיר שכנה לחדרה החשוד בניהול מקומות הימורים כשהם מצויידים בצווי חיפוש ועיכבו 27 חשודים ואף עצרו את היעד הבכיר ועוד אחד מאנשיו לאחר שבמקום נמצאו סמים. רק לאחר שני לילות במעצר שוחרר היעד לביתו וזכה כבר למחרת לביקור חוזר של הבלשים שעיכבו אותו למספר שעות.
משטרת חדרה. ממשיכים בפעילות אינטנסיבית נגד הפשיעה (צילום: שלומי גבאי)
חבורה אחרת שזוכה לפיקוח צמוד היא זאת של היעד הבכיר איציק בן שבת, אנשיו שנחשדים בשלל עבירות חמורות מבלים שעות רבות בחדרי החקירות ולילות במעצר. כך למשל מקורבו שי אוסיפוב שהבלשים ביקרו בביתו בתדירות רבה לאחרונה ואף עצרו אותו בחשד לסחר בסמים' אולם לאחר שזה שתק כמו דג בחקירותיו והמשטרה התקשתה לקשר את הסמים שנתפסו בקרבת ביתו אליו הוא שוחרר ממעצר.
מספר ימים לאחר מכן נעצרו שני קטינים בני 17 אנשיו של אוסיפוב בחשד לסחיטה באיומים ולתקיפת אדם אשר היה חייב להם כסף, על פי החשד השניים היכו אותו, לקחו ממנו בכח את מכשיר הטלפון שברשותו ואיימו עליו כי עד שלא ישיב להם את כספם לא יקבל את מכשירו. גם במקרה הזה התקשתה המשטרה לגבש ראיות שיביאו להעמדתם לדין של אנשי אוסיפוב והם שוחררו לאחר מספר ימים במעצר.
עורכי הדין שי לוי (משמאל) וצחי מצרי המייצגים את שני הקטינים (צילום: שלומי גבאי)
במקרה נוסף ערכו הבלשים חיפשו בבית קרוב משפחתו של יעד בכיר המקורב גם הוא לבן שבת ומצאו שם כמות מזערית של סם, למרות שבמקרים דומים לא עוצרים בגין עבירה זאת בחרו הבלשים לעכב את קרוב משפחתו של היעד בשל החשד כי הסמים שנתפסו שייכים לו. לאחר שעות ארוכות שוחרר קרוב המשפחה לביתו וכבר למחרת בבוקר נעצר היעד עצמו ובילה לילה במעצר ולמחרת בבוקר שוחרר.
בשיחות סגורות הביעו העבריינים את כעסם על המדיניות החדשה של המשטרה שלטענתם חריגה ואינטנסיבית מידי וחורגת מכל פרופרציה. במשטרה מדגישים כי מדיניות זאת תימשך ואף תוגבר וכי כל מי שיעסוק בפעילות עבריינית ירגיש היטב את נחת זרועה של המשטרה.
בחודשים הקרובים ניווכח לדעת האם מדיניות היד הקשה בה נוקטת המשטרה תכניס ללחץ את מחוללי הפשיעה ששלוותם תופר ואז יעשו את הטעות שתביא להפללתם מה שיביא למיגור הפשיעה שהרימה ראש עד לא מזמן או שדווקא לחץ זה ידרבן את העבריינים להמשיך בפעילותם.
עורכי הדין שי לוי וצחי מצרי המייצגים את שני הקטינים שנעצרו: "מדובר במעצרים שנועדו לראווה בלבד. בית המשפט שחרר את החשודים למורת רוחה של היחידה החוקרת ואין לנו מה להוסיף על כך".
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".